Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că formaţiunea politică pe care o reprezintă susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în condiţiile în care alegerile locale într-un singur tur reprezintă un handicap pentru Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, fiind avantajate nemeritat partidele mari.

Tariceanu Foto: AGERPRES

"Noi susţinem că alegerea trebuie să se facă în două tururi. Când o să discutăm, dacă o să intre în discuţie Legea de organizare a alegerilor locale, mai avem timp, puţin, dar mai avem timp. Sigur că chestiunea asta pentru noi e un handicap, în timp ce pentru partidele mari este un avantaj nemeritat", a afirmat Tăriceanu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Referitor la acest subiect, preşedintele Organizaţiei judeţene ALDE Constanţa, senatorul Ion Popa, a susţinut că Dacian Cioloş, în mandatul său de premier, putea să modifice Legea alegerilor locale şi primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin, dar nu a vrut să facă asta.

"Chestiunea aceasta putea să o rezolve cel care se bate cel mai tare cu pumnul în piept acum de alegerea primarilor în două tururi, şi anume domnul Cioloş. Când era prim-ministru putea să dea ordonanţă de urgenţă pentru a modifica Legea alegerilor locale şi primarii puteau fi aleşi în două tururi, dar nu a vrut. Şi vă spun în cunoştinţă de cauză că nu a vrut să facă lucrul ăsta", a afirmat Ion Popa.

Citește și:

VIDEO Dacian Cioloș, Dan Barna și 24 de ONG-uri anunță o inițiativă de modificare a legislației electorale: Două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, eliminarea pragului electoral

PMP a strâns un milion de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Tomac: Iohannis să convoace referendum dacă Parlamentul respinge inițiativa

Parlamentarii ALDE, vot în bloc alături de Opoziție. Vosganian: "Nu vrem să rupem coaliția de guvernare"

Norica Nicolai: ALDE vrea primari alesi prin doua tururi de scrutin / Nu suntem o anexa a PSD