​Articol actualizat

Parlamentul a votat suspendarea plății la utilități pentru persoanele fizice. PSD, USR, UDMR, PMP și Pro România au votat împotriva Guvernului/PNL amenință că îl contestă la CCR

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2020, 11:30 Actualitate | Politic


ședintă online Camera Deputaților
Foto: Hotnews
 documente
(03 Apr 2020) OpenOfficeDocument, 23KB
Proiectul de lege depus de PSD, PRO România și ALDE care prevede acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice este dezbătut în Camera Deputaților la această oră. Proiectul prevede amânarea plății CAS pentru angajatori pe o perioadă de 3 luni și posibilitatea ca persoanele fizice să poată cere amânarea de la plată a serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV). În timpul dezbaterilor USR a anunțat că susține proiectul de lege. Camera Deputaților este forul decizional și după ce va fi adoptată inițiativa legislativă merge la promulgare. PSD a inițiat acest proiect de lege la care ulterior s-a alăturat și USR, PRO România și PMP.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 243 de voturi pentru, 81 împotriva și 3 abțineri. PSD, USR, UDMR, PRO România și PMP au votat inițiativa legislativă cu două amendamente.

Este vorba de amendamentele formulate de deputatul USR Claudiu Năsui care prevăd ca Ministerul Finanțelor să pună la dispoziția furnizorilor de utilități din Trezoreria statului credite de trezorerie cu dobândă 0 pentru o perioadă de până la 12 luni

Camera Deputaţilor a început dezbaterea, în şedinţă online a mai multor proiecte de lege printre care inițiativele legislative propuse de PSD și trecute în regim de urgență la Senat. Unul dintre proiecte dezbătut în plen și amendat este cel care acordă facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice. PSD, USR, UDMR, PMP, Pro România și ALDE susțin proiectul de lege.

Proiectul prevede suspendarea pe o perioadă de trei luni a facturilor la utiiliăți dar și amânarea contribuțiilor de asigurări sociale calculate și retinute de angajator aferente veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor.

Lazăr Sorin, PSD: "Am inițiat acest proeict de lege pentru a veni în sprijinul mediului de afaceri dar și a cetățenilor români. Pe fondul lipsei măsurilor Guvernului Orban am decis sa punem acest proiect de lege care ajută operatori economici cu o infuzie de cashflow, scutiri de plată a contribuțiilor de asigurări sociale pentru o perioadă de trei luni. Ulterior acestea vor fi plătite integral dacă operatorul pastrează integral pe o perioadă de 12 luni toate contractele de muncă."

Lucian Heius, PNL: "Încep azi un concurs de legi populiste care să aibă cât mai multe like-uri pe Facebook. Prin această lege, CAS-ul pe care angajatul din venitul său îl dădea statului pentru contribuția la bugetul asigurărilor sociale va rămâne angajatorului practic angajații din venitul lor nu foarte mare, vor împrumuta patronii iar bugetul asigurărilor sociale de unde trebuie să plătim pensiile, nu va mai avea sumele necesare. Daca nu se mai plătesc utilitățile condamnăm la faliment societățile de apă și canal, care ridică gunoiul, care furnizează gazele care furnizează electricitate și implicit se pierd locuri de muncă".

Claudiu Năsui, USR: "Inițiativa este de salutat și merge în direcția în care merg și alte state. Amânarea la plata a CAS pentru companiile afectate este un lucru foarte bun. Ar fi trebuit pentru toata povara fiscală, dar este un lucru bun. Pe altă parte în acest proiect mai este și partea amânării la utilități. Este cel mai rau lucru pe care îl putem face. (...) În foma actuală s-au făcut niște erori care pot pune pe butuci firmele care furnizează serviciile pentru populație. Nu asta ne dorim. Avem un proiect de lege care poate fi bun. Am două amendamente care le putem introduce. Și atunci s-a instituit o schemă ca aceste companii să se poată îndatora la trezorerie sau la bănci. Propunem ca Ministerul Finanțelor să pună la dispoziția furnizorilor de utilități din Trezoreria statului credite de trezorerie cu dobândă 0 pentru o perioadă de până la 12 luni."

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că partidul său va ataca la CCR suspendarea plății la utilități și „scrise parcă de Viorica Dăncilă și Dănuț Andrușcă”.

Cătălin Nechifor PRO România: "Până acum avem 800.000 de şomeri în România, este foarte important să dăm un vot în favoarea acestui proiect.(...) La cererea contribuabililor, se amână plata contribuţiilor, se aplică prevederile inclusiv la unităţi administrativ teritoriale. Toţi au nevoie de o schemă de salvare. Familia vulnerabilă este cea spre care trebuie ţintit cu ajutor cât mai consistent"

Benedek Zacharie, UDMR: "Această propunere trebuie să aibă un echilibru între angajaţi şi angajatori. Dă posibilitatea agenţilor economici de a nu rămâne fără lichidităţi. (...) Acei operatori economici care au posibilităţi în continuare trebuie să-şi plătească contribuţiile"

Mihăiţă Todoran, PMP: "Trebuie să ajungem la un consens politic, în momentul de faţă responsabilitatea trebuie să fie cuvântul de ordine. PMP susţine proiectul pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri".

Ce prevede proiectul:
 • Art. 1. – (1) La cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amână virarea contribuţiilor de asigurări sociale calculate și retinute de angajator aferente veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, aşa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020. (Autor: grupul parlamentar al PSD, PRO ROMANIA, USR, UDMR)
 • La cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, virarea contribuţiei de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eşalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilităţii instituite la alin.(1), în proporţie de 50% din volumul total scadent.
 • (3) Facilităţile prevăzute la alin.(1) și (2) se acordă sub condiţia păstrării valabilităţii contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioadă de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi. (Autor: grupul parlamentar al PSD)
 • Art. 2. La cererea contribuabilului operator economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amână la plată contribuţia asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii şi veniturilor asimilate salariilor, aşa cum sunt definite la art. 2201 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020 (Autor: grupul parlamentar al PSD, UDMR)
 • La cererea beneficiarului, persoană fizică, afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile. (Autor: grupul parlamentar al PSD)
Amendamente propuse de USR și adoptate:
 • Alin 4 se modifică astfel pentru acoperirea echivalentului sumelor afectate prevazute la aliniatul 1: Ministerul Finanțelor pune la dispoziția furnizorilor de utilități din Trezoreria statului credite de trezorerie cu dobândă 0 pentru o perioadă de până la 12 luni
 • alin 5 la expirarea perioadei prevazute la aliniatul 1 furnizorii de utilități își plătesc sumele scadente eșalonat pe perioada menționată la aliniatul 2 pe măsura încasării contravalorii facturilor de la beneficiarii menționați la aliniatul 1
 • 7) Guvernul României definește până la data de 01 mai 2020 consumatorul vulnerabil, elaborează și pune în funcțiune o schemă de ajutor pentru aceștia în conformitate cu prevederile art. 5 din Directiva 2019/944/UE privind normele comune pentru piaţa internă de energie electrică a Parlamentului European și a Consiliului din 5 iunie 2019 şi de modificare a Directivei 2012/27/UE.
 • Art. 5. - În termen de 10 zile de la adoptare, Ministerul Finanțelor Publice va elabora normele metodologice de aplicare a acestei legi.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29952 vizualizari

 • -3 (43 voturi)    
  Prima măsură logică este alta (Vineri, 3 aprilie 2020, 12:41)

  Ion Alexandru [utilizator]

  Prima măsură pe care trebuia să o ia deja acum 2 săptămâni guvernul este compusă din două: 1. REDUCEREA SALARIILOR BUGETARILOR. 2. CONCEDIEREA BUGETARILOR ale căror posturi se dovedesc inutile, întrucât acum s-a constatat că funcționează multe, și chiar mai bine, on-line.
  • +8 (12 voturi)    
   in mare parte de acord (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:13)

   doejohn [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Perfect de acord cu "CONCEDIEREA BUGETARILOR". La partea cu "REDUCEREA SALARIILOR BUGETARILOR" ar trebui tinut cont ca unii trag acum mai mult ca de obicei si chiar aduc plus valoare societatii. Sanatate, oridine publica, chiar si in unele zone din invatamant.
   • +14 (16 voturi)    
    Administratiile locale- taxe si impozite nu lucrea (Vineri, 3 aprilie 2020, 16:28)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui doejohn

    cu publicul.
    Pentru o mizerie de stampila ---cum ca au integistrat la impozit un auto... astept de 2 saptamani cu masina neinmatriculata, pentru lipsa stampilei organului.
    O treaba de 5 minute la ghiseu sau de 3 minute daca ar fi on-line, prelungita cu nesimtire maxima.
    Intrebare: acesti bugetari sunt in somaj, sunt concediati, isi primesc salariile la timp, intregi, daca au inchisa taraba si freaca menta???
  • -3 (17 voturi)    
   Mai pot aștepta un an (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:20)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Pînă are cine să încerce să îi angajeze la privat. Pînă atunci, puși la muncă utilă, astfel încît, cui nu îi place, să plece singur.

   Sînt și mulți bugetari care încearcă să facă treabă. Poate că nu au viziunea necesară, dar nu înseamnă că nu sînt competenți și conștiincioși. Aceștia deși îi duc în cîrcă pe ceilalți, sînt neproductivi din cauza blocajelor impuse de norme de aplicare, reglementări etc. și, nu în ultimul rînd, de către superiorii lor și de către ceilalți colegi. Practic, ei își merită salariul, dar nu pentru rezultate sau pentru efort, ci pentru consumul nervos pe care îl au zi de zi în încercarea de a-și rezolva sarcinile de serviciu.

   Acum, ineficiențele sînt uriașe. Cît nu se schimbă cadrul legislativ și „cultura organizațională” în funcționarea instituțiile statului, de la spitale la Secretariatul General al Guvernului, avem, paradoxal, prea puțini angajați și prea prost salarizați pentru nivelul lor de competență și pentru volumul de sarcini alocate.
  • 0 (16 voturi)    
   o restructurare se impune (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:23)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   taieri de salarii, nu. Restructurare nu se poate face atat timp cat PSD e majoritar in parlament.
  • +12 (16 voturi)    
   Prima măsură (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:24)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Logică pe care trebuiau să o ia urgent, deocamdată doar pentru perioada stării de urgență (ca să îndulcească impactul), era anularea tuturor pensiilor speciale și de serviciu - toți politicienii, judecătorii, funcționarii, diplomații, militarii și care-or mai fii, fără nicio excepție. Contextul de reușită era extrem de favorabil, dar decidenții sunt primii care nu vor. Aici li se vede ticăloșia. Restul sunt vorbe goale, muzică patriotică dela poliție și lumini festive pe palate.
   • +10 (12 voturi)    
    Nu poți să anulezi niște legi. (Vineri, 3 aprilie 2020, 15:03)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui gebica

    Cei care au dat acele legi nesimțite,adică PSD,UNPR,UDMR,ALDE,Pro România,vin acum cu propuneri care să scufunde România într-o beznă de neconceput.Sunt zilnic cheltuieli neprevăzute cu pandemia și ei vor niște bonificații din care să profite ei.Nesimțiți,ipocriți,criminali.Și în timpuri de restriște ei tot la furat le este gândul.Să explice de unde vin banii pe care-i vor?
  • +5 (5 voturi)    
   Gresit (Sâmbătă, 4 aprilie 2020, 15:18)

   4real [utilizator] i-a raspuns lui Ion Alexandru

   Nu poti in situatii de criza sa concediezi si sa reduci salarii pentru ca agravezi criza, asa cum s-a intamplat in 2008. Scade consumul, scade productia si omori afacerile, care concediaza si intri intr-un cerc vicios. Majoritatea tarilor europene au ales sa plateasca pana la 80% din salariul celor afectati pentru a nu agrava criza economica si pentru a usura relansarea cand criza dispare.

   Sua a ales sa nu plateasca nimic si acum au 10.000.000 de noi someri.
 • -13 (27 voturi)    
  usr devine o anexa a ciumei rosii (Vineri, 3 aprilie 2020, 12:49)

  Atlantic [utilizator]

  Apropierea de psd este din ce in ce mai evidenta la usr,motivata in mare parte de dorinta de a pune un maxim de piedici PNL.
  Este acelasi tip de iresponsabilitate demonstrata de usr in toata perioda care a inceput cu demiterea guvernului dancila si a continuat in diverse forme pana acum.
  Ma bucur ca partidul dlui Ciolos a aratat infinit mai multa luciditate in actiunile politice,imi doresc ca ei sa aiba forta necesara sa reindrepte alianta usr+ pe calea colaborarii politice sincere cu PNL.
  • +7 (19 voturi)    
   n-ai citit articolul (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:25)

   mmmircea [utilizator] i-a raspuns lui Atlantic

   sau daca l-ai citit, nu l-ai inteles. Nasui Motorola spune clar ca amanarea platii utilitatilor e un act de sabotaj, ceea ce chiar este.
   • -2 (2 voturi)    
    Dar de ce (Sâmbătă, 4 aprilie 2020, 17:46)

    Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

    a votat USR această mizerie? Mi se pare jenant și pierzător faptul că USR se alătură pe față PSD, ALDE, UDMR și Ponta... Pur și simplu membrii usere au altă față decât cea pe care am votat-o ...Începând imediat după alegerile europarlamentare... Și cred că cea de acum este cea reală... Păcat, mai erau în acest partid și oameni destoinici și cinstiți... Dar parcă au dispărut în ceața deasă... Am mai trăit o dată trădarea „partidelor de opoziție”... Convenția Democrată a fost infiltrată masiv de vechea securitate... Alianța asta de cine-o fi infiltrată?... Mare, uriașă dezamăgire... Care va avea consecințe nefaste pentru țară...
  • -2 (14 voturi)    
   Interesant cum ne proiectăm în celălat (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:28)

   bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui Atlantic

   USR vede în PNL dezodine și amatorism, iar în PLUS vede atitudine de lucrători la multinaționale. PLUS îi vede pe toți birocrați, chiar dacă mai puțin competenți decît ei înșiși.

   Iar PNL vede în toți adversarii politici politicianism, și fugă după ciolan, nu departe de atitudinile PSD, care, în plus, îi vede pe toți ceilalți corupți și vînduți unor interese murdare.

   Pentru mine, criticile adresate la noi adversarilor politici, par să îi descrie mai bine pe cei care le formulează decît pe cei cărora li se adresează.

   P.S. Nu mă încîntă heirupismul. Mi-aș fi dorit ca măsurile propuse să fi fost combătute public, cu argumente financiare și fiscale și cu contrapropuneri, de către premierul Cîțu.
  • +1 (15 voturi)    
   USR (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:34)

   gebica [utilizator] i-a raspuns lui Atlantic

   e tot mai decepționant prin îmcrîncenarea față de PNL, nu că n-ar fi justificată în sine în unele situații, dar nu cu prețul apropierii de populismul deșănțat al PSD. Dacă USR nu va manifesta cu claritate o disociere totală de PSD va pierde tot capitalul politic al ultimei perioade și va fi conceput ca arhitectul noului USL sau cum vor găsi de cuviință să-l boteze. Jalnic. Ultima speranță rămîne Cioloș, din păcate foarte firavă: în ciuda unei atitudini corecte și relativ nefurăcioase, nu a dovedit nici forță și nici coerență. Bine că se amînă alegerile, poate mai apar unii care să merite să fie luați în seamă.
   • -7 (11 voturi)    
    Las, bre ca (Vineri, 3 aprilie 2020, 14:05)

    Magherandu [anonim] i-a raspuns lui gebica

    si PNL si USR sunt conduse de unguri care au jugul austriac pe grumazuri.
 • +15 (19 voturi)    
  Astia-s inconstienti (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:01)

  Eu the first [utilizator]

  Cand intra regiile autonome si firmele de utilitati in imposibilitate de plata, pt. ca n-au incasari, ce-o sa faca? O sa duca apa si curent electric si caldura cu galeata?
 • +7 (11 voturi)    
  hehe (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:07)

  transpenibilus [utilizator]

  PSD nici nu stii
  Cat de mic ai ajuns sa fi.
 • -7 (13 voturi)    
  pe cand un moratoriu la chirii... (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:09)

  demaGOGU [utilizator]

  ...pentru 9 luni, deoarece s-a introdus o inegalitate de tratament intre proprietari (rate amanate 9 luni) si chiriasi (catre tb sa achite chiria la zi).

  se aude, partidul "social" democrat?
 • +12 (14 voturi)    
  iresponsabilitate (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:11)

  Ilenuca1 [utilizator]

  Se folosesc şi de năpasta asta pentru a arunca praf in ochi electoratului! În mod cert, agonisitorii ăştia nu vor renunţa la jumătate din insolentul lor venit lunar pentru o cauză umanitare stringentă. Nu au cum.
 • +17 (19 voturi)    
  populism cat cuprinde (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:25)

  mihai53 [utilizator]

  Aceste firme de unde isi vor plati datoriile si salariile pe luni de zile ?
  De ce bugetarii stau acasa cu salariul 100 % si fraerii din privat cu somaj tehnic 75 %?
  Cand se vor rezolva pensiile nesimtite , inclusiv ale militarilor , facute in ultimele luni de activitate prin ocuparea unei functii bine retribuite ? Singura pensie cinstita este cea calculata pe baza salariului pe intreaga activitate , asa cum si calculeaza la majoritatea populatiei . Se pare ca Boc a avut vana sa o faca , dar a venit PSD ul si a intors o , Mormolocii actuali doar mimeaza ca fac ceva .
 • -5 (11 voturi)    
  Daca (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:50)

  zaw [utilizator]

  Daca PSD era la guvernare PNL -ul venea cu aceste propuneri.Pun pariu.Asa ca...
  • +1 (9 voturi)    
   Nu poți ști. (Vineri, 3 aprilie 2020, 15:08)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui zaw

   Speculezi,crezând că COVID-19 te va ocoli.Ce crezi,dacă ești afurisit te ocolește?
 • +14 (18 voturi)    
  Alaltăieri seara, (Vineri, 3 aprilie 2020, 13:59)

  Ciprian1979c [utilizator]

  au apărut Barna si Ciolos si au criticat "măsurile populiste luate de guvernul PNL" :)! Ce sa mai zicem?! Ipocrizie cât cuprinde... La toți!
 • +11 (13 voturi)    
  O inițiativă lăudabilă! (Vineri, 3 aprilie 2020, 16:15)

  spirache [utilizator]

  Dar rezolvați și cu chiriile va rugam că mă tot suna proprietaru'. Deci pentru cât durează virusul ăsta nu plătim nimic nici la apă, nici la căldură ( poate o tine și peste iarnă!!), nici la curent. Daca iau un telefon la abonament până intra legea in vigoare îl mai plătesc? Trai neneacă! Nu știu, dar e boiereala cu virușii ăștia (dedicat Dan Alexe, virusuri pentru docti).
 • +4 (4 voturi)    
  se strang si ..... (Vineri, 3 aprilie 2020, 17:31)

  asada [utilizator]

  ....se inmultesc tarfele politice !!!!UDMRare acum aliati de nadejde USR,Pro Romania ,PMP ( se explica acum colindarea televiziunilor latrina de licheaua patentata Basescu ,caruia totce se face ii pute ) !!!!
 • +4 (4 voturi)    
  nu prea inteleg atitudinea USR (Vineri, 3 aprilie 2020, 18:09)

  bogdan1477 [utilizator]

  Inteleg sa fie amanati de la plata cei care si-au pierdut locul de munca. Restul... sa fi seriosi, chiar si cei aflati in somaj tehnic ar trebui sa-si poata plati darile la stat. Asha, daca nu mai plateste nimeni nimic, la un moment dat cedeaza de tot economia si ajungem in incapacitate de plata.

  De ce nu ar putea sa-si plateasca utilitatile un pensionar care primeste pensia intreaga, un bugetar care castiga la fel, un salariat care nu si-a pierdut locul de munca sau chiar unul aflat in somaj tehnic???

  USR vrea cumva sa renunte la electoratul propriu si sa se lupte cu PSD si ALDE pe cei care voteaza cu cine da mai mult?
  • -1 (1 vot)    
   USR a început să renunțe (Sâmbătă, 4 aprilie 2020, 17:56)

   Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

   la electoratul propriu încă de după alegerile europarlamentare când a început să frecventeze temeinic antena3 și româniatv... Un timp m-am străduit să-i cred când spuneau că vor să se adreseze întregului electorat... Deși eram total împotriva cauționării acestor goarne ale ticăloșilor... Dar treptat a început să se vadă că se înclină în alte direcții decât cele promise... Nu mai scot nici o vorbuliță nici cei care s-au ridicat împotriva practicilor clicii lui Dan Barna... Probabil li s-a dat câte ceva de ros... Mare dezamăgire, mare de tot...
   • 0 (0 voturi)    
    \SI totusi (Luni, 6 aprilie 2020, 0:50)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Leul in iarna

    Daca maine ar fi alegeri, ce-ai face? Daca nu votezi, iese PSD, daca votezi PSD, iese PSD. Daca votezi PNL, iese mai bine decit PSD, dar nu mult diferit.

    Pan loa urma USR macar nu a avut pana acum ocazia sa arate ce poate. De ce n-ar merita si ei 4 ani la butoane? Au cum fi mai rai ca PSD sau PNL?
 • +6 (6 voturi)    
  unii chiar nu gandesc! (Vineri, 3 aprilie 2020, 18:13)

  antivirus2020 [utilizator]

  cu gandirea asta in curand ramanem fara apa,curent electric,gaz,internet etc..
  Eu inteleg ca statul ofera anumite sume ca toata lumea sa isi plateasca serviciile.Imaginati-va un pic ce inseamna in Bucuresti sa opresti aceste utilitati.
  Cred ca se va muri de mizerie.Plus cat timp ia refacerea tuturor circuitelor la normal in cazul in care se inchid.
  Dar ne place sa venim cu lucruri din astea ieftine in loc sa facem ce ar trebuiRestructurare la anumite sectoare bugetare,taieri de pensii speciale etc....,taieri de salarii imense la CCR,Avocatul Poporului .. ca astia au tot strans de ani de zile si s-a vazut cum au dat decizii.
  Vad ca despre astea nu se discuta.
 • +1 (5 voturi)    
  . (Vineri, 3 aprilie 2020, 21:11)

  albastru de Romania [utilizator]

  sa se amaine si plata mancarii de la supermarket pt 5 luni ( minim )....
 • +3 (3 voturi)    
  Cred ca parlamentul (Vineri, 3 aprilie 2020, 23:05)

  justin puscasu [utilizator]

  ar trebui sa ia urgent o vacanta.
  Vad ca maresc salarii, trimit puscariasii acasa, ne baga pe noi in puscarie daca nu avem declaratie, blocheaza ratele la credite, suspenda plata facturilor....
  Sa-i opreasca cineva!
 • -2 (2 voturi)    
  O alta masura (Sâmbătă, 4 aprilie 2020, 14:21)

  mirceapanait [utilizator]

  Ar fi incetarea scutirii de impozit pe venitul IT-stilor.
  Diferenta, eventual, pana la salariul convenit sa o suporte corporatiile. Asa cum ar fi si normal!

  De ce ar trebui sa faca ei o exceptie, in astfel de vremuri?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by