Partidul Social Democrat susține întrebările puse de președintele Klaus Iohannis în cadrul referendumului ce are loc duminică, în același timp cu alegerile europarlamentare, a declarat miercuri, în Dolj, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

”PSD a spus tot timpul, în frunte cu mine, că nu respinge întrebările la referendum, chiar le susținem”, a spus Dragnea.

Întrebat despre declarația lui Dăncilă, care a precizat că va vota la referendumul inițiat de șeful statului”, liderul PSD a răspuns: ”dacă a zis așa, e foarte bine”.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va vota duminică atât la alegerile europarlamentare, cât și "pentru referendum", afirmând că este "un susținător al statului de drept, al independenței justiției”. Ulterior, ea și-a nuanțat declarațiile, susținând, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că modul în care va vota va fi "conform cu linia PSD".

dacă a zis așa, e foarte bine

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a spus, miercuri, că va refuza ”buletinele de vot pentru falsul referendum”. ”Nu sunt complice la fals și uz de fals! Domnule Iohannis, domnule Cioloș și diverși alții, puțini și penibili, nu insistați cu această înșelăciune”, a scris pe Facebook Nicolae.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, sâmbătă, organizațiilor partidului pe care îl conduce, să-i îndemne pe cetățeni să nu ridice buletinele de vot pentru referendum, întrucât acest lucru echivalează cu prezența la acest scrutin.