UPDATE Deputații au respins miercuri moțiunea simplă „Bastoanele PSD peste obrazul democrației românești” depusă de PNL împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru intervenția Jandarmeriei la protestele din 10 august. Moțiunea a fost respinsă. Din cei 255 de deputați prezenți, 99 au votat pentru, 149 împotriva iar 3 s-au abținut.

Carmen DanFoto: Facebook - Carmen DAN

La ora publicării acestei știri, deputații votau ordinea de zi a ședinței. În sală sunt prezenți 256 de deputați iar pentru votarea moțiunii este nevoie de majoritate simplă.

În urmă cu o zi, la dezbaterea moțiunii, Carmen Dan a susținut că mitingul din 10 august „nu a fost unul pașnic”, recunoscând însă că la protest au fost și persoane care nu au fost violente dar care „au avut de suferit”.

„Pe 10 august nu a fost un miting pașnic. Dacă ar fi fost așa lucrurile ar fi decurs ca la celelalte mitinguri și proteste pe care tot Jandarmeria Română le-a gestionat în ultimii ani”, a spus Carmen Dan, la Camera Deputaților.

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a afirmat marți că ministrul de Interne a oferit de la tribuna Parlamentului "mult tupeu, aroganţă, pizmă".

"Trebuie să recunosc că îmi pare rău deopotrivă că de la acest microfon s-au spus minciuni şi pentru că, din nefericire, un ministru de interne, toamna, după ce sute de oameni au fost bătuţi - femei, copii, vârstnici, după ce milioane de români au fost dezamăgiţi, după ce încă sute de români sunt sub tratament, o doamnă ministru de interne oferă de la tribuna Parlamentului mult tupeu, aroganţă, pizmă, afundându-se în minciună. Şi vreau să vă spun un lucru doamnă ministru de Interne, şi vă spun cu maximă responsabilitate: în urma discursului de astăzi v-aţi afundat tot mai mult în minciună şi veţi fi trasă la fund deopotrivă de colegii dumneavoastră de partid, pentru că puneţi întreaga responsabilitate pe umerii prefectului şi, în acelaşi timp, pe angajaţi din instituţia pe care o conduceţi, cu toate că aţi încercat să-i cumpăraţi prin promovare, prin funcţii în plus fără să-i sancţionaţi adevăraţii responsabili", a afirmat Turcan, citată de Agerpres.

Tot marți, Jandarmeria Română a depus plângere la DIICOT în cazul mitingului din 10 august, sesizarea vizând infracțiuni împotriva ordinii constituționale.