Vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, consideră că declarațiile lui Niculae Bădălău despre diaspora sunt total deplasate și nu fac cinste nimănui.

Gabriel ZeteaFoto: Facebook

Potrivit unui comunicat al lui Gabriel Zetea transmis vineri și citat de Mediafax, acesta nu este acord, nu susține și regretă astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte.

„Declarațiile total deplasate ale colegului meu de partid, Nicolae Bădălau, nu fac cinste nimănui. Majoritatea românilor care au plecat din țară în ultimii 15 ani au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor și asta pentru că în România nu au primit șansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susțin și regret astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte. Dar, recunosc, mă doare faptul că o asemenea a fost făcută de un coleg care ar fi trebuit să reflecteze mai bine la ce înseamnă empatia și grija față de fiecare român, indiferent de locul în care se află acesta azi, pentru că suntem cu toții frați ai aceeași Patrii!”, a spus Zetea.

Acesta a subliniat faptul că Maramureșul are zeci de mii de maramureșeni plecați de lângă familiile lor, în Europa iar munca sa în administrația județului, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, înseamnă inclusiv eforturi constante de a le explica celor plecați că și în România poate fi mai bine.

„Că ei pot, încet, să revină acasă pentru salarii mai bune, pentru condiții de viață decente. Cred că, daca ne dăm mâna, toți cei care fac politica în România, și ne stabilim ca obiectiv dezvoltarea durabilă a țării, atunci și cei care muncesc din greu, aici, acasă, dar și cei plecați temporar la muncă în străinătate vor fi mai câștigați”, a conchis vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor „o nebunie”.

Citește și:

Bădălău încearcă să se justifice după ce i-a jignit, din nou, pe românii din străinătate: „Discuția a plecat de la câți reprezentanți ar trebui să aibă Diaspora”

Gabriela Firea, despre declarațiile lui Niculae Bădălău: „Tăcerea mea ar însemna că toți gândim la fel”

Ciolacu își cere scuze pentru declarația lui Bădălău la adresa Diasporei: „Astfel de afirmații nu pot fi tolerate”