Ministrii propusi sa faca parte din Cabinetul Dancila sunt audiati, luni, in comisiile de specialitate din Parlament. Audierile au inceput la ora 8:00 si se vor incheia dupa pranz. Votul de investitura in plenul reunit este programat incepand cu ora 15:00.

Viorica Dancila cand era europarlamentarFoto: Parlamentul European
  • Participa mai jos la sondajul HotNews.ro: Credeti ca Guvernul Dancila va fi votat sau nu in Parlament?

Vezi audierile in direct peprivesc.eu.

Programul audierii ministrilor in comisiile parlamentare de specialitate aici.

14.57: Nicolae Burnete, propus in functia de ministru al Cercetarii si Inovarii, a primit si el aviz favorabil, cu 20 de voturi "pentru", 11 "impotriva" si o "abtinere"

13.58: Ioana Bran a fost avizata, luni, de comisiile parlamentare, pentru functia de ministru al Tineretului si Sportului

13.55:Bogdan Cojocaru, propus pentru functia de ministru al Comunicatiilor, a fost avizat luni favorabil in comisiile parlamentare, cu 15 voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva"

13.18:Paul Stanescu, propus vicepremier si ministru pentru Dezvoltare Regionala si Administratie Publica, a primit aviz favorabil

13.17:Sorina Pintea, ministru propus al Sanatatii, a primit luni aviz pozitiv din partea comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, cu 19 voturi "pentru", 5 "impotriva" si 3 abtineri.

12.45:George Ivascu, propus ministru al Culturii, a primit aviz favorabil in comisiile de Cultura reunite ale Parlamentului

12.43:Lucian Sova a primit aviz pozitiv in comisiile reunite ale Parlamentului pentru postul de ministru al Transporturilor.

12.34: Viorel Stefan, propus pentru functia de viceprim-ministru fara portofoliu, a primit luni aviz favorabil, cu 41 de voturi "pentru" si 16 "impotriva".

12.31:Valentin Popa a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu 22 de voturi ''pentru'' si 12 ''impotriva''.

11.38: Bogdan Trif, propus pentru functia de ministru al Turismului, a fost avizat luni favorabil in comisiile parlamentare, cu 38 de voturi "pentru" si 13 voturi "impotriva".

11.36:Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Apararii, Mihai Fifor, a primit luni aviz favorabil, cu 21 de voturi "pentru" si 8 "impotriva"

11.00: Carmen Dan a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului pentru preluarea Ministerului de Interne.

10.37: Ana Birchall a primit aviz favorabil pentru preluarea functiei de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, cu 16 voturi "pentru", 10 "impotriva" si o abtinere.

10.35: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a fost validat cu 32 voturi pentru, 13 impotriva si nicio abtinere.

09:48: Ministrul propus pentru preluarea portofoliului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a primit luni aviz favorabil, cu 14 voturi "pentru" si 8 "impotriva".(Agerpres)

09.41: Aviz favorabil a primit si Anton Anton, propus pentru Miniterul Energiei, cu cu 44 voturi pentru, 13 impotriva si nicio abtinere.

09.23: Victor Negrescu, propus pentru functia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, a primit aviz favorabil cu 18 voturi "pentru'' si 10 voturi ''impotriva''.

08.58: Danut Andrusca a fost validat pentru preluarea portofoliului Economiei cu 42 de voturi pentru, 18 impotriva si nicio abtinere.

08.39: Rovana Plumb, ministrul propus pentru Fonduri Europene, a spus, la audierea in comisia de specialitate, ca obiectivul esential este acela de a realiza o crestere economica sustenabila care sa asigure "o societate echilibrata, o extindere a clasei de mijloc", miza majora fiind cresterea investitiilor, pentru reducerea disparitatilor la nivel regional. Ea a primit avizul favorabil cu 18 voturi "pentru" si 11 "impotriva"

Sondaj HotNews.ro:

Structura guvernului, anuntata de Viorica Dancila:

Viorica Dancila a refuzat sa raspunda la intrebarile ziaristilor legate de programul de guvernare.