Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru alegerile prezidențiale. Totodată, instituția a aprobat și candidatura prezidențiabilului PMP, Theodor Paleologu, informează Mediafax.

Panouri electoraleFoto: Agerpres

„Decizia nr. 11/D/20.09.2019 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Vasilica Viorica Dăncilă pentru alegerea președintelui României din anul 2019.

Decizia nr. 12/D/20.09.2019 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale domnului Theodor Paleologu pentru alegerea președintelui României din anul 2019”, sunt deciziile luate de BEC, potrivit unui comunicat de presă.

Instituția constată că cele două candidaturi menționate mai sus sunt susținute de cel puțin 200.000 de alegători, iar neregularitățile identificate în listele de susținători, dat fiind numărul lor, nu sunt de natură să afecteze îndeplinirea condiției prevăzute de art 4 alin 2 și art 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004 referitoare la numprul minim de alegători care susțin candidatura.

Totodată, BEC precizează că și semnele electorale ale celor doi prezidențiabili îndeplinesc condițiile legii.

Theodor Paleologu și-a depus, joi, candidatura la BEC, pentru prezidențiale. Prezidențiabilul PMP a declarat că a strâns 360.000 de semnături, iar candidatura sa este „o mărturie” și aduce o „responsabilitate enormă” pentru sutele de mii de români pe care îi va reprezenta.

Tot joi și-a depus candidatura la prezidențiale și premierul Viorica Dăncilă, care a strâns aproape 1.500.000 de semnături.