Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că va avea de urgență discuții cu liderii grupurilor parlamentare pentru înființarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia din Caracal.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va iniția, în regim de urgență, discuții cu liderii grupurilor parlamentare pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia de la Caracal. Concluziile rezultate în urma anchetei parlamentare ar urma să stabilească măsurile administrative care se vor lua pe viitor, astfel încât aceste situații să nu se mai repete”, se arată într-un comunicat al Camerei Deputaților difuzat sâmbătă și citat de Mediafax.

Marcel Ciolacu a mai spus că „va sprijini și promova inițiativele legislative care înăspresc pedepsele pentru crimă, viol, și pedofilie, precum și orice alt demers pe această temă, inclusiv un referendum de consultare a cetățenilor în această privință, propus deja de premierul Viorica Dăncilă”, conform sursei citate.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Șeful Executivului a adăugat că este analizată și posibilitatea emiterii unei ordonanțe de urgență „pentru eliminarea tuturor deficiențelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituțional va avea un plan de acțiune în acest.

Citește și: