Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, crede că refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o numi pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării poate fi interpretat ca o frică a acestuia "față de femeile frumoase și puternice".

Lia Olguta VasilescuFoto: Agerpres

Horia Nasra a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că șeful statului este dispus să facă orice pentru a împiedica Executivul să își realizeze programul de guvernare.

"Klaus Iohannis, din interes pur electoral, a transformat România într-un câmp de luptă politică și este dispus să facă orice pentru a împiedica Guvernul României să-și realizeze programul său de guvernare, de aceea, sistematic, pune bețe-n roate. Cazul Lia Olguța Vasilescu nu este un accident, premierul României fiind un alt exemplu. Pe de altă parte consecvența irațională în refuzul numirii doamnei ministru Vasilescu poate fi interpretată și printr-un misoginism produs undeva între caligynefobie (frica față de femeile frumoase – n.r.) și ginofobie (teama de femei – n.r.), frica de femei frumoase și puternice", a spus Nasra.

Președintele Klaus Iohannis a respins joi pentru a patra oară numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării și i-a transmis premierului o scrisoare în care îi cere să vină cu o nouă propunere pentru acest portofoliu. Șeful statului argumentează că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru această funcție. De asemenea, Iohannis îi impută declarațiile controversate, atacurile virulente la persoană și presiunile asupra justiției.

Lia Olguța Vasilescu anunță că va face plângere penală pe numele președintelui Klaus Iohannis, subliniind că nu există niciun motiv de legalitate pentru respingerea numirii sale în funcția de ministru al Dezvoltării. ”Consider ca dl. Klaus Iohannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz in serviciu, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens”, a scris Vasilescu pe Facebook.