Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, miercuri seară, președintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrilor Fondurilor Europene și pentru Românii de pretutindeni, Rovana Plumb, respectiv Natalia Intotero, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Iohannis si DancilaFoto: Captura Privesc.eu

Comunicatul Guvernului:

  • Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, președintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

  • Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

  • Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

PSD i-a retras sprijinul politic ministrului Justiției , Tudorel Toader, iar în locul acestuia a fost propus deputatul Eugen Nicolicea. Decizia vine după ce Toader a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la finalul ședinței Comitetului Executiv, că așteaptă ca Tudorel Toader să demisioneze. De asemenea, s-a decis remanierea ministrilor Rovana Plumb și Natalia Intotero, în locul lor fiind propuși Oana Florea, respectiv Liviu Tit Brăiloiu.

După o discuție la Palatul Victoria cu premierul Dăncilă, Tudorel Toader a scris pe Facebook că șefa Guvernului nu i-a cerut demisia, urmând ca acest lucru să fie lămurit joi dimineață.