Dan Barna a afirmat că USR are o relație firească cu PNL, precizând că cel mai interesant obiectiv pentru țara noastră este ca românii să aleagă în turul al doilea la prezidențiale între Klaus Iohannis și candidatul Alianței USR-PLUS, oricare va fi el, scrie Mediafax.

Dan BarnaFoto: Agerpres

„Cu PNL este o relație firească, este un alt partid de opoziție. Au un candidat. Românii vor putea să aleagă foarte simplu între candidatul PNL, domnul Klaus Iohannis, sau candidatul Alianței USR-PLUS, vom vedea care va fi acesta. Cred că acesta este obiectivul cel mai interesant pentru România, șansa ca în turul doi al alegerilor prezidențiale să poți opta între Klaus Iohannis și candidatul Alianței USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, după ce a fost ales prezidențiabilul USR, sâmbătă, în Congres.

Întrebat cum se va diferenția de Klaus Iohannis în turul al doilea la prezidențiale, liderul USR a răspuns: „Vor fi două scenarii pe care le vom dezbate în campanie și în momentul acela dacă voi fi eu, vom vedea dacă voi fi eu sau domnul Dacian Cioloș, vom vedea și care sunt elementele de viitor pe care le vom propune României”.

Dan Barna a fost ales candidatul USR la prezidențiale, în Congresul de sâmbătă al partidului. Liderul formațiunii a primit 324 de voturi din totalul de 492 de voturi exprimate.

Mihai Goțiu a primit 134 de voturi, Dumitru Stanca - 5 voturi, iar Dragoș Dinulescu doar 3 voturi.

Tot sâmbătă a avut loc și Consiliul Național al PLUS. La finalul reuniunii, Dacian Cioloș a anunțat că a fost decis ca prezidențiabilul partidului să fie ales prin vot electronic de către toți membrii formațiunii, în perioada 22-27 iulie. Și candidatul la Primăria Generală a Capitalei va fi ales în același interval, tot prin vot electronic.

Ulterior vor fi negocieri cu USR pentru a decide candidatul Alianței la prezidențiale.