Declarațiile controversate pe care le-a făcut Andrei Caramitru, membru USR și fost consilier al lui Dan Barna, nu reprezintă nici poziția USR, nici poziția președintelui partidului, a explicat la HotNews.ro Dan Barna, prezidențiabilul USR-Plus. „Am avut mai multe discuții cu Andrei. Descurajez foarte clar, explicit - și i-am spus și lui lucrul ăsta - orice agresivitate, orice violență de limbaj care mută atenția și reacția oamenilor din zona de conținut în zona aceasta de agresivitate de limbaj care nu poate fi o soluție pentru nici o temă”, a spus Barna.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește mai multe:

HotNews.ro: Nu doar doamna Chichirău este unul dintre membrii USR care stârnesc vâlvă, ci și un fost consilier al dumneavoastră, acum făcător de programe de guvernare, domnul Andrei Caramitru. Ați avut o discuție cu domnia sa după acele declarații care au fost calificate - poate pe bună dreptate - ca niște derapaje?

Dan Barna: Da, nu doar una, am avut mai multe discuții cu Andrei. Descurajez foarte clar, explicit - și i-am spus și lui lucrul ăsta - orice agresivitate, orice violență de limbaj care mută atenția și reacția oamenilor din zona de conținut în zona aceasta de agresivitate de limbaj care nu poate fi o soluție pentru nici o temă.

HotNews.ro: Dar v-a explicat de ce are reacțiile acestea?

Dan Barna: Mă rog, Andrei este un personaj foarte interesant pentru că pe de-o parte este un foarte bun expert economic, este un om cu o experiență profesională relevantă și consistentă, însă în lumea digitală, în lumea online, e cumva mai preocupat de acest stil de limbaj mai vehement care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să existe și asta e ceea ce-i spun în mod constant.

HotNews.ro: Dar nu vă afectează aceste ieșiri ale domnului Caramitru?

Dan Barna: Este un limbaj asumat, care nu mă reprezintă nici pe mine, nu reprezintă nici USR-ul în nici un fel. Este însă felul lui de a comunica, fel pe care îl descurajez, și am spus în repetate rânduri că nu...

HotNews.ro: Este omul care face totuși programul de guvernare... A fost consilierul dumneavoastră.

Dan Barna: A fost consilierul meu, acum este un simplu membru al partidului care are propriile sale opinii și argumente. Partea de competență pe zona economică este cea pe care o folosim și în programul de guvernare. Dincolo de asta Andrei și-a asumat de fiecare dată greșelile de comunicare pe care el-a făcut. Nu sunt prea multe de spus, nu susțin...

HotNews.ro: Sunteți destul de tolerant în ceea ce-l privește...

Dan Barna: Nu-i vorba de toleranță. De fiecare dată am reacționat, i-am spus, i-am atras atenția că a exagerat. A revenit, a clarificat, este stilul lui de comunicare, nu e stilul meu, nu mă reprezintă.

HotNews.ro: Și mâine, și poimâine dacă face la fel veți avea aceeași poziție? I-ați pus în vedere - „domnule, mai potolește-te!” - i-ați spus să înceteze?

Dan Barna: Este o discuție pe care am mai avut-o. Da, da, categoric.

---

Citește și: