Opoziția acuză PSD că vrea să blocheze votul la referendum prin organizarea de secții separate față de europarlamentare.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu au niciun fel de temei. Vom considera orice tentativa de modificare a legii ca pe o tentativă de a limita dreptul la vot”, a declarat, pentru HotNews, președintele PNL, Ludovic Orban.

„Este încă o încercare de a bloca dreptul cetățenilor de a-și exprima opinia, de a pune tot felul de stavile birocratice, secții la europarlamentare să fie în clădiri și pe celelalte să le ascundă undeva prin anexe. Clasica modalitate disperată a PSD care, deși pretinde că guvernează pentru popor și ca urmare a reprezentării poporului nu știu cum să se mai ascundă de cetățenii care îi huiduie pe stradă”, a declarat pentru HotNews și președintele USR, Dan Barna.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a confirmat, joi, că vor fi organizate secții de votare separate pentru europarlamentare și pentru referendum.

"Legea nu ne permite decât secții de votare diferite”, a spus Drăghici, invocând referendumul din 2007.

Cu toate acestea legea referendumului a fost modificată în 2009 prevăzându-se aceleași secții de votare pentru votul la referendum și la alegeri.