Premierul Viorica Dăncilă și-a nuanțat declarațiile potrivit cărora va vota la referendumul pe tema justiției convocat de președintele Iohannis, ea susținând, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că modul în care va vota va fi "conform cu linia PSD". De asemenea, ea a susținut că nu are nicio divergență cu Liviu Dragnea. În ceea ce privește o candidatură a acestuia la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă a spus că speră ca Dragnea să discute cu membrii Comitetului Executiv al PSD înainte de a face un anunț.

Foto:

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, la Bacău, că va vota duminică atât la alegerile europarlamentare, cât și "pentru referendum", afirmând că este "un susținător al statului de drept, al independenței justiției”.

Ulterior, ea a avut o intervenție telefonică la Antena 3, în care și-a nuanțat declarațiile, susținând că va urma "linia partidului".

"Am spus că merg la referendum, dar nu am spus modul în care voi vota, pentru că acest lucru îl vom stabili în cadrul partidului. Sunt un om care respectă partidul, respect linia partidului, iar modul în care voi vota va fi conform acestei linii”, a declarat Dăncilă.

Ea a spus că niciodată nu a făcut "notă aparte de linia partidului", că este "foarte important să meargă pe acest drum" și că va face exact ce se va stabili în PSD.

Întrebată dacă există o linie în PSD, Dăncilă a răspuns: "Acest lucru îl vom discuta în partid". Întrebată dacă asta înseamnă că încă nu este stabilită o linie în PSD privind referendumul, premierul a răspuns: "Nu am spus că nu exista, discutăm în partid, dar acest lucru nu îl voi face public. Votul este secret".

  • Despre relația cu Dragnea

Chestionată dacă este posibil să urmeze "calea Grindeanu-Tudose” și despre o eventuală apropiere de președintele Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a negat.

"Exclud acest lucru. Prin tot ceea ce am făcut acest lucru nu poate fi luat în calcul”, a precizat Dăncilă, care a arătat că nu a fost "un premier căruia președintele Iohannis să-i ceară de mai multe ori demisia”.

"Cine vrea să ducă gândurile în această direcție e pe o pistă falsă. Nu cred că am dat vreodată un motiv care să ducă la concluzia că m-aș apropia de președintele Iohannis”, a continuat premierul, în intervenția telefonică la Antena 3.

Ea a susținut că și-a dorit o colaborare instituțională cu șeful statului, dar "cu președintele Iohannis nu am putut coopera nici măcar pe președinția UE”.

Viorica Dăncilă a spus că este membră a PSD de 25 de ani și este "atașată acestui partid”.

"Am fost întotdeauna un om care a acționat conform deciziilor partidului” iar "atunci când ai o proprie opinie, această opinie trebuie ascultată de ceilalți și să luăm împreună cea mai bună decizie”, a precizat Dăncilă.

În ceea ce privește relația cu liderul PSD, ea a susținut că a "discutat” și s-a "consultat” cu Liviu Dragnea și "nu poate exista o divergență între președintele partidului și premier”. Iar dacă sunt situații în care există opinii diferite, acest lucru se încadrează în spiritul democrației, a adăugat primul ministru. "Nu, am o bună relație cu președintele Dragnea", a subliniat ea.

  • Despre posibilitatea ca Dragnea să candideze la președinție

Viorica Dăncilă a menționat că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre acest aspect "și atunci era normal să am o poziție rezervată până când își anunță public această decizie”.

"Cred că președintele Dragnea va avea o discuție cu membrii Comitetului Executiv. Am convingerea că va discuta cu membrii CEX. Noi nu știm care este dorința dl președinte, cred că va discuta cu noi toți și duminică seara va face acest anunț”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a precizat că susține în continuare remanierea Guvernului și își va susține argumentele în fața colegilor de partid. "Va fi o ședință CEX unde vom discuta despre acest aspect”, a încheiat ea.