Codrin Ștefănescu, înlocuit de PSD din funcția de secretar general a doua zi după condamnarea și încarcerarea lui Liviu Dragnea, a anunțat vineri că la Congresul din 29 iunie va candida pentru aceeași funcție în partid, având susținerea PSD Sector 1, filială condusă de primarul Daniel Tudorache.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut de Ștefănescu pe Facebook, el spunând că organizația PSD Sector 1 a votat o rezoluție privind susținerea candidaturii sale la funcția de secretar general al partidului.

"Le mulțumesc colegilor mei din Organizația PSD sector 1! Astăzi au votat o rezoluție privind susținerea candidaturii mele la funcția de secretar general PSD! Am spus da și voi intra în competiție la Congres! Sperăm cu toții la o competiție corectă, colegială și în folosul PSD! Să fim uniți, curajoși și loiali unor principii pentru care am fost votați de milioane de români! Doamne ajută!", a scris Codrin Ștefănescu.

El a postat și o fotografie cu membri ai PSD Sector 1, în care apare și primarul Daniel Tudorache.

Codrin Ștefănescu, un apropiat al fostului lider al PSD Liviu Dragnea, a fost înlocuit din funcția de secretar general al PSD cu Rodica Nasar, decizia fiind luată de Comitetul Executiv al PSD în 28 mai, a doua zi după condamnarea lui Dragnea. Atunci, după o ședință de aproape șase ore a Comitetului Executiv al PSD, Viorica Dăncilă a anunțat înlăturarea oamenilor lui Liviu Dragnea. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a revenit în funcțiile de președinte interimar al PDS București și vicepreședinte al partidului.

Social-democrații se întâlnesc în week-end cu Viorica Dăncilă într-o ședință informală la mare, au declarat pentru HotNews.ro surse din conducerea PSD. Liderii PSD urmează să stabilească strategia partidului în următoarea perioadă și vor negocia echipa care va fi alături de Viorica Dăncilă atât în Guvern, cât și la partid. Reamintim că în mai puțin de două săptămâni social democrații își vor alege conducerea în congres extraordinar.