Președintele liberal Ludovic Orban a afirmat la Summitul PPE de sâmbătă că partidul său a depășit PSD în sondaje și este pe o traiectorie ascendentă, în timp ce PSD se duce “în cap pentru că și-au bătut joc de România”, transmite Mediafax.

Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

„Prima bătătie a anului este cea poentru PE, alegerile europene. În ianuarie, februarie 2017, în toate sondajele de opinie, partidul de guvernământ, PSD avea 54%-55%, iar PNL avea 16%-17%. Cred că multora dintre dvs, dacă le-aș fi spus în iannuarie-februarie că avem forța să învingem ciuma roșie, fără niciun fel de rezerve, probabil ați fi considerat că nu sunt cu picioarele pe pâmânt. O să vă spun azi că PNL a depășit PSD și nu numai atât, dar suntem pe o traiectorie ascendentă, în timp ce ei se duc în cap epntru că și-au bătut joc de România. De asemenea, Klaus Iohannis este pe primul loc în sondaje”, a declarat Ludovic Orban.

El s-a declarat emoționat, deoarece acum cinci ani liberalii au avut o campanie foarte dificilă în care majoritatea nu le dădea șanse de câștig la prezidențiale.

„Mărturisesc că am emoții pentru că după cum bine vă aduceți aminte, în urmă cu 5 ani de zile, am avut o campanie de o dificultate maximă în care aproape nimeni nu ne oferea nicio șansă, în care partidul stat avea în mână aproape toate pârghiile de putere și cu toate astea candidatul PNL a reușit să zdrobească candidatul PSD la un scor la care nimeni nu s-ar fi așteptat”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: PSD nu a făcut decât să ne pună în conflict gratuit cu liderii europeni

Președintele PNL Ludovic Orban a mai declarat sâmbătă, la Summitul PPE al liderilor locali și regionali, că PSD a dat cu o mână și a luat cu două, precizând că social-democrații au pus România în conflict gratuit cu liderii europeni.

„Am să încep prin a vă prezenta o diferență între PNL și PSD. Să știți că Manfred Weber, candidatul PPE la funcția de președinte al CE, chiar dacă nu are casca pe ureche, să știți că are un difuzor în interiorul urechii și chiar ascultă ce vorbesc reprezentanți PNL, spre deosebire de Timmermans care nu a catadicsit să asculte o vorbă din ce a spus Liviu Dragnea la Congresul socialiștilor. Nu există minuni, nu există soluții miracol, nu există forțe din spate sau umbră care să ne ajute. Fraților, există doar bunul nostru simț, doar educația noastră, doar omenia noastră, doar compasiunea noastră pentru cei aflați în suferință, doar dragostea față de semenii noștri, există munca primarilor PNL, există proiectele noastre. Pentru România nu există decât o singură soluție, iar numele ei este PNL”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Liderul liberal a adăugat că PSD a făcut promisiuni că va mări salariile și pensiile, însă măsurile economice luate au dus la creșterea facturilor la energie, gaze și a prețurilor în general.

„Următorii doi ani nu avem altă soluție de a câștiga decât să ne ducem în întâmpinarea oamenilor, să ne ducem pe fiecare uliță, scară de bloc, și să le spunem ticăloșiile tovarășilor din PSD, care au promis pensii mărite, salarii, dar nu au făcut decât să ne pună într-un conflict gratuit cu liderii europeni. Nu au făcut altceva decât să crească facturile la energie, gaze, prețurile la medicamente, alimente. PSD cu o mână a dat și cu două mâini a luat”, a conchis Orban.