USR-PLUS îi acuză pe liberali că au distribuit, la Cluj, „pliante otrăvite” în numele Alianței. Pe pagina de Facebook a alianței a fost postat un filmulet în care sunt surprinse două persoane care ar fi împărțit pliantele, iar ulterior USR a anunțat că unul dintre ei este șeful TNL Cluj Napoca. Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a afirmat, vineri, într-o conferința de presă la Cluj, că europarlamentarul PNL Daniel Buda este suspectat că ar fi cel care a finanțat tipărirea și distribuirea acestor pliante.

Fals pliant al Aliantei 2020Foto: Alianta USR PLUS

”Am aflat cu surprindere că doi dintre cei care distribuie pliante “otrăvite” cu sigla Alianței 2020 USR PLUS și citate false sunt membri ai Partidului Național Liberal, unul dintre ei chiar președintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului Național Liberal. Cei doi au fost prinși în flagrant și filmați în timp ce distribuiau pliantele false și identificați în câteva ore de susținătorii Alianței 2020 USR PLUS.”, se arată pe pagina de Facebook a Alianței.

vezi video aici

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu a afirmat, vineri, într-o conferința de presă la Cluj, că europarlamentarul PNL Daniel Buda este suspectat că ar fi cel care a finanțat tipărirea și distribuirea acestor pliante.

Emanuel Ungureanu scrie, și într-o postare pe pagina sa de Facebook, că președintele TNL Cluj, Cristian Ciuta, "s-a lăudat în cercul apropiat că acțiunea lor mârșavă are binecuvîntarea celor 'mari' din PNL Cluj."

"Din informațiile pe care le dețin până la această oră, cel mai 'mare' dintre oamenii mici de caracter din fruntea PNL Cluj care a binecuvântat această acțiune este Daniel Buda", spune Emanuel Ungureanu. Daniel Buda este europarlamentar PNL.

Scurt istoric:

Alianța USR - PLUS a anunțat săptămîna trecută că va face plângere la Poliție și va sesiza Autoritatea Electorală după ce în cutiile poștale ale unor cetățeni din Cluj Napoca și din județ au apărut ”pliante otrăvite” cu sigla Alianței.

  • Ce scrie pe falsele pliante: ”Avortul trebuie să fie mandatoriu și obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creșterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creșterea și educația copilului nu are un loc de muncă

”Au tipărit pliante false pe care au pus cea mai ticăloasă minciună, anume că noi vrem ca avortul să fie obligatoriu în România. Și au inventat și un fals membru al Alianței care ar fi spus asta. (...) Nu vom lăsa ticăloșia să meargă mai departe. Facem plângere penală și cerem poliției să afle cine sunt cei care induc panica și frica”, spune Alianța 2020 într-o postare pe Facebook.

Cele două partide le amintesc ”tuturor competitorilor electorali că aceste practici demne de anii '90 sunt pedepsite penal”

”Vom face de urgență și sesizări către AEP să ia toate măsurile legale în acest caz revoltător de intoxicare cu minciuni”, spune sursa citată. Pliantele otrăvite cu citate false și personaje inventate au fost identificate, până acum, în Cluj-Napoca și în două comune din județ.

Citește și Sondaj IRES pentru Cluj-Napoca: Alianța USR-Plus are mai mult decât PNL și PSD la un loc