Președintele Klaus Iohannis a spus marți, la Craiova, că nici comuniștii nu și-au permis să ridice și să bage în dubă protestatari, așa cum s-a întâmplat la Topoloveni. De asemenea, șeful statului a spus că liderii europeni nu doresc să vorbească cu PSD, fiindcă ”încearcă să îndoaie legile pentru a-și scăpa liderul, să subjuge justiția pentru a scăpa corupții care s-au cocoțat în fruntea statului”.

Foto:

Aflat la Craiova pentru lansarea volumului „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”, Klaus Iohannis, întrebat despre parola de intrare în Târgoviște, a spus că România lui Dragnea ar arăta ca la Topoloveni.

”Știți unde s-a văzut cel mai bine cum ar arăta România lui Dragnea? La Topoloveni. Câțiva oameni nemulțumiți și-au permis să nu fie de acord cu Dragnea, s-au dus acolo și l-au fluierat. Pac în dubă și la poliție, nici măcar comuniștii nu și-au permis. Dar ăsta acolo ne vrea”, a spus Iohannis.

Acesta a mai spus că niciunul dintre liderii europeni relevanți nu vor să vorbească cu PSD, pentru că ”încearcă să îndoaie legile pentru a-și scăpa liderul, să subjuge justiția pentru a scăpa corupții care s-au cocoțat în fruntea statului”, a spus Iohannis, adăugând că ”Te și doare capul când îi auzi pe PSD-iști cum merg prin campanii prin țară și încearcă să vină cu totul felul de idei ciudate. PSD nu mai vrea în Europa”.

Legat de europarlamentare, Iohannis a spus că lumea nu se uită la un politician care provine ”dintr-un partid al cărui lider este un infractor, așa scrie în dex, care spune că Uniunea vrea să ne colonizeze. Ce să facă un astfel de politician, să spună ce, lumea nici nu se uită la el. Ăsta ar fi un fals patriot, un fals naționalism, un politician fake”.

Reamintim că protestatarii care s-au adunat în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție potrivit publicației locale.

Corespondentul televiziunii online Rezistența TV, ridicat de jandarmi în timpul vizitei făcute de Liviu Dragnea la Topoloveni, a fost amendat cu 1.000 de lei de Jandarmeria Argeș.