Corespondentul televiziunii online Rezistența TV, ridicat de jandarmi în timpul vizitei făcute de Liviu Dragnea la Topoloveni, a fost amendat cu 1.000 de lei de Jandarmeria Argeș.

Jandarmi TopoloveniFoto: Captura YouTube

"Am primit o primă în valoare de 1.000 lei de la Jardermeria Argeș, cea care apără penalii și hoția, pentru evenimentul privat al lui dracnea de la Topoloveni din 17 mai 2019”, a scris marți, pe Facebook, Traian Paparete, corespondent al Rezistența TV.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș, Luiza Ciobănescu, a declarat pentru Mediafax că în total cinci persoane au fost amendate în urma protestului anti-Dragnea de la Topoloveni, una dintre ele primind și un avertisment.

"Au fost aplicate un avertisment pentru refuz de legitimare și cinci amenzi pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și neînregistrată”, a spus Luiza Ciobănescu.

Zece protestatari care s-au adunat vineri în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție. Unul dintre protestatari a fost urcat în dubă deși a spus că este un abuz, el întrebând în mod repetat care este motivul pentru care este ridicat. ”Pentru stabilirea identității dumneavoastră”, a răspuns unul dintre jandarmi la un moment dat. ”Păi vă dau buletinul”, a replicat protestatarul care a filmat tot incidentul, de la momentul în care a fost ridicat și până a ajuns cu duba la secție.

Procurorii militari din București s-au autosesizat în cazul incidentelor de vineri de la Topoloveni, unde jandarmii i-au ridicat și i-au dus cu dubele la Poliție pe cei 10 protestatari care îl așteptau pe liderul PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. În acest dosar deocamdată se fac cercetări in rem pentru trei infracțiuni, între care abuz în serviciu.