Sorina Pintea, arestată pentru 30 de zile. Fostul ministru al Sănătății, acuzat de luare de mită
Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, acum manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei.
Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019.
„În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.
Fiul Sorinei Pintea, Ionuț, a postat sâmbătă pe rețelele sociale o mărturie în care spune că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia să ajungă la fostul ministru al Sănătății. Acesta relatează în postare că a fost sunat de Liviu Marian Pop să se întâlnească urgent cu cineva, respectiv cu denunțătorul din dosarul în care Sorina Pintea este reținută de DNA pentru luare de mită.
Direcția Națională Anticorupție a organizat vineri o acțiune de prindere în flagrant la Spitalul Județean din Baia Mare, în care este vizat și fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, în legătură cu un contract de achiziții, a declarat pentru HotNews.ro șeful DNA, Crin Bologa.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății / Mandatul cu care USR-PLUS merge în ședința coaliției
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
banii nu au culoare politica!
lar pt banii care ii castiga procurorii dna,nu prea fac mai nimic !
nu am vazut verificari ale dosarelor de licitatie la lucrari mari ,cand, din cerintele tehnice si financiare din documentatia de licitatie,se stie cine va castiga!
restul ,asteapta un oscior ca subcontractanti!
la statia de epurare targoviste,castigatorul ,o multinationala avea 2 containere cu 2 ingineri!
au subcontractat la o firma mare ,romaneasca cu o macara,vrea 10 containere si vreo 7 ingineri.
tot greul lau dus firme micute de dulgherie,fierarie ,etc,dar cascavalul cel mare l-a luat firma austriaca care castiga aproape tot in ro!
Nici cu Pintea nu sunt sigura ca DNA va izbuti ceva. Probabil ca Pintea va fi eliberata in curand si va urma un proces lung si complicat, iar pana la urma va scapa basma curata. Am mai vazut scenariul de multe ori, iar DNA este talentat in a pierde procesele cu marii corupti.