Liderul PNL Ludovic Orban și-a prezentat candidații la europarlamentare, în cadrul Summitului PPE de la București, spunând că aceștia sunt "husarii înaripați", relatează Mediafax. Pe primul loc se află jurnalistul Rareș Bogdan, despre care Orban spune că "s-a întors acasă".

HotNews.roFoto: Hotnews

"M-am gândit de multe ori dacă e bine să fie candidatul PNL (n.r.- Rareș Bogdan). Să fim cinstiți, Rareș Bgdan a fost vârful de lance în lupta contra PSD, când media cumpărată tăcea. Este omul care a avut curajul și forța să spună adevărul despre acești nemernici care își bat joc de România. M-am gândit că apare riscul să dispară o tribună unde se spune adevărul. Rareș Bogdan revine acasă după o carieră jurnalistică de mare succes", a spus Ludovic Orban.

Liderul PNL a chemat pe scena Summitului PPE candidații PNL la europarlamentare. Mircea Hava nu a fost însă prezent.

"O să închei cu un strigăt de luptă. Ultima încercare a turcilor de a ocupa Viena a fost zădărnicită de o şarjă de cavalerie care a fost condusă de husarii înaripaţi polonezi şi care au reuşit să întoarcă pe spate sute de mii de otomani şi care erau împrejurul Vienei, reuşind să păstreze Europa aşa cum este ea astăzi. Dragii mei, şarja de cavalerie a început, husarii înaripaţi sunt pregătiţi de luptă, fiecare dintre voi trebuie să intre în luptă cu încrederea în izbândă", a mai spus Orban.

După cum HotNews.ro a anunțat, liberalii și-au validat săptămâna aceasta lista pentru europarlamentare, care este deschisă de jurnalistul Rareș Bogdan, lansarea candidaților având loc sâmbătă, în cadrul summitului PPE de la București, la care a participat și președintele Klaus Iohannis.

Listă de candidați PNL:

1. Rareș Bogdan, jurnalist Realitatea TV

2. Mircea Hava, primar Alba Iulia

3. Siegfried Mureșan, europarlamentar

4. Daniel Buda, europarlamentar

5. Adina Vălean, europarlamentar

6. Vasile Blaga, fost co-președinte PNL, fost președinte PDL

7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL

8. Gheorghe Falcă, primar Arad

9. Cristian Bușoi, europarlamentar

10. Marian Jean Marinescu, europarlamentar

11. Vlad Nistor

12. Mihai Țurcanu, europarlamentar.