Apă și info otrăvite în București. Sau despre al doilea tip de incompetență care ne guvernează. Cazul “prostia ca fudulie” G.Firea și S.Pintea

de Eugen Istodor     HotNews.ro
Vineri, 1 februarie 2019, 22:05 Actualitate | PERSPEKTIVA


Firea-Pintea si apa-otrava
Foto: Perspektiva
​Cu tipul întâi de incompetență te-ai obișnuit. E-n fruntea Guvernului. Ea se manifestă în violul permanent al limbii române (Dăncilă), al finanțelor și justiției (Vâlcov și Toader). Aici nu-i loc de fudulie, e viol în văzul lumii, e viol la drumul mare. De câteva zile, ești însă pradă celui de-al doilea tip de molimă: comunicarea și PR-ul apei potabile în București. Din păcate, astfel, ai numărat al doilea tip de incompetență românească aflată în fruntea bucatelor. De data asta promovată fudul de primarul Capitalei și de ministrul Sănătății. Poate întrebi și tu un prieten, dacă nu te pricepi, oare răspândirea din poziții oficiale de zvonuri nu se pedepsește penal?

În cazul gramaticii, finanțelor, justiției ai devenit imun. Deja te-ai obișnuit cu gafele premierului Dăncilă. În finanțe și justiție? Nu înțelegi nimic, nu te afectează, nu te revoltă, vorba aia, “fiecare se salvează cum poate”. Dar cred eu că ai trecut ca “gâsca prin apă”, n-ai înțeles că-i canceroasă nepriceperea când ea decide, când are pâinea și cuțitul în România.

Poți înțelege acum. Fiindcă te-ai ars. Acum câteva zile primarul Capitalei și ministrul Sănătății au anunțat la unison că apa Bucureștiului e otravită. “Să nu se bea apă și să nu se facă nici baie”.

SHOWUL DEZinformării aici!

DĂ CLICK aici cu Sorina Pintea aici cu Sorina Pintea aici cu Firea și iar AICI cu Firea

Ți-au dat-o la os. De ce?

1. Ești om, ești făcut din apă, cum sună manualul de biologie-anatomie. Trebuie să bei doi litri de apă dacă vrei armonie, cum sună reclamele civice. Apa este esența ta.
2. Pentru bucureșteni, a trecut o iarnă de nespălare, în care avariile la țevile de apă caldă RADET s-au mutat din cartier în cartier.

Bucureștiul a fiert: acum, cum, altă pacoste? Apa simplă de la chiuvetă e otrăvită, apa născută din mama natură și tatăl clor.

În fapt, apa “otrăvită” nu este și nu a fost otrăvită. Dar adevărul, dă-l dracului!

COMUNICATUL și buletinele de analize APA NOVA AICI

Frica te-a rupt. Otrava vine pe conductă în casa ta. Ai băut? Te-ai otrăvit. Ai făcut baie? Otrava intră-n piele.

Furia, frustrarea ta - la cer. De ce? Informația a venit din 2 surse publice. Nu de la presă, nu din social media. Nu!

Ce-ar fi trebuit făcut?

Cele 2 instituții publice ar fi trebuit să facă un gest simplu, să se informeze de la sursă, de la izvor: Apa Nova.

Primăria și Ministerul Sănătății trebuiau să dea un telefon/sms/email/fax la Apa Nova. Este un gest firesc de abecedar al PR-ului pentru a verifica un zvon, o reclamație. Apoi, s-ar fi ajuns la momentul celălalt, ăla de comunicare publică.

Fă APA NOVA e adevărat?
Tone de incompetență, de studii și facultăți făcute de pomană stau în acest gest. Consilieri, departamente întregi de PR și Comunicare. Oameni care-și justifică poziția cu diplome, cu experiență. Au fost luați de val.

Competența le-a intrat la apă. Da, acum înțelegi ce-nseamnă să faci studii de pomană, să treci ca gâsca prin apă, să ai pile la angajare?

"Otrava" din apa Bucureștiului din această săptămână este otrava celui de-al doilea tip de prostie românească.

Este cea în care fake-ul/ zvonul este promovat de către instituțiile publice, cu dezinvoltură, chiar cu exces, chiar cu fudulie. Mamă ce am găsit! Mamă ce mult am grijă de românii mei.

În turbina bazaconiilor promovate zilnic de tot felul de avataruri, de trolli, de caraghioși în căutarea vedetismului, de proști, de cretini, două instituții intră în jocul falsurilor și dau apă la moară scenariilor diabolice.

Firea vroia să suspende contractul Apa Nova, chiar, așa de multă credibilitate a vrut să acorde propriului fals.

Firea a cerut ajutorul Serviciile Secrete. Era caz de “securitate națională”.

S-au dat ordine pentru analiza apei, într-un laborator altul decât al APA NOVA. Hahaha, recidivă. Nu există astfel de laboratoare profesioniste decât la Paris, Geneva, Bruxelles.

În anii 1990 principala publicație satirică a momentului, Academia Cațavencu, a făcut un sondaj printre parlamentari: de ce în apă sunt doi atomi de hidrogen? Pentru cei mai puțini pricepuți în ale apei formula standard a apei este H2O.

Răspunsul antologic a fost al lui Adrian Severin, da, nimeni altul decât cel întemnițat pentru șpagă luată ca parlamentar european. El a spus în anii aceia că numărul mare de hidrogeni este datorat nenorociților de opozanți politici, țărăniștii lui Corneliu Coposu care pun hidrogen în apă sistematic și cu sânge rece. Severin a spus că trebuie arestați toți. Pe vremea aceea, răspunsul lui Adrian Severin nu era dăunător. Dar, uită-te pe internet, între cele 44000 de mențiuni, jumătate vorbesc de prostia omului. Iată că de testul apei nu au scăpat politicienii nici în anii 2010. Și sunt fuduli, și nu-și cer scuze, nu spun o clipă: am greșit! Zvonul care naște panică, cu cât se pedepsește în justiție, întreabă un prieten competent, așa zic. întreabă, ai fost victimă, ai trăit panică.

Justiție? nu pricepi prea multe. Finanțe? N-ai treabă!

Bă, dar apa ta de la chiuveta ta? Faptul că a fost “otrăvită” nu te spală pe creier? Nu vezi că nepriceperea vine pe conductele orașului, îți intră în casă, se fudulește că ești ușor de prostit, îți otrăvește viața?

Nu vezi că de data asta ar trebui să-ți înghețe zgomotul, furia și să te întrebi:
băi, cum am ajuns pradă proștilor? Cum mi-am luat diplomele? La ce mă pricep cu adevărat? Cât de prost sunt eu? Cât de prost sunt eu?Cât de prost sunt eu?Cât de prost sunt? Prost sunt eu? Prost eu?
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25738 vizualizari

 • +19 (21 voturi)    
  Domnia cretinilor (Vineri, 1 februarie 2019, 22:19)

  asadar... [utilizator]

  fie ca esti cretin sau prost sau rau intentionat nu ai ce cauta in treburile statului/comunitatii
  • +1 (3 voturi)    
   gunoaiele ruinelor comuniste vor tot gunoaie (Duminică, 3 februarie 2019, 8:31)

   clencix [utilizator] i-a raspuns lui asadar...

   Politica baronilor populiști este pentru a rămâne cu ce au furat pana acum de la stat, ca revoluția a dărâmat mecanismele statale dictatoriale fără să pună în loc altele tot stricte dar democratice. Si pentru că mecanismele democratice sunt mai birocratice, trebuie rodate, adaptate în timp, ca dreptatea să se facă repede și bine. Baronii ăștia populiști, crescuți din gunoiul ruinelor comunismului, dărâmat de revoluție, dau acum celor cu minte slabă o parte din ce au acum, pentru a păstra ce au și eventual a obține mai mult din puterea furată iar, e o investiție simplă. Mai mult, ei iau acum de la privați ca să nu apară concurenta la gestiunea defectă a statului și să se arate că apar gestionari mai buni ca ei. Vezi atacul la educație, justiție și BNR, tot ce este profesionist le este dușman. Cei slabi la minte sunt cheia, ei trebuie lămuriți de elite în cuvinte simple, că au de câștigat dacă sunt conduși de profesioniști, nu tot de cei slabi la minte.
 • -3 (21 voturi)    
  In primul rand (Vineri, 1 februarie 2019, 22:20)

  ady77 [utilizator]

  Adevarul e undeva la mijloc, d.p.d.v al comunicarii.
  Chiar a fost o problema, ca nu facea lumea reclamatii, de dragul de a face.
  Noi nu suntem pregatiti pentru situatii de criza, indiferent de domeniu ( accidente, calamnitati, incendii), pentru ca nu avem mecanisme de protectie, si se arunca vina de la o autoritate la alta.
  Se preda in scoli educatie civica, era buna la ceva, ramaneai cu ceva idei, nu trebuia sa performezi decat daca doreai, acu a disparut materia, si se preda altceva total inutil.
  Noi mergem dupa principiul, merge si asa, probabil asa a fost si cu, cantitatea de clor folosita.
  A scapat mai mult un Dorel.
  • +11 (17 voturi)    
   Aici un Dorel nu poate//scăpa// mai mult. (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 9:32)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui ady77

   Clorul în apă nu ucide,dar prostia și știrile false da.
   • +2 (10 voturi)    
    inca unul care se trezeste vorbind (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 14:17)

    gic [anonim] i-a raspuns lui asavreau

    de ce va dati cu parerea daca nu ati avut probleme cu apa????

    apa de la noi a provocat iritatii pe piele, nu mai zic ca mirosul de clor era exagerat

    sa bei tu asa apa si familia ta! apoi sa vii sa te dai rotund pe HN

    abia astazi apa pare mai ok, insa tot mai miroase a clor.

    zona sebastian, sec 5
   • -3 (11 voturi)    
    clorul este extrem de toxic (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 16:24)

    TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    Ia bea tu niste clor cu niste apa, ca sa verificam teoria asta a ta, plus pe cea a lui Darwin.

    Acum nu stiu exact ce fel de "clor" foloseste Apa Nova, clor pur sau acid hipocloros, dar ambele sunt extrem de periculoase in concentratii mari:

    Hydrochloric acid is a hazardous liquid which must be used with care. The acid itself is corrosive, and concentrated forms release acidic mists that are also dangerous. If the acid or mist come into contact with the skin, eyes, or internal organs, the damage can be irreversible or even fatal in severe cases. The use of personal protective equipment is essential.

    Chlorine is a toxic gas that attacks the respiratory system, eyes, and skin. Because it is denser than air, it tends to accumulate at the bottom of poorly ventilated spaces. Chlorine gas is a strong oxidizer, which may react with flammable materials. Chlorine is detectable with measuring devices in concentrations as low as 0.2 parts per million (ppm), and by smell at 3 ppm. Coughing and vomiting may occur at 30 ppm and lung damage at 60 ppm. About 1000 ppm can be fatal after a few deep breaths of the gas. The IDLH (immediately dangerous to life and health) concentration is 10 ppm. Breathing lower concentrations can aggravate the respiratory system and exposure to the gas can irritate the eyes.

    The toxicity of chlorine comes from its oxidizing power. When chlorine is inhaled at concentrations greater than 30 ppm, it reacts with water and cellular fluid, producing hydrochloric acid (HCl) and hypochlorous acid (HClO).
    • +8 (8 voturi)    
     gaz (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 18:10)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

     "Chlorine is a toxic gas"

     "GAS"!

     Acel citat este despre clorul GAZOS.

     GAZOS! = Cl2, cu totul si cu totul altceva.

     La inceput se vorbeste despre acidul clorhidric.

     ///

     Va rog frumos sa va retineti in a mai da citate pe care nu le intelegeti.

     Starniti panica aiurea.
    • +1 (1 vot)    
     la chimie chiuleati toti in liceu (Duminică, 3 februarie 2019, 17:19)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

     Dar acum de cand cu Gugle toti sunteti experti.
     Deci desi recunosti ca habar-n-ai sub ce forma se foloseste clorul in tratamentul apei vii si ne dai niste bazaconii culese de pe net.
     Pai mai speriatule, clorul a fost folosit inclusiv ca gaz de lupta in WW1 dar asta nu are de a face cu subiectul.
 • +15 (21 voturi)    
  Super ! (Vineri, 1 februarie 2019, 22:51)

  Idealistu [utilizator]

  Tampitii de la PSD cu acte in regula !
 • -3 (23 voturi)    
  Mai usor cu fudulia pe scari.. (Vineri, 1 februarie 2019, 23:55)

  Andy500 [utilizator]

  Cu cat erai mai aproape de 'uzina' de apa, cand dadeai drumul la robinet te usturau ochii de la clor si senzorul de gaz iti taia gazul.
  Daca era clorul in limite legale, atunci da-le dracu' de analize!
  Si apoi tu crezi ca analizele 'vinovatului' (Apa Nova) sunt de incredere? Dar DSP ce parere are?
  • +4 (8 voturi)    
   poate (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 18:14)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Andy500

   Omul miroase clorul din apa de la 0,3 mg/ml, concentratie absolut inofensiva (cu exceptia persoanelor care beau zilnic cate 1 tona de apa :-))

   Disconfortul apare de la concentratii mult mai mici decat doza toxica, mult deasupra lui 200 mg/l (si ingerat in cantitati mari).

   ///

   E posibil sa va fi usturat ochii, desi inclin sa cred ca e fie autosugestie fie rezultatul frecarii insistente la ochi. Poate si o hipersensibilitate personala, nu stiu.

   Dar sa nu exageram, totusi.
   • -1 (3 voturi)    
    Spune-i asta si senzorului de gaz... (Duminică, 3 februarie 2019, 0:46)

    Andy500 [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

    ..poate si senzorul de gaz s-a frecat la ochi si de asta tipa.
    Si oricum daca ar fi fost o singura persoana care reclama ca e prea mult clor in apa, puteai spune ca e autosugestia, dar in cazul de fata a cam fost 'sugestie' in grup...
    • +2 (4 voturi)    
     cititi mai atent (Duminică, 3 februarie 2019, 9:01)

     Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Andy500

     Senzorul de gaz reactioneaza la limite foarte joase ale prezentei gazelor, pentru a da timp interventiei. Limita exploziei metanului este 5% iar limita de avertizare este 2.5%.

     Am extrem de mari indoieli ca oricat clor ar fi fost in apa, avertizorul de gaze ar fi pornit. Poate in cazul unor limite locale sau in cazul unor interferente cu senzorul, ceea ce ar duce evident la pornirea sa la limite incredibil de joase.

     Nu sunt nici convins ca detectorul de gaze de la bucatarie detecteaza si clor. Trebuie verificat principiul de functionare,

     Dar chiar daca ar fi asa, tot nu are nici o legatura, fiindca limitele sunt diferite


     ///

     Am spus foarte clar ca mirosul oamenilor detecteaza limite semnificativ mai joase decat limitele toxice.

     M-am referit la iritatie ca fiind autosugestie.

     Daca nu vreti sa citit ce scriu sau nu cititi cu atentie, nu mai comentati aiurea.

     ///

     Va rog frumos sa nu mai scrieti lucruri despre care nu stiti nimic.

     Starniti panica si sustineti o gramada de confuzii.
     • +1 (1 vot)    
      Sa vedem ce zice si un laborator independent (Duminică, 3 februarie 2019, 10:39)

      Andy500 [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

      Daca esti atat de sigur pe cunostintele tale, si foarte circumspect la simturile oamenilor care s-au plans ca e prea mult clor, atunci eu as vrea sa vad si rezultatele celor de la DSP, pentru ca si ei au fost invitati sa ia probe.
      Apa din bazinul olimpic nu e toxica pentru piele, dar nu o bei si nici nu gatesti cu ea...
      • +1 (3 voturi)    
       ba da (Duminică, 3 februarie 2019, 11:01)

       Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Andy500

       Depinde de concentratie, care difera in timp.

       Poti sa gatesti linistit cu apa din bazin, din punct de vedere al clorului. Nu o faci din alte motive, nu din cauza clorului.

       Poti si sa o bei, nu are absolut nimic. De fapt chiar inghiti mici cantitati cand te scalzi.

       ///

       Am spus deja de 2 ori ca oameniii simt (miros) concentratii mult mai mici decat cea toxica. In plus, fiecare are mirosul sau, unii sunt hipersensibili, altii se autosugesioneaza mai usor etc.

       Dar sa stii ca m-am cam plictisit sa tot explic treaba asta.

       ///

       Iar analizele DSV nu au cum sa fie elocvente, din motivul simplu ca ele ar fi trebuit executate pe loc, nu mai tarziu, si nici duse la laborator.

       Clorul este foarte reactiv, nu sta sa astepte pana se fac analizele.
    • +2 (2 voturi)    
     eu zic sa schimbati detectorul (Duminică, 3 februarie 2019, 18:11)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Andy500

     1- detectoarele alea sunt proiectate sa detecteze anumite tipuri de gaze - Metan, CO, propan, etc - deci putin probabil sa mearga pe toate tipurile de gaze. Altfel s-ar declansa la orice, ma scuzati, part lansat in casa.
     2- Presupunand prin absurd ca in apa de la robinetul dumneavoastra aveati 50 ppm Clor(desi la concentratia asta cred ca deja albiti rufe ) aveti un robinet cu 0,2 litri pe secunda, lasati apa sa curga 10 minute si o bucatarie de 9 metri patrati, calculul e urmatorul:
     50 ppm(parti per milion) la 120 litri apa(0,2 l/s x 10 min x 60 sec) ar insemna 0,006 litri(dm3) Clor.
     Presupunand ca tot trece in atmosfera bucatariei si ca volumul acelei bucatarii e de 9 mp x 2,5 m= 22,5 mc=22500 dm3 ar insemna ca veti avea o concentratie de 0,006/22500= 0,000002669 % Clor in aer.
     Daca senzorul dumneavoastra detecteaza asa ceva inseamna ca valoreaza cam cat 1/10 din apartament.
     Probabil nu aveati mai mult de 3ppm in apa iar calculul de mai sus e pur didactic.
     V-a explicat altcineva cum e cu sensibilitatile. Treaba mea e sa va spun cum e cu fandacsiile.
 • -5 (19 voturi)    
  Si totusi... (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 0:02)

  VacsAlbina [utilizator]

  Ar trebui sa incercam sa fim echidistanti. Cui foloseste un astfel de articol?
  Da, avem la conducere o multime de incompetenti. Care mai de care, ei se straduiesc sa ni-i arate pe ceilalti cu degetul, asta daca se intampla ceva. Adica, nu noi suntem de vina, ci ei. Bun, si totusi unii au avut la robinet apa cu mai mult clor. In acest caz nu trebuia sa fim anuntati? Zvon, dezinformare ? Probabil, dar nu-i corect... Dar despre lipsa totala de informare? Ce se aude? Cum ma ajuta pe MINE? Ce ma intereseaza pe MINE prima data? Care-i vinovatul? LOL Traim intr-o lume plina de gunoaie si am invatat sa schimbam taberele asa cum bate vantul...
 • +2 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 7:08)

  [anonim]

 • +6 (12 voturi)    
  Un articol la obiect. (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 8:48)

  asavreau [utilizator]

  Sau răspândit zvonuri alarmiste de către două țoape cu pretenții.Și una și alta puteau să ceară o informare competentă.Că zvonul tâmpit era să reușească se vede și din comentarii-sunt câți-va care au crezut și cred,dacă nu sunt dintre cei care trebuiau să răspândească
  //știrea//.
  • +4 (4 voturi)    
   din discursul celor doua mai lipsea termenul (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 13:08)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   de terorist.
 • +11 (15 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 8:50)

  cartograful [utilizator]

  Romania, tara care poate face din orice problema o tragi-comedie grotesca. Pt. ceva mai mult clor in apa nebuna aia a anuntat CSAT-ul. Pt. a repara podul de la Vadu-Rosca in termen trebuia sa se duca Basescu pe santier saptamanal cu pufoaica de santierist si fesul stramb pe cap. Circul avionului cazut in Apuseni. Singura rapire din Irak care s-a dovedit a fi o cacialma a fost cea cu romanii si Munaf. Mai vreti exemple?
 • +4 (14 voturi)    
  Mere si pere (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 8:50)

  SorinP [anonim]

  Toata polemica s-a dus pe tema a fi sau a nu fi prea mult clor in apa. A fost! Poate n-a fost! Nu mai este! Sa fim prudenti! Ce este aia sa fim prudenti? Prudenta e prudenta! etc. Ceea ce nimeni, dar nimeni, autoritati, apa nova, ms, jurnalisti etc, nu au lamurit este natura accidentului ecologic petrecut pe riul Arges! Cine l-a semnalat si mai ales in ce a constat accidentul, care au fost substantele care s-au deversat pentru ca ele nu apar in nicio analiza! Daca au pus mai mult clor in apa, bine au facut avind in vedere situatia atit doar ca substanta in sine, clorul poate duce doar la omorirea bacteriilor si virusurilor, nu anhileaza nico substanta toxica pentru organism. MS pare a fi stiut ceva dar din motive strict politice (Apele Romane au si ele o conducere politica) s-ar rezumat sa spuna PRUDENTA si vom face o verificare! Ce sa verifice? Alte personaje cu responsabilitati din MS si-au luat concediu medical! Ceva, ceva, a fost si nu trebuia trecut cu vederea.
  • +5 (7 voturi)    
   Ți-am dat + pentru modul de abordare a problemei, (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 10:44)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui SorinP

   dar faci o greșeală. Deși e într-adevăr unul dintre cei mai buni dezinfectanți, clorul este folosit și pentru neutralizarea unor substanțe chimice. De fapt nu clorul - gazos sau lichid - în stare pură, care e destul de inofensiv. El devine agresiv în prezența apei, când ia starea de oxidare +1 (ionul hipoclorit) (în sarea de bucătărie are starea de oxidare -1 - ionul clorură).
   Cum poluarea Argeșului se pare că a fost cu amoniu, metoda de neutralizare este într-adevăr tratarea cu hipoclorit de sodiu:
   3NaOCl + 2NH4Cl + 2NaOH → N2 + 5NaCl + 5H2O
   Iar amoniul (azot în stare de oxidare -3) se transformă în azot gazos care se degajă în atmosferă (și o „poluează” precum hidrogenul apa).
   Pentru ca reacția să fie completă este nevoie de clor în exces față de cantitatea stoechiometric necesară - dar e posibil să fi fost și mai mult, fie din excesul de zel al vreunui Dorel, cum zice unul din colegii de commenturi, fie pentru că eșantioanele prelevate pentru analize nu au fost reprezentative pentru toată masa de apă poluată.
   Și nu sunt sigur, dar parcă am prins cu colțul ochiului că poluarea s-a datorat precipitațiilor abundente - îmi imaginez că volumul de apă datorat precipitațiilor a dus la deversarea necontrolată a canalizării chimic impure/ bazinelor de tratare a efluenților din societatea economică răspunzătoare pentru poluarea inițială )pentru că am lucrat în chimie și m-am lovit de astfel de probleme). Dar într-adevăr, se impunea o analiză tehnică corectă și o informare a populației.
 • -3 (11 voturi)    
  Care este totusi adevarul? (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 9:34)

  Bibi [anonim]

  Ce s-a deversat sau ce s-a gasit in compozitia apei, de fapt? Ce se ascunde...? Imi amintesc ca era un depozit de cianuri pe la Campulung...? Este de fapt mult mai grav decat banuim? Altfel ce sens avea avertismentul: nu beti apa de la robinet, nu gatiti cu ea si nu va spalati? S-a vazut in atitudinea sobolanilor astora panica. Panica creeaza panica...
  • +2 (10 voturi)    
   uitați-vă (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 12:48)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Bibi

   atent în oglindă.
   Dacă observați că v-a mai crescut un cap, e clar că a fost otrăvită. Dacă nu, nu.
  • +5 (7 voturi)    
   calm (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 18:17)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Bibi

   Chiar daca s-ar fi contaminat cu cianura, concentratia ar fi fost cu siguranta mult sub limita toxica.

   Dar vorbim despre clor, concentratia a fost destul de ridicata, a fost neplacut.

   Dar pana la toxicitate e cale foarte lunga.

   ///

   Problema e ca ai nostri politicieni nu mai stiu nici chimia de clasa a VII-a. De-asta bat campii si intra in panica. Din lipsa de cultura generala.

   Avertisment celor care inca mai cred ca la scoala copiii lor trebuie sa faca doar mate si romana....
 • +2 (8 voturi)    
  corect articolul (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 9:34)

  politik_killz [utilizator]

  nu e nici un dubiu in legatura cu incompetenta absolventei de litere si cititoare de prompter tanti Firea, dar nu stai sa te uiti in gura la apa nova cand ai atitea reclamatii, le trimiti la analiza la paris, geneva pe marte si rezolvi problema
 • -1 (7 voturi)    
  Vesti de prost gust (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 9:58)

  Ricafanica [utilizator]

  Dacă aveau creier se așezau la masa toți trei cu probe și argumente. De aici, dacă se pornea, noi nu aveam de suferit. Credeți ca e prima data când concentrația de clor e mai mare? E, însă a doua oară când suntem otrăviți cu știri adevărate sau false despre apa. Prostie, incompetenta sau războiul lor pe nervii mistrii? Intr-o țara normala toate sunt infracțiuni, dar la noi nu e nici țara normala și nici nu se pedepsește. Așa ca dormi liniștit popor prostit și asuprit!
 • +7 (9 voturi)    
  2 cotofene (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 10:19)

  bestol [utilizator]

  Aia blonda recidiveaza dupa balena albastra.
  • -3 (7 voturi)    
   Dovadă de patriotism psd-ist: (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 12:09)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui bestol

   Balena era albastră, clorul e galben (-verzui, ce-i drept), următoarea dare în petic va avea ca temă roșul.
 • +7 (11 voturi)    
  Ai mai pierdut un aspect (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 12:23)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  Apa Nova = capital strain.
  Nu putea scapa pesedeul o ocazie sa scoata in evidenta ca supranationalele otravesc poporul (cu televizorul).
  Deci era exclus sa-i intrebe chiar pe ei.
 • -2 (12 voturi)    
  bucurestenii (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 12:49)

  Itsoc [utilizator]

  bucurestenii au ce au votat in proportie de 17% prin vot direct si 61% prin vot indirect.
  Carevasazica, 78% dintre bucuresteni au votat-o pe toapa si probabil si mai multi au votat pesede la sectoare.
  Luati cu paine, dragilor!
  1 zi pe partie la clabucet de unde dadeati interviuri pretentioase ca voi nu votati caci "oricum nu conteaza si pe voi nu va afecteaza" va costa cel putin 4 ani de stat in jeg tot mai mare dar ma rog, pe voi nu va afecteaza, in fond nespalatul n-a omorat pe nimeni :)))
 • -6 (8 voturi)    
  praf in ochi (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 13:25)

  hashdoio [anonim]

  Nu discut despre psd si incompetenta membrilor acestui grup infractional.
  Despre furnizorul de apa - care trebuia sa comunice dinainte populatiei motivul pentru care apa mirosea si avea un gust oribil (la mine acasa), dar care a avut o reactie numai dupa sesizarile facute de oameni - ar trebui sa credem ca ii pasa de oameni? Ca nu a alterat probele? Dorel este angajatul lor, deci raspunderea revine angajatorului.
  Ceva a fost in neregula cu apa consumata de 2 milioane de oameni si asta poate fi o problema de siguranta nationala.
  Acesta ar putea fi un moment bun pentru stabili reguli care garanteze ca apa este testata zilnic de specialisti independenti (de furnizor si de impostorii din politica) in laboratoare cu aparatura moderna.
  Articolul de mai sus, domnule Istodor, este doar un exercitiu de aroganta si o diversiune. Nu este corect sa ascunzi io problema reala scotand in fata incompetenta si cinismul unor politicieni.
  • +6 (6 voturi)    
   numai bomba atomica ne mai scapa (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 13:38)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui hashdoio

   Oricum ai da-o tot apanova are specialistii cei mai de incredere. Doar nu crezi ca primaria poate sa angajeze 100 de experti mai experti decat aia care lucreaza toata ziua in laboratoare si nu sunt neamurile nustiucui, angajati doar ca sa ia salariu gras de la buget.
   Tocmai de aici a venit isteria, cca astia s-au simtit nevoiti sa zica ceva. A fost o avarie care se remedia fara valva daca nu se sesizau astia platiti de la buget.
 • -2 (8 voturi)    
  Lasati naibii PSD-ul! (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 15:53)

  andrejk [utilizator]

  Aici nu-i vorba despre idiotii de la PSD! Aici este vorba despre o problema foarte serioasa de sanatate a populatiei, care a fost tratata dezastruos de Apa Nova dpdv. al comunicarii publice, chiar daca, probabil, nu i se poate stabili o culpa penala!

  Chiar daca nu a murit nimeni (nu imediat, cel putin) de la niste clor in exces, nu poti sa negi o problema evidenta, cu care s-au confruntat zeci de mii de bucuresteni!

  Iar articolul de fata, menit sa trimita in derizoriu o problema foarte serioasa, parca e sponsorizat de Apa Nova!
 • +5 (7 voturi)    
  Intrebari (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 16:01)

  Cetateanu [utilizator]

  Domnule Istodor daca tot sunteti jurnalist, ati fost si la garda de mediu? Ca daca este cineva vinovat de tot balamucul nemernicii astia sunt precis. primii. Au anuntat populatia ca apele au fost poluate peste valorile normale cu ceva? Cu ce? Ce masuri au luat? Madam Ministru Gavrilescu Gratiela ce zice, ca-i din tarlaua ei?
 • -1 (9 voturi)    
  Ce e important, nu s-a spus (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 17:38)

  nick24 [utilizator]

  1) cu ce și unde a fost poluat Argeșul
  2) de ani de zile Bucureștiul NU ARE APĂ POTABILĂ, toti cumpără apă plată
  3) cu toate că apa nu e potabilă, prețul este foarte mare, crescând în timp, încetul cu încetul, fiind acum de câteva zeci de ori prețul decând a venit Apa Nova
  4) apa care curge la acest moment nu mai e nici măcar menajeră, poate nici industrială, pt că e galbenă, cu impurități, care înfundă sitele, perlatoarele, filtrele și strică robinete, garnituri, cu depuneri masive, vizibile în bazinele de la rezervorul de apă wc.
  5) dacă stați la curte si udați florile, riscați să moară
  Dacă spalați mașina, se pătează

  Dar conluzia celor care fac analizele: PUTEȚI SĂ BEȚI ACEASTĂ APĂ!!!!
 • +9 (11 voturi)    
  putin calm (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 18:05)

  Dedalus [utilizator]

  Vorbim despre expunerea acuta la apa tratata in exces cu clor.

  Experimentele pe soareci au aratat ca expunerea la apa cu conentratie de clor pana 200mg/l incidental (pana la 2 saptamani) nu are efecte patologice.

  Mirosul de clor nu are semnificatie, pentru ca omul poate mirosi concentratii de 0,3 mg/l care sunt nesemnificative in raport cu valoarea limita considerata sigura de 5 mg/l (desi cel mai probabil 100 mg/l intr-un pahar de apa nu are cum sa produca efecete patologice).

  ////

  Clorul din apa interactioneaza rapid cu multe impuritati din apa, asa ca este normal sa intalnim o concentratie mai mare in puncte de consum mai aproape de punctul de tratare a apei.

  ///

  Toxicitatea clorului gazos este intr-adevar foarte ridicata (a fost folosit ca gaz de lupta).

  Dar cea a clorului in apa este cu mult mai scazuta, atat din cauza reactivitati sale sporite cu diverse impuritati, cat si din cauza eliberarii sale in timp.

  ///

  Pe internet exista o multime de false informatii despre toxicitatea clorului din apa, mai toate menita sa vanda tot felul de carti si de filtre.

  Este intr-adevar o isterie publica toata aceasta poveste.

  Ingerarea unui pahar de apa cu mai mult clor in ea ar putea sa deranjeze pe unii, expunerea ar putea sa inroseasca pielea.

  Dar sa fim seriosi, toate astea sunt mici neplaceri, nicidecum "otravire".

  Apa incepe sa miroasa a clor mult sub limita de toxicitate, asa ca este foarte usor sa iti dai seama nu o bei pana ii scade concentratia.

  Alternativa sub-tratarii este de milioane de ori mai periculoasa, infectiile posibile fiind grave.
  • +3 (5 voturi)    
   Respect! (Sâmbătă, 2 februarie 2019, 20:15)

   ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Un comentariu bine structurat, cu informatii exacte si explicatii pe intelesul tuturor celor care il inteleg.
   • +2 (4 voturi)    
    asa e ! (Duminică, 3 februarie 2019, 9:07)

    Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

    Multumesc!

    //

    Unii nu vor sa inteleaga (le place sa faca pe interesantii, e tare sa zici ca te-ai otravit :-)).

    Altii pur si simplu nu stiu nimic altceva din scoala decat analize gramaticale si rezolvarea de probleme fara rost. Asa ca nu pricep nimic din clorinarea apei, oricat le-ai explica.

    Altii cauta pe internet dar pur si simplu nu inteleg ce gasesc si cad prada marketingului mincinos sau confuziilor.
  • +1 (1 vot)    
   e vorba si de multa chemo-fobie (Duminică, 3 februarie 2019, 18:29)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

   Care se adauga peste multa ingnoranta.
   Desi toti au facut aceeasi chimie ca si noi in liceu si le-ar fi fost suficienta.
 • -1 (1 vot)    
  gramatica (Duminică, 3 februarie 2019, 16:17)

  Mircea [anonim]

  Si eu, un mic comentariu: D-na Firea nu ”vroia să suspende contractul...” domnule autor, ci vrea să suspende.... . Nu știu cum se face dar atunci când îmi arunc ochii pe un articol văd adesea ofensa la adresa limbii române. Nu sunt din București și probabil de aceea n-am vazut clorul mai întâi.
  • 0 (0 voturi)    
   Mai citeste si tu o carte de gramatica, (Luni, 4 februarie 2019, 8:07)

   Inapasevedeinvers [utilizator] i-a raspuns lui Mircea

   Daca tot nu ai mintea afectata de clor.
   Este corect "vroia" (imperfect) in schimb "vrea" ( prezent nu prea are sens)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by