Liviu Dragnea a anuntat miercuri organizarea unui Congres Extraordinar al PSD in luna martie. Presedintele PSD a mai spus ca la Congres va cere un vot de incredere din partea colegilor. El a adaugat ca la acest congres nu va fi desemnat candidatul la alegerile prezidentiale, motivand ca "este prea devreme".

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Liviu Dragnea a mai anuntat ca unul dintre motivele organizarii congresului extraordinar va fi "punerea in matca lor a institutiilor de forta".

Dragnea a mai spus ca scopul congresului extraordinar va fi si "relansarea programului de guvernare".

"Voi propune colegilor din CEx convocarea unui congres extraordinar. O sa incerc sa va spun si principalele motive pentru care o sa le cer asta. Asistam de o perioada buna de timp la dezbateri aprinse in societatea romaneasca, care este plina de turbulente, dezbateri in mai multe domenii, in economie, fiscalitate, sanatate, educatie, justitie, salarii, pensii si PSD trebuie sa aiba o pozitie foarte bine definita in cadrul acestor dezbateri. Societatea romaneasca, in ansamblu, trebuie sa aiba niste clarificari si, bineinteles, si PSD. Vreau sa eliberam societatea romaneasca de presiunile pe care le pun grupuri nedemocratice si ilegitime asupra institutiilor democratice. Vreau sa ne implicam in democratizarea societatii romanesti si a pune institutiile de forta strict in matca lor constitutionala. Vreau sa angajam PSD-ul in cel mai ambitios program de dezvoltare pe termen lung din istoria Romaniei. Acestea sunt principalele motive pe care o sa le prezint colegilor mei astazi pentru a convoca in martie congresul extraordinar al PSD", a mai declarat Dragnea, potrivit Agerpres.