Lăsat fără sprijin politic de către PSD și cu premierul sugerându-i să-și dea demisia, Tudorel Toader anunță că va avea mâine o discuție pe această temă cu Viorica Dăncilă. Precizările au fost făcute pe Facebook de ministru, după o discuție la Guvern cu premierul.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

„O simplă precizare! Eu nu i-am solicitat dnei prim ministru nici un termen de gândire privind demisia, în condițiile în care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A rămas că acest subiect îl vom aborda mâine dimineață, la orele 09.30 !”, a scris Toader pe Facebook.

La scurt timp după postarea lui Toader, Guvernul a anunțat, printr-un comunicat, că premierul i-a trimis președintelui propunerea de revocare a lui Toader și de numire a lui Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

PSD a decis să-i retragă sprijinul politic lui Tudorel Toader și să-l propună în locul său la Ministerul Justiției pe deputatul Eugen Nicolicea.

„În cadrul CEx de astăzi s-au luat decizii referitor la cele două colege care candidează pentru Parlamentul European, Plumb și Intotero, și un vot, decizie referitor la dl Toader. În urma votului și nemulțumirilor manifestate de colegi referitor la dl Toader, nemulțumiri care au avut în vedere acte normative, dar și aspecte în spațiul public care nu au fost urmate de o decizie s-a votat și adoptat demiterea dl Toader. Eu sper să fie dublată și de o demisie. Voi avea o discuție și cu dl Toader, de aceea am făcut referire la demisie", a declarat Viorica Dăncilă.