Tot ce a creat Ghita e o lume de cosmar, in care banii publici sunt sifonati intr-un nesfirsit sir de firme matrioska, alimentind apoi ziaristi-maciuca, politicieni controlabili si institutii nefunctionale. Un carusel diabolic caruia nici un minister sau mare institutie nu-i scapa, indiferent de culoarea puterii politice. Ce deosebire fundamentala intre sistemul economic tip lipitoare propus de Ghita, care spoliaza cetateanul si propune softuri inutile, scumpe, nefunctionale, si un sistem cerut de piata reala si realizat de firme reale, precum Ghiseul.ro.
In caz ca nu va amintiti, iata citeva dintre creatiile lui Sebastian Ghita:
- a creat o increngatura de firme abonate la banii statului (Exemplul 1 , exemplul 2 si exemplul 3) care au adus la exasperare concurenta care respecta regulile pietei
- a creat o televiziune care a dus manipularea grosolana la limita suportabilului (faimosul episod cind a filmat doar partea goala de strada la alegerile din Paris)
- a creat o divizie de paparazzi care-i urmaresc adversarii politici si din afaceri
- a creat in Prahova un sistem de complicitati politico-economico-securistice care controleaza o mare parte a business-ului local, sistem scalat apoi pentru Bucuresti si pentru intreaga tara
Omul si-a atins menirea clamata in fata colegilor din Parlament. Tara asta l-a lasat atitia ani sa creeze. L-a iertat de un dosar aminat la judecata pina cind faptele s-au prescris. Statul l-a alimentat cu bani cit pentru zece vieti, sa aiba din ce sa creeze. Prietenii si amicii lui din PDL, PNL, PSD, SRI, STS, MAE si alte acronime i-au furnizat toate ingredientele necesare unui mare creator. Numai ca sistemele create de Ghita nu au folosit nimanui altcuiva decit lui, prietenilor, acolitilor si atirnatorilor. Sistemele create de el sub obladuirea institutiilor ii incurca pe toti ceilalti. Sistemele lui functioneaza ca o imensa lipitoare ce nu poate fi nicicum desprinsa de pe trupul costeliv al statului parazitat.
Si tocmai cind DNA s-a hotarit sa-l dezlipeasca, lipitoarea a mai functionat o data ireprosabil. Ghita a primit sprijin exact de la celelalte lipitori, mai mari sau mai mici, pitite sub numele colectiv de Parlament. Dar lucrurile nu se termina aici. Dosarul va merge inainte. Pericolul e insa vizibil: Ghita e inca un personaj puternic care se alatura celorlalti afectati de DNA (Ponta, Udrea, un sfert din clasa politica in general) si ameninta sa faca masa critica de anti-reformisti.
- O scurta paranteza legata de Ghiseul.ro. E un sistem informatic care le permite cetatenilor sa afle online ce impozite locale au de plata si sa le plateasca tot online. E genul de serviciu pe care cu totii ni-l dorim si il asteptam de zece ani. E o cerere reala pe piata. Cererea s-a intilnit cu oferta facuta de un concern de operatori privati, concern care a realizat si implementat Ghiseul.ro. Simplu si eficient, ca intr-o piata reala, nu? Ei bine, nu tocmai. Sau nu pina la capat. Zeci de primarii au preferat sa-l ocoleasca si sa plateasca sume enorme pentru propriile sisteme de plata, neconectate intre ele. Ministerul Finantelor vrea si el acum sa scorneasca un nou sistem care sa nu comunice cu Ghiseul.ro. Toate astea vor costa bani suplimentari de la buget, bani aruncati in sisteme insulare, "autiste", al caror singur avantaj e ca produc bani pentru clientela politica.
Paranteza de mai sus ilustreaza diferenta intre un stat functional si unul esuat, condus de nenumarati domni Ghita. Intr-un stat functional, institutiile asculta nevoile oamenilor si deleaga rezolvarea problemelor pe un pret corect fie catre functionari priceputi, fie catre firme private. Asa arata experienta Ghiseul.ro in primariile in care a fost implementata. Un stat esuat arata ca in visele transformate in realitate ale lui Ghita: zeci de ministere, primarii, institutii guvernamentale si servicii secrete care cumpara produse si servicii pentru a acoperi nevoi inventate de marele creator al Nimicului scump.
Dragule, statul incaseaza atatia bani cat cheltuie + pierde prin furt, minus cat se imprumuta la institutii gen FMI etc pentru ca... colecteaza prea putin, cheltuie prea mult sau se fura mult prea tare.
Daca nu esti multumit, nu iti plati imediat impozitele.
Mai e un dastept mai jos cu multe minusuri care il pune pe Ghita in aceeasi barca cu bancile. Exista niste diferente aici:
- bancile de pe la noi sunt in general banci straine care lucreaza pe un sistem de jaf consensual. Adica casa aia pentru care tu platesti camata 50% din banii imprumutati la un DAE de 10 ori mai mare ca in Vest si pentru care parintii tai te lauda si te considera un baiat realizat, aia e sursa de venit a acestor banci care in Vest, daca fac o crestere de 2% pe an se duc si pupa icoane 750 zile pe an. In Vest piata e saturata, ce se scoate din buzunarul stang se baga in cel drept iar tarile emergente sunt noua momeala pentru investitori lacomi, recte darapanatura in care matale traiesti, ce face 10.000 EUR iar ei ti-o dau cu 100.000.
- Ghita e un hot pe linie genetica, el tot timpul a cumparat un cartof cu un ban si l-a vandut cu 10 ron bagandu-l pe gat crud clientului. Aventurile lui creatoare incep de cand mama lui l-a dus de mana la primarul Ploiestiului, Emil Calota. Exista inregistrari pana si la prima lor afacere. Avem insa probleme cu vechea garda din servicii care il apara si care tin aceste inregistrari deocamdata ascunse. Timpul le va lamuri pe toate.
http://riscograma.ro/8243/dezvaluirile-lui-guccifer-sri-stia-de-patru-ani-ca-firma-lui-ghita-a-pus-la-punct-un-sistem-diabolic-bazat-pe-spagi/
In sfirsit il descopera si Hot News :P
Tu ai cazut ieri din Luna?
Un alt caz care ridica un mare semn de intrebare asupra competentei procurorilor este cel al lui Dan Radu Rusanu care a fost tinut de procurori patru luni in arest ca pana la urma sa fie achitat de instanta, adica l-au tinut nevinovat acolo si probabil pentru asta statul roman va trebui sa-i plateasca si despagubiri.
Studentii dovedesc cit de slab morali sunt, mergeti la discoteca dragilor, cit mai multi , in spatii cit mai inghesuite, poate asa mai rasufla mamaliga din voi
Pentru a-si primi onorabilul Pantazi salariul, ca pret al prestatiilor sale, cineva a creat locuri de munca. Dar mai are rost sa detaliez? Oricum ,,lupta de clasa" dintre cei reprezentati de Ghita si cei reprezentati de Pantazi nu are sfarsit!
Sa ne vorbeasca ziaristul, eventual, despre cum ajung bancherii, pe banii nostrii, superbogati, curati si cinstiti.
Georgian Pop = spectator ;
Verestoy Atila = drujbar ;
Atanasiu Bisboaca = spectator ;
Savu Daniel = mamut bland ;
Stroe Radu = slujitor de altar...........
Persoane aflate într-un conflict moral de interese pentru ca fie si-au facut studiile în „academiile de informatii” ale acestui serviciu, fie detin companii care au facut afaceri cu acest serviciu
In visele lui, primarii care .. fac ceva ... ce se intampla?
Daca ai zis CARE, atunci urmeaza o concluzie, o virgula .... si CEVA.
care cumpara produse si servicii , VIRGULA , nu stiu ce se intampla.
Daca nu vroiai sa tragi o concluzie si asta vroiai sa fie concluzia, trebuia sa stergi "CARE".
Sa lasi doar:
Un stat esuat arata ca in visele transformate in realitate ale lui Ghita: zeci de ministere, primarii, institutii guvernamentale si servicii secrete cumpara produse si servicii pentru a acoperi nevoi inventate de marele creator al Nimicului scump.
Parca mai sesizasem ceva dubiosenii dar in fine.
Solutie buna pentru ca oamenii sa nu mai accepte asemenea specimene gen GHITA si atata coruptie si spagi, ar fi ca oamenii sa primeasca INTEGRAL tot salariul brut (inclusiv ce plateste suplimentar firma pt ei la stat), si ca oamenii personal sa duca sacosele cu bani la FINANTE. Atunci cu atat mai mult vor protesta cand vad pana si amaratii ca duc la stat inca o data pe cat primesc in mana si in schimb primesc bataie de joc si mizerie, atat umana cat si urbana.
Iei 2100 lei in mana lunar, duci lunar la stat ca taxe 1,572 lei. Deci fara taxe ai fi avut lunar 3672 lei.
42.81% - din cat cheltuie firma cu tine se duce la stat.
74.85% - din cat iei in mana, dai inca pe atatea taxe la stat.
Daca iei in mana 1000 lei, la stat dai in total 668 lei.
Din cauza coruptiei in loc sa iei mai aproape de 1668 lei, iei doar 1000 lei - pt ca din cauza coruptiei e atata ineficienta in administrarea banilor si sunt furati, fraudulos, sau aruncati pe prostii fara cap.
Daca ar fi fost o eficienta normala, s-ar fi descurcat statul cu mai putin si ai fi avut 1200-1300 lei. Sau aceiasi bani dar curatenie ca in vest, parcuri, verdeata, functionari amabili, sanse mai multe si apartamente sociale ca in danemarca.
Cautati pe net calculator salarii.
18,864 lei, adica aproape 200 de milioane vechi (1572 lei lunar).
Daca ai sta sa te gandesti putin, ai realiza ca mai dai anual vreo 15,000 lei - TVA prin tot ce cumperi !!!
(21,000 lei la un TVA de 20%, dar cum mare parte se duce pe alimente ... e mai putin)
Si asta fara impozitul pe apartament, masina, etc.!
Deci la 2100 lei lunar net, dai minim 33,864 lei aditionali taxe anual.
Cum ar fi sa duci personal banii astia anual la finante? 7,600 EURO sa dai taxe anual degeaba aproape, pentru a trai aceasta minunata bataie de joc in tara ta unde trebuie sa-ti aduci singur de-acasa pana si pansamentele si vata si spirtul pentru ca vezi domne "nu sunt bani" !!!
La un TVA de 20% ar fi aproape 9000 EURO anual dati prin impozitele tale si TVA-ul la tot ce cumperi.
Dar cum totul se cam duce pe alimente in mare parte,
tu la 2100 lei net lunar ce scazand TVA-ul (20%) sunt doar 1750 lei net putere de cumparare, dai prin impozite si tva 1922 lei (mai mult decat iei tu concret in mana!, fara tva) - 52.34% din toti banii primiti de tine de la firma (brutul si taxele platite de firma pt tine).
Pe scurt: La 2100 lei net, cheltuiti integral ramai cu 1750 lei fara cei 20% tva, iar tu deja ai platit statului 1922 lei impozite, taxe, tva. Frumos, nu?
Asta fara sa tii cont ca tu ca roman produci cu mult mai mult firmei unde lucrezi, ca nu face firma act caritabil dandu-ti tie salariu, iar toti banii facuti de tine firmei, scazand costurile salariale, sunt din nou impozitati de stat.
Romanii muncesc cel mai mult din UE si sunt platiti foarte prost in raport cu cat produc (PIB).
Statisticile Eurostat arată că la finele anului 2013 (ultimul pentru care există date complete), salariile din România deţineau o pondere de numai 31,5% din PIB, cea mai mică din UE. Grecia avea o pondere a salariilor din PIB de 32,5%, Portugalia 44,8%, Spania 46,7%, Germania 50,8%, Italia 40%, Franţa 52,3
Nimeni nu vrea sa afle raspunsul la aceasta intrebare? Nimeni nu sesizeaza Curtea?
E corect ca Parlamentul sa isi atribuie astfel de puteri?
Cea proasta: o foarte mare parte din banii pe care ii face Ghita se duc la Servicii; Serviciile isi protejeaza intotdeauna generatorii de venituri, asa ca Ghita e protejat.
Cea buna: Serviciile sunt multumite doar cu generatori de venituri discreti, iar Ghita e departe de asa ceva. Omul s-a lacomit, iar rezultatul e asa de vizibil, incat Serviciile il vor mai proteja doar pana cand isi vor gasi alta sursa. Iar momentul gasirii altei surse e destul de apropiat.