Procurorii militari din București s-au autosesizat în cazul incidentelor de vineri de la Topoloveni, unde jandarmii i-au ridicat și i-au dus cu dubele la Poliție pe cei 10 protestatari care îl așteptau pe liderul PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. În acest dosar deocamdată se fac cercetări in rem pentru trei infracțiuni, între care abuz în serviciu.

Jandarmi TopoloveniFoto: Captura YouTube

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-a sesizat în acest caz încă de vineri, în urma imaginilor apărute în spațiul public cu cei 10 protestatari ridicați de jandarmi și duși la Poliție pentru audieri.

Dosarul a fost deschis in rem, pentru trei infracțiuni - abuz în serviciu, purtare abuzivă și lipsire de libertate.

Zece protestatari care s-au adunat vineri în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție. Unul dintre protestatari a fost urcat în dubă deși a spus că este un abuz, el întrebând în mod repetat care este motivul pentru care este ridicat. ”Pentru stabilirea identității dumneavoastră”, a răspuns unul dintre jandarmi la un moment dat. ”Păi vă dau buletinul”, a replicat protestatarul care a filmat tot incidentul, de la momentul în care a fost ridicat și până a ajuns cu duba la secție.

Ulterior, Inspectoratul de Jandarmi județean Argeș a anunțat că cei zece vor fi "sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”. "Persoanele vor fi sancționate contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor”, a precizat Inspectoratul de Jandarmi județean „Basarab I” Argeș, într-un comunicat sub sigla președinției române a Uniunii Europene, România2019.eu.

Jandarmii susțin că cele "10 persoane au organizat în apropiere o adunare publică nedeclarată, conform Legii 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției pentru stabilirea identității și luarea măsurilor legale”.