Theodor Paleologu și-a depus, joi, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Prezidențiabilul PMP a declarat că a strâns 360.000 de semnături, iar candidatura sa este „o mărturie” și aduce o „responsabilitate enormă” pentru sutele de mii de români pe care îi va reprezenta.

Toader PaleologuFoto: Hotnews

„Am strâns 360.000 de semnături și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semnat pentru mine, le mulțumesc din inimă. Le mulțumesc, evident, celor câteva mii, zeci de mii de simpatizanți, de militanți care au adunat aceste semnături. Pentru mine este enormă responsabilitatea, încrederea acestor sute de mii de români pe care îi voi reprezenta în această luptă electorală”, a anunțat Theodor Paleologu, joi, după depunerea semnăturilor pentru alegerile prezidențiale, potrivit Mediafax.

Paleologu a mai spus că această candidatură a sa este o „mărturie” și că România are nevoie de un președinte care să „restaureze credibilitatea și demnitatea României în afara țării”.

„Sunt 30 de ani de la Revoluție și cred că România are nevoie la președinție de un om care avea 16 ani la acel incident și care s-a format în libertate. (...) Acum 60 de ani, tatăl meu era arestat în lotul Noica, mă gândesc la ei cu foarte multă pietate, la tatăl meu, la Noica, la Nicolae Steinhardt. Această candidatură e o candidatură mărturie. Cred de asemenea că România are nevoie de un președinte care să restaureze demnitatea și credibilitatea României în afara țării”, a completat Paleologu.

Și Viorica Dăncilă și-a înregistrat joi candidatura la alegerile prezidențiale.

Klaus Iohannis și Dan Barna își vor depune vineri candidaturile la BEC.

Candidații la alegerile prezidențiale își pot depune candidaturile la Biroul Electoral Central până duminică, 22 septembrie, ora 24:00.