Social-democratii au votat in unanimitate miercuri, in sedinta Comitetului Executiv National al partidului, pentru organizarea unui Congres extraordinar al PSD luna viitoare, pe 10 sau 17 martie, au informat surse din partid. Informatia a fost confirmata ulterior de Ecaterina Andronescu, care a facut declaratii la iesirea din sediul partidului.

Anuntul despre un Congres extraordinar al PSD in luna martie, facut de Liviu Dragnea inainte de sedinta CexN, pe scarile din sediul PSD, a surprins majoritatea liderilor partidului. Multi dintre cei intrebati la intrarea in sediu despre acest lucru au spus chiar ca nu este nevoie de un Congres al partidului. De asemenea, o serie de lideri PSD, atat din parlament cat si din teritoriu, au negat, pentru HotNews.ro, atunci cand au fost intrebati daca stiau de aceasta intentie.

Presedintele PSD a spus miercuri ca la Congres va cere un vot de incredere din partea colegilor. El a adaugat ca la acest congres nu va fi desemnat candidatul la alegerile prezidentiale, motivand ca "este prea devreme".

Dragnea a mai anuntat ca unul dintre motivele organizarii congresului extraordinar va fi "punerea in matca lor a institutiilor de forta".

El a spus totodata ca scopul congresului extraordinar va fi si "relansarea programului de guvernare".