Efectul Angelina versus efectul Olivia Steer. Si Ministerul Sanatatii

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Miercuri, 25 martie 2015, 8:38 Actualitate | Opinii


Vlad Mixich
Foto: Cristian Stefanescu
Nu-mi plăcea Angelina Jolie: cu tatuajul ei japonez despre moarte, cu machiajul-vampir, cu rolurile de femeie dură. Îmi plăcea în schimb Olivia Steer: cu buclele ei politicoase, reţetele sănătoase şi retorica anti-fumat. Dar aparenţele înşeală. Şi, uneori, devin periculoase.
 • La finalul acestui text veti gasi o serie de articole care prezinta cifre, date si studii utile celor care doresc o informare exhaustiva.
Ieri, Angelina Jolie a publicat în New York Times cel de-al doilea articol despre problema ei medicală provocată de o mutaţie ereditară a genei BRCA. Primul, ”Alegerea mea medicală”, a apărut în urmă cu doi ani şi anunţa o dublă mastectomie urmată de reconstrucţia sânilor.

Influenţa acelui text a fost imensă, devenind cunoscută ca „efectul Angelina”. În Statele Unite, numărul testărilor genetice pentru o posibilă mutaţie a genei BRCA (responsabilă pentru o fracţiune din totalul cazurilor de cancer de sân) a crescut cu 52%. În Marea Britanie s-a dublat. În Statele Unite a devenit obligatoriu pentru toţi asiguratorii medicali să ramburseze costurile testării genetice pentru femeile cu istoric familial de risc pentru cancerul de sân.      

În cel de-al doilea său text, cel de ieri, Angelina a anunţat că a fost nevoită să treacă şi la îndepărtarea chirurgicală a ovarelor. Mama, mătuşa şi bunica ei au murit toate de cancerul determinat de aceeaşi mutaţie genetică rară. Considerată a fi unul dintre sex-simbolurile Hollywood-ului, actriţa a rămas acum fără elementele fizice definitorii pentru sexualitatea oricărei femei. E imposibil să scrii despre asta. Şi cu toate astea, Angelina a reuşit să o facă.

Bărbat fiind, sunt impresionat de puterea acestei femei. Al doilea text, ca şi primul, este împănat cu cifre şi explicaţii medicale transmise într-un limbaj simplu. Angelina nu se victimizează. Nu manipulează. Nu joacă un rol.

Motivaţia ei e simplă: „Vreau să încurajez orice femeie, în special dacă are istoric familial de cancer de sân sau ovarian, să caute informaţia şi experţii medicali care o pot ajuta să treacă prin această etapă şi să ia o decizie informată”. Lasă însă toate opţiunile deschise: „Am discutat cu mulţi medici, chirurgi şi naturopaţi. Există mai multe căi de a aborda orice problemă de sănătate”. Subliniază clar că este vorba despre un act preventiv.

Unul important în cazul ei particular în care, înaintea celor două intervenţii, şansa de a dezvolta cancer de sân era de 85%, iar de cancer ovarian de 50%. Încrederea ei în medicina modernă transpare din fiecare literă. Deşi impresionante, senzaţia cu care rămâi după citirea celor două texte este de încredere şi putere. „Cunoaşterea e putere”, scrie Jolie.  

Păstrând proporţiile, avem şi la nivelul României un fenomen similar, doar că manifestat în negativ. Să-i spunem „efectul Steer”. O vedetă TV promovată intens de cea mai puternică televiziune românească, PRO TV. Cu o imagine atent administrată: suavă, cu prăjiturele, culori pastelate, fragilitate. Te-ai aştepta ca Olivia Steer să rămână în zona sa de competenţă şi să abordeze, cum a făcut-o şi până acum, povestioare frumoase şi reţete parfumate. Joc şi fericire.

Dar nu. De la înălţimea credibilităţii adunate prin asocieri, de-a lungul anilor, cu o mulţime de figuri publice luminoase, doamna Steer începe să vorbească despre un subiect complex, cu multe nuanţe şi o imensă miză pentru sănătatea noastră. Şi o face în totală contradicţie cu proiecţia suavă a imaginii sale. Formulări dure: „Vaccinurile sunt un mit, nu te protejează, te îmbolnăvesc”. Apocaliptice: „Vaccinurile omoară, duc la cancere de tot felul, leucemie şi provoacă boala pe care ar trebui să o prevină”. Acuză „miliţia medicală care intimidează mamele”. Impresionează. Alarmează.

Ca şi Angelina Jolie, doamna Steer nu are nicio pregătire medicală. Dar spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer are încredere doar în cei care-i confirmă propriile teorii. Rămâne insensibilă la miile de date medicale şi sutele de mii de experţi care afirmă contrariul a ceea ce predică ea. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer se consideră o victimă. Spre deosebire de Angelina Jolie, doamna Steer nu îşi foloseşte notorietatea pentru a răspândi încredere, ci frică. Acea frică încolăcită, conspiraţionistă, care ţi se înfige ca un vierme în creier şi în care orice e posibil, mai puţin dialogul.

Sâmbăta trecută, pentru întâia oară o instituţie din România a anunţat oficial ceea ce mulţi medici bănuiau deja. În 2014, vaccinarea cu ROR şi DTP (două dintre cele mai sigure şi testate vaccinuri) a scăzut doar în Bucureşti cu 20% faţă de anii precedenţi. La conferinţa medicală în cadrul căreia au fost anunţate aceste cifre, s-a pronunţat la fiecare jumătate de oră numele doamnei Steer.

Medicina modernă este pregătită astăzi să abordeze multe boli grave, dar nu şi fenomenele de acest tip. Dacă are norocul unei Angelina Jolie, atunci navighează bucuroasă pe valul astfel ridicat. Dacă are ghinionul unei doamne Steer, atunci pur şi simplu tace. Pentru că nu ştie ce să facă.

Este uimitor că, la patru zile de la publicarea cifrelor care spun că în capitala României rata vaccinării a scăzut deja sub limita de siguranţă, Ministerul Sănătăţii tace. Niciun cuvânt. Nicio strategie. Parcă nu s-ar întâmpla nimic. Sigur, tăcerea se datorează şi faptului că una dintre cauzele problemei este aprovizionarea discontinuă a medicilor cu vaccinurile necesare, defect pentru care răspunderea este a Ministerului.

Dar principalul motiv al tăcerii este că oficialii din medicină nu ştiu cum să reacţioneze. Ştiu cum să recupereze un pacient cu infarct. Dar nu ştiu cum să recupereze încrederea pierdută a oamenilor.

Notă: acest text este unul de opinie. Pentru cifre, date şi argumente vedeţi articolele de mai jos. 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

110770 vizualizari

 • +32 (36 voturi)    
  Doar olivia oare??!! (Miercuri, 25 martie 2015, 9:20)

  catalin [anonim]

  De 4 luni vaccinul pentru bebelusi lipseste, medicii pediatri nu l-au primit- oare asta ce e??? La farmaciile unde am intrebat nu l-am gasit pentru ca nu se aduce - probabil nu e rentabil economic(ca asa e la noi cu producatori de medicamente si farmaciile). Problema e mai grava - Ministerul sanatati incurajeaza acest lucru (voit sau nevoit) nu doar olivia steer.
  • +18 (22 voturi)    
   Inclin sa va dau dreptate (Miercuri, 25 martie 2015, 9:36)

   Relativ neutru [anonim] i-a raspuns lui catalin

   Incompetenta si hotia fac mai mult decat Olivia Steer. Au fost perioade cand vaccinurile au lipsit, cunosc persoane care si le-au adus din strainatete pe banii lor. Daca mai adaugam si chixurile de la Cantacuzino ... Olivia Steer e cea mai mica problema a sistemului medical romanesc.
   • -20 (42 voturi)    
    insa (Miercuri, 25 martie 2015, 9:53)

    Dodel540 [utilizator] i-a raspuns lui Relativ neutru

    insa dl Mixich isi duce in continuare razboiul personal cu dna Olivia.
    Ce bine e sa nu vedem barna din ochi nu..

    Cu aprovizioanarea DISCONTINUA cu vaccinuri trebuia sa incepeti acest articol!!
    Personal, nici nu stiam cine este O.Steer pana sa scrii tu despre ea
    • +29 (35 voturi)    
     Cred ca gresiti. Dl Mixich duce un razboi cu raul. (Miercuri, 25 martie 2015, 10:26)

     Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui Dodel540

     Raul care este cea mai frecventa forma de manifestare a prostiei si lipsei de educatie. Intamplator forma raului pe care o combate dl. Mixich in acest caz e provaduita de aceasta individa ce-si doreste doar sa se simta vedeta, importanta, whatever...
    • 0 (0 voturi)    
     Vindecătoarea Zinaida (Marţi, 31 martie 2015, 21:51)

     Stelian Ene [anonim] i-a raspuns lui Dodel540

     Vedetele trustului Pro merită să fie scuturate pentru infecțiile pe care le propagă. Astăzi la Măruță am putut vedea în direct o "levitație": o așa zisă vindecătoare Zinaida a înconvoiat o pacientă de la distanță, prin magnetismul mâinilor.
     Oare chiar atât de imbecili sunt telespectatorii trustului încât să-i manipulăm cu scamatorii de bâlci ? Adică dacă ai asemenea abilități care pot revoluționa fizica și medicina, du-te la NASA sau la CERN, nu-ți pierde vremea vindecând babele din Militari.
   • +37 (45 voturi)    
    GREȘIT ! (Miercuri, 25 martie 2015, 10:06)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Relativ neutru

    Impactul ei asupra prostimii este infinit mai mare decît toate furăturile imaginabile. Imbecilismele debitate insistent de către o asemenea persoană au un efect general devastator, care depășește cu mult sfera medicală: pur și simplu subminează încrederea publicului în orice. Dacă nici în vaccinuri nu mai poți pune temei, ATUNCI ÎN CE ? În Sfîntul Duh ? În Mama Omida ? În Nostradamus ? De altfel PRO TV, care mimează ”occidentalismul” încă de la înființare, este de fapt un veritabil deschizător de drum al tabloidismului TV.

    ”Occidentalism” de trei bani !

    Și cînd te gîndești că, acum vreo 80 de ani, revista ultra-nazistă Der Stuermer susținea exact același lucru, declarînd vaccinarea drept o ”afacere jidovească”.
    • -5 (5 voturi)    
     CORECT ! (Miercuri, 25 martie 2015, 22:48)

     Iulian [anonim] i-a raspuns lui pointless man

     Ar trebui arsa pe rug, pentru sustinerile contrare majoritatii si dlui Mixich.

     Sau cel putin ar trebui arestata pentru erezie, ca pe italianul ala, Galileo, care sustinea cu un tupeu inimaginabil ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, desi toti oamenii de stiinta + Biserica stiau ca de fapt Pamantul este centrul Universului
     • +2 (2 voturi)    
      FALS ! (Joi, 26 martie 2015, 6:39)

      pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Iulian

      Cel puțin Papa și cardinalul Bellarmin îl apreciau foarte mult pe Galilei dar l-au rugat să formuleze chestiunea cu Pămîntul și Soarele ca pe o IPOTEZĂ pînă la lămurirea completă. Le era frică de reacția altora, mai bătuți în cap, inclusiv masele de proști. Nu uitați că la introducerea calendarului gregorian au fost tulburări fiindcă mulți credeau că li se fură 10 zile din viață.

      Și, la urma urmelor, cum vine asta Olivia Steer=Galilei - CHIAR AȘA ?
   • +6 (6 voturi)    
    vaccinari (Miercuri, 25 martie 2015, 17:09)

    paraschiv [anonim] i-a raspuns lui Relativ neutru

    trist ca nu stiti ce se intampla cu institutul Cantacuzino. Se doreste, de fapt se urmareste distrugerea lui. Se bat imobiliarii pentru a prinde acel loc... Daca tot doriti sa va vaccinati, macar cumparati ce se poate din tara, nu din afara (asa cum se doreste). Nu inteleg de ce romanii sunt in afara realitatii...
  • +10 (12 voturi)    
   Mda, asa e (Miercuri, 25 martie 2015, 13:01)

   antrax [utilizator] i-a raspuns lui catalin

   Am avut si noi un caz in familie, copil nascut in jud Dambovita, si nu exista vaccinul ala care se face pana la externare. Cautat in 3 orase din Dambovita (daca nu ma insel: Targoviste, Pucioasa, Fieni), nu era pe nicaieri. Pana la urma l-am gasit noi intr-o farmacie in Bucuresti, si acolo aveau o singura doza si in sistemul de stoc mai aparea o alta doza undeva prin alta farmacie din lant.

   Deci da, Romania e deosebita!
   • +7 (13 voturi)    
    asa este (Miercuri, 25 martie 2015, 15:22)

    amanda13 [utilizator] i-a raspuns lui antrax

    tin minte ca la cateva zile dupa ce am nascut intr-o alta tara, acum aproape opt luni, am vazut un reportaj din Romania in care se spunea ca vaccinul care se administreaza la nastere a lipsit pentru cateva saptamani, asa ca mamele ai caror copii ramasesera nevaccinati ajunsesera sa stea la cozi kilometrice pentru a primi vaccinul dupa ce acesta a fost cumparat de minister. Ca mama imi spuneam ca sunt norocoasa ca nu trebuie sa trec prin asa ceva cu un copil de numai cateva zile. Ce mai, strigator la cer.

    Cat despre tema articolului, exista un provincialism (in sensul de micime) de mentalitate in Romania, parte din el cred datorat si religiei ortodoxe care nu incurajeaza deloc libertatea de gandire si asteapta totul sa pice in traista de la divinitate. Cred ca Olivia Steer face parte din acest curent fatalist si inchistat - un curent care refuza informarea stiintifica si in general se considera singurul pastrator al tuturor tainelor, un curent care se uita de sus la toti cei care nu-i impartasesc ideile. In State, unde locuiesc, pe langa faptul ca exista o mare diversitate religioasa, sistemul medical nu este gratuit, asa ca toata lumea este obisnuita sa se informeze, sa caute raspunsuri stiintifice si sa-si evalueze posibilitatile. Plus ca victimizarea si / sau refuzul de a dialoga cu cei care nu sunt de acord cu tine sunt considerate aici un semn de lipsa de inteligenta.
   • +2 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 25 martie 2015, 21:42)

    [anonim] i-a raspuns lui antrax

    • 0 (4 voturi)    
     totusi (Joi, 26 martie 2015, 4:06)

     kripton [utilizator] i-a raspuns lui

     e normal sa beneficiezi de servicii medicali candmulti ani la rand nu ai contribuit cu NIMIC la functionarea sistemului?medicii,spitalul,sala de mese,patul si toaleta pe care bolnavul le foloseste,exista pt ca oamenii platesc contributia pt sanatate.daca nu s-ar plati,cand am avea nevoie de ei,nu ar exista.
     zilele trecute (lucrez intr-un spital) o doamna ma intreba de ce o ruda de-a ei care are cancer si care NU are asigurare,trebuie sa-si plateasca tratamentul si spitalizarea,in timp ce bolnavii de tbc primesc totul gratuit. nu intelegea de ce discriminarea asta.
     Nu intelegea de ce sistemul,de care ruda ei NU s-a interesat,caruia ruda ei nu a socotit oportun sa-i ofere NIMIC in zeci de eni in care a trait in tara asta,acum ar trebui sa-i ofere asistenta GRATUIT. iar lipsa echitatii in comparatie cu bolnavii de tbc i se parea strigatoare la cer. a cascat ochii mari cand a auzit ca sistemul trateaza gratuit tbc istii nu din compasiune,ci pt ca boala lor e contagioasa si poate imbolnavii pe cei care sunt asigurati. e mai ieftin sa tratezi un bolnav neasigurat decat mai multi asigurati. se estimeaza ca un bolnav de tbc netratat imbolnaveste intr-un an cca 10 oameni.'
     Cancerul nu este contagios.
     pana la urma oamenii au o problema: stiu sa ceara,se socotesc nedreptatiti cand nu li se da ceea ce ei cred ca li se cuvine,dar dupa mintea lor ei nu datoreaza nimic , dar nimic societatii in care traiesc.
 • +13 (13 voturi)    
  Teoria conspiratiei (Miercuri, 25 martie 2015, 9:38)

  tarabostess [anonim]

  Nu imi place teoria conspiratiei dar ceva e putred in ... Romania.
  • +1 (1 vot)    
   se vede cu ochiul liber (Joi, 26 martie 2015, 4:08)

   kripton [utilizator] i-a raspuns lui tarabostess

   ca treaba asta dureaza de prea mult timp. sau asteptam sa iasa la protv unul din sefii serviciilor medicale sau de securitate si sa ne spun ca haosul este organizat,ca sa acceptam evidenta??
   problema este ca organizatorii au tt interesul sa fie discreti,desi LUCRAREA este vizibila de pe luna.
 • -31 (49 voturi)    
  Nu comparati acelasi lucru! (Miercuri, 25 martie 2015, 9:39)

  Paracelsus [anonim]

  Va respect si va stimez opiniile, ca fiind unul dintre putinii jurnalisti adevarati din Romania.
  Insa mi se pare ca nu sunteti obiectiv in probleme medicale, tocmai pentru ca v-ati apropiat prea mult de acest domeniu si dupa cum ne invata stiinta, subiectul observat se modifica pe masura ce te apropii de el si il influentezi..
  In fine, sunt crescut si trait in familie extinsa de medici si farmacisti..am avut recent o discutie aprinsa cu cumnata, cumnatul meu si soacra mea, ei fiind pro vaccinuri, eu contra (cel putin a multor dintre ele). Concluzia mea este aceea ca chiar daca dna Steer are un ton alarmist, apocaliptic, poate chiar populist, nu inseamna automat ca mesajul dumneaei este fals.
  Sincer vorbind, sunt putin socat de faptul ca cineva ca dvs. protejeaza mafia din Pharma, la nivel global si in Romania. Sunt aproape convins de buna dvs. credinta, deci nu mai ramane decat, poate, lipsa de informare sau subiectivismul pur, inerent conditiei umane!.
  • +16 (30 voturi)    
   vai de tine (Miercuri, 25 martie 2015, 10:09)

   anton carpaţi [anonim] i-a raspuns lui Paracelsus

   Ai "crescut şi trăit" într-o familie extinsă de medici şi farmacişti şi tot ai ales să te iei în gură cu ei pe specializarea lor. Pun pariu că eşti centrul atenţiei la reuniuni, însă nu într-un mod bun.
   • +16 (22 voturi)    
    Românul nu e nimic... (Miercuri, 25 martie 2015, 11:18)

    CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui anton carpaţi

    ...dacă nu e expert universal. Românii știu lucruri. Un nene pe care-l cunosc, primar într-o comună din Bucovina, s-a apucat să modifice cu creionul proiect unui pod care urma să fie construit peste un râu din zonă. Omul era silvicultor, dar dacă a vrut să fie inginer, pentru că el ȘTIE LUCRURI, ca tot românul, ce atâta tevatură? Normal, podul s-a prăbușit înainte să fie măcar gata, dar primarul și-a făcut pofta. Și apoi a dat vina pe proiectat.

    Mă rog, revenind, așa și omul ăsta. El știe lucruri, că doar nu plătește degeaba abonamentul la net, nu? Asta e una dintre cele mai periculoase tendințe în noua noastră societate multilateral și haotic dezvoltată: când toată lumea are o voce, fie ea și din spatele unui pseudonim, o părere a unui neica-nimeni ajunge să cântărească tot atât cât opinia informată a unui expert. Și e păcat, pentru că urmările sunt reale, nu doar teoretice.
    • +12 (14 voturi)    
     corect (Miercuri, 25 martie 2015, 13:07)

     grongobar [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

     ai pus punctul pe i.asa e:romanul e expert in orice.mai ales in lucrurile despre care de fapt nu stie nimic.replica generala e: "ce mare lucru,a facut 6 ani de facultate,ei si ?" pot sa caut pe net si sa iau singur decizii ! personal as invita-o pe dna steer si sustinatorii sa-si regleze singuri franele si directia la masina cu sfaturi de pe net,ca doar ce e ala un mecanic,nu ?... totusi nu o fac (invitatia) pentru ca poate se conformeaza iar ulterior trec cu masinile si pe unde umblu eu ...
    • -3 (7 voturi)    
     esti genul de om.. (Miercuri, 25 martie 2015, 14:16)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

     ..pe care il critici mai sus..
     • -1 (3 voturi)    
      ... (Miercuri, 25 martie 2015, 14:22)

      CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui akillies

      Cum? De ce?
  • +11 (19 voturi)    
   să zicem (Miercuri, 25 martie 2015, 10:11)

   berenger [utilizator] i-a raspuns lui Paracelsus

   că e așa cum zici tu: că există o mafie farmaceutică ce inventează medicamente, vaccinuri, proceduri care au drept unic și absolut scop profitul. ești în stare să comiți o dovadă empirică a acestui fapt? dacă da, eu îți voi da, pentru fiecare dovadă empirică, 1000 de dovezi empirice că medicamentația contemporană salvează vieți.
  • +11 (15 voturi)    
   Ce legatura vedeti intre baba si mitraliera? (Miercuri, 25 martie 2015, 10:29)

   Excelsior [utilizator] i-a raspuns lui Paracelsus

   Dar intre veniturile oneroase din Pharma si necesitatea de a ne vaccina copii pt a le crea anticorpi ce ii vor proteja de anumite boli?
   Tintiti dvs ceva dar in acest caz sunteti pe langa subiect.
  • +2 (4 voturi)    
   intr-un fel (Joi, 26 martie 2015, 4:14)

   kripton [utilizator] i-a raspuns lui Paracelsus

   va dau dreptate,pt ca traind in familia extinsa de farmacisti si medici cunoasteti dedesubturile oribile ale sistemului,pe care cetateanul de rand,care v-a dat minusuri acum,le ignora
   Cunosc medici care au primit oferte financiare generoase de la distribuitori de medicamente pt a prescrie le bolnavi cardiaci medicamente de eficacitate scazuta dovedita
   persoanele in cauza au declinat oferta nu pt ca era criminala ci pt ca reputatia lor profesionala pe termen lung ar fi avut de suferit si ar fi scazut clientela
   Industria vaccinurilor are tot interesul sa bage intr-un vaccin eficace si util,unele componente care sa provoace pe termen lung cu totul alte maladii decat cea pt care este facut oficial vaccinul.Apoi pacientii si sistemele de asigurari le vor cumpara lor produsele
   Este ceva infernal,deoarece nu putem sa renuntam pur si simplu la vaccinare fara efecte catastrofale pe plan epidemiologic.
 • +10 (20 voturi)    
  vaccinuri (Miercuri, 25 martie 2015, 9:46)

  Better Failling [anonim]

  Chestia asta provine si ea tot de peste ocean.
  Acolo, pentru ca moda asta dureaza de ceva vreme, au inceput sa si moara copii nevinovati din cauza asta.
  https://nicichiarasa.wordpress.com/2015/01/24/there-is-no-vaccine-against-narrow-mindedness/
 • +36 (40 voturi)    
  vaccin (Miercuri, 25 martie 2015, 9:49)

  Doina [anonim]

  Prin 1959, a fost o epidemie de poliomielita. Au murit mii de copii.
  Tatal meu a platit bani grei pentru a procura vaccinul anti-poliomielitic pentru mine si sora mea.
  Atunci acest vaccin se facea in burta si era destul de dureros. Apoi a evoluat si se facea gratuit, foarte usor, la scoala.
  Daca nu ne vaccinam cred ca nu scapam de acea bola ingrozitoare, care daca nu te omora te lasa o leguma.
  Parintii care nu vaccineaza copiii isi asuma o mare respoansabilitate si isi pot reprosa toata viata aceasta greseala.
 • -39 (57 voturi)    
  lasati-o mai moale (Miercuri, 25 martie 2015, 9:49)

  M [anonim]

  Angelina are o problema medicala la cap, nu una la sani sau ovare. Cancerul nu se face de la gene, asta e o idee depasita. Si mai lasati-o in pace pe Olivia. Ii aplaudati pe cei care aduc profit companiilor medicale (cum face Angelina) si ii aruncati cu noroi pe cei care au tupeul sa spuna ceva impotriva lor.
  • +20 (32 voturi)    
   problemele unora la 'cap" (Miercuri, 25 martie 2015, 10:19)

   nicu [anonim] i-a raspuns lui M

   Citeste articolul si o sa vezi ca mutatia BRCA 1 si 2 este implicata in aparitia unei fractiuni din cancerele de san si ovar....fapt dovedit. Pe langa predispozitia genetica se adauga factori legati de stilul de viata si cei legati de mediu....plus cresterea sperantei de viata.
   Angelina are "ceva" in cap... si a efectuat aceste operatii in scop preventiv(testare pozitiva, istoric familial extrem de bogat de cancer= risc foarte mare).
   Ia sa va intoarceti voi in Evul Mediu si sa nu ne mai stresati cu prostiile. Traiti pana la 50 de ani nu luati pastile, nu faceti injectii ...sa nu faceti profit firmelor de farma...De parca firmele astea stau doar in banii de vanzare din Vaccin-uri. Sunt alte medicamente mult mai scumpe de ultima genratie din care scot profit.
   Hai ia un o coaja de salcie si mesteca ...pe post de aspirina.
   • +1 (3 voturi)    
    dar ce a facut Angelina.. (Joi, 26 martie 2015, 5:44)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui nicu

    ..nu difera prea mult de practicile din evul mediu... Atunci se taia cam tot ce nu arata bine si se practica vindecarea prin provocarea sangerarii bolnavului.. De catre doctorii si marii specialisti in medicina ai acelor timpuri..
    Acum te uiti in urma si spui ca "vai ce evoluati suntem noi!", dar astea erau metode practicate si in secolul 19...medicina s-a dezvoltat foarte puternic in secolul 20 mai ales de la descoperirea antibioticului, a unei metode de a se reproduce insulina etc.
    Dar pana s-a descoperit pericolul excesului de antibiotice au mai trecut 80 - 90 de ani...

    Ideea e ca tratamentele sunt bune, cand sunt corect aplicate dupa ce sunt intelese..si mai ales dupa ce sunt intelese efectele acestor tratamente.. Au spus niste oameni mai sus ca nu au putut vaccine copilul la 6 luni ca era gripat.. si apoi ca nu mai erau pe liste (si alte prostii specific sistemului de sanatate romanesc despre administrarea tratamentelor), dar nu ca nu ar fi vrut sa imunizeze copilul..
    Si deciziile astea trebuie luate de medici, nu de gigel si fanel fosti sculeri sau matriteri care dau legi in parlament..
    Pana la urma, cand statul ar trebui s aasigure niste mijloace de a accesa tratamentul si cand nu te mai poate ajuta, te descurci singur cumva.. si in fuctie de posibilitati alegi o solutie..
  • +18 (28 voturi)    
   lol (Miercuri, 25 martie 2015, 10:24)

   aaragn [utilizator] i-a raspuns lui M

   Tu ai o problema medicala la cap, daca crezi ca nu exista predispozitie genetica pentru boli.

   Ce e rau in "profit", fie si al companiilor medicale? E mai buna saracia marxist-ortodoxa?

   Nu oricine are tupeul sa zica ceva e bun, vezi Zizek, care are tupeul sa iubeasca public comunismul - si cu toate astea e un idiot. Olivia Steer are "tupeul" de a contrazice datele stiintifice - dar probabil ca asta e egal cu 0 pentru cei ca tine. Stiinta e pentru altii, hai la bere la pet si pupat icoane.
   • +1 (1 vot)    
    Genetica bolii (Duminică, 6 septembrie 2015, 16:05)

    ion ilie [anonim] i-a raspuns lui aaragn

    Predispozitie genetica la boli???Sa fim seriosi.Cum spunea cineva Genetica incarca arma dar Tragaciul il apesi tu singur.Traim dezastros apoi frica si durerea ne incolteste.Ce facem in cazul asta?Ne dam pe mana alora cu 6 ani de facultate si incepem sa ne ceopartim.FOARTE DESTEPT.Olivia,..........CONTINUA.
  • +11 (15 voturi)    
   Rumegus in loc de creier. (Miercuri, 25 martie 2015, 12:22)

   Cetatean97513 [utilizator] i-a raspuns lui M

   E ca si cum s-ar rascula cineva impotriva faptului ca pamintul e rotund si sustine sustine ca de fapt e plat si sta pe patru elefanti giganti calare pe o testoasa....
   asta nu inseaman ca te ridici impotriva "lor" ci ca esti prost de bubui si AI IMPRESIA ca stii ceva cind de fapt habar nu ai ce spui.

   Fatuca asta e o ignoranta care habar nu are diferenta intre microb, bacterie sau virus (manual clasa a IX-a) si nici cum functioneaza o celula... pentru ca iti trebuie ceva timp sa acumulezi cunostiintele astea (6+ ani)...

   Vocea ei se aude pentru ca e maritata cu Moisescu si ATIT, nu pentru prostiile care le debiteaza.

   Noroc ca exista selectia naturala... prostia se plateste scump de fapt :))
  • +3 (11 voturi)    
   da (Miercuri, 25 martie 2015, 12:29)

   baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui M

   daca prostia ar fi catalogata drept cancer, matale sigur ai avea cancer.
   • +3 (9 voturi)    
    prostie (Miercuri, 25 martie 2015, 13:11)

    grongobar [utilizator] i-a raspuns lui baronul stanganbuch

    si cate urlete apocaliptice am auzi daca prostia ar durea ...
  • +3 (7 voturi)    
   Logica? (Miercuri, 25 martie 2015, 13:25)

   zoom [anonim] i-a raspuns lui M

   Cam ce crezi ca ar aduce mai mult profit companiilor farma? Vanzarea de vaccinuri sau tratarea epidemiilor rezultate, prin multiple medicamente administrate pe o perioada de 2-4 saptamani? Daca tot faci teoria conspiratiei....
 • +16 (18 voturi)    
  o imagine face mai mult decit o mie de cuvinte (Miercuri, 25 martie 2015, 10:01)

  ics [anonim]

  o sa apara un caz de Polio o sa-l vada la televizor si toata armata de parerologi vor da fuga sa-si ia vaccinul.

  e mult amatorism si incompetenta in medicina romineasca dar si natia romina in general pretuieste circul mai mult decit educatia

  la urma urmei e importanta libertatea de alegere. care vor sa experimenteze pe copii lor ar trebui sa fie liberi sa o faca.

  cum ii zicea la legea aia ? ''survival of the fittest''? doar n-o s-o schimbam noi cu comentarii pe net :)
  • +18 (20 voturi)    
   vaccinuri (Miercuri, 25 martie 2015, 10:27)

   Better Failling [anonim] i-a raspuns lui ics

   In primul rand ca nu este vorba despre survival of the fittest ci despre the demise of the unfit. Nu e chiar acelasi lucru. Mai multe amanunte in Ernst Mayr, Ce este evolutia.
   In al doilea rand daca rata vaccinarii scade sub o anumita valoare atunci incep sa apara probleme 'de sistem' - cu trecerea timpului 'capacitatea de raspuns' a celor vaccinati scade si acestia nu ar mai putea 'face fata' in situatia unei epidemii.
   Ideea e ca in cazul in care intra in contact cu un numar mic de agenti patogeni o persoana vaccinata cu cateva zeci de ani in urma are timp sa isi refaca imunitatea dar nu poate face fata unei infectari masive, din mai multe surse, asa cum se intampla in cazul unei epidemii.
   Tocmai de aceea vaccinarea anti variola a fost obligatorie. Variola a fost eradicata si acum nu mai este nevoie de acel vaccin.
   Nu putem invata din chestia asta?
   • 0 (0 voturi)    
    cand spui.. (Joi, 26 martie 2015, 5:47)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Better Failling

    .."nu poate face fata unei infectari masive, din mai multe surse, asa cum se intampla in cazul unei epidemii" te referi la tulpini noi, care nu erau incluse in vaccinul de imnizare, sau la un numar mult prea mare de microbe ca sa faca fata persoana imunizata?
  • +4 (8 voturi)    
   experiment (Miercuri, 25 martie 2015, 10:47)

   cristian [anonim] i-a raspuns lui ics

   Problema nu este ca parintii negationisti experimenteaza pe copiii proprii, ci experimenteaza iresponsabil cu limitele de propagare a virusurilor la nivel comunitar! Daca nu esti capabil sa intelegi perspectiva asta, atunci se cheama ca esti involuat dpdv uman, pur si simplu. "Survival of the fittest" ? Intoarce-te in timp oricand vrei pana in secolul 19, cu tot cu familie si traieste "naturist"!
   • -1 (1 vot)    
    el sustinea cauza vaccinurilor.. (Miercuri, 25 martie 2015, 14:30)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui cristian

    ..mai citeste odata..
 • +13 (15 voturi)    
  :( (Miercuri, 25 martie 2015, 10:16)

  tirolez [utilizator]

  Copilul meu nu a fost vaccinat, nu pentru ca n-am vrut ci pentru ca era bolnav. Au revenit dupa o saptamana, dar am decis sa mai amanam. Sunt si altii in aceasta situatie. Daca nu mai pastreaza vaccinul la scoala, vom plati pentru el, asta e. Ma refer la ROR. Cred ca perioada nu e bine aleasa, e perioada de varf pentru viroze/gripa. Ca sa nu mai spun ca au fost cazuri de scarlatina si unii parinti nu anunta, iar la clasele unde s-a anuntat am fost trimisi sa ne facem exsudat pe cont propriu. De ce nu la scoala? Nu are ministerul bani? Mai mult de jumate n-au facut exsudat, cine poate sti, sunt purtatori, sunt sanatosi.
  Doamne-fereste de ebola sau o gripa mai agresiv, murim cu zile. E evident ca nu exista niciun plan de actiune.
 • -15 (31 voturi)    
  probabilitate de cancer 50% (Miercuri, 25 martie 2015, 10:16)

  marius [anonim]

  asta are orice om. Poti sa faci sau sa nu faci.
  Sa promovezi o persoana care-si taie parti din corp doar pt ca facut niste teste dubioase ce-ti intorc niste date statistice folosind formule complicate reprezinta un delir inacceptabil.

  La fel cu vaccinurile, este o discutie lipsita de logica.Faci, esti protejat, nu faci, nu esti protejat. Si atunci, te intrebi al cui e interesul sa oblige lumea sa faca. De ce nu obligati lumea sa nu mai fumeze, de exemplu, pt de cancer pulmonar mor de milioane de ori mai multi oameni decat de varicela.
  Ca sa nu mai punem la socoteala ca vaccinul te protejeaza doar cativa ani, si ca, tocmai la maturitate, cand aceste boli pot avea complicatii fatale nu mai esti protejat, spre deosebire de contactarea bolii in copilarie, care-ti ofera protectie pe viata.

  Nu sunt impotriva vaccinarilor, nu sunt impotriva auto-mutilarii, e decizia fiecaruia, dar sunt impotriva propagandei pentru aceste lucruri strict personale si fara influenta directa asupra celorlalti.
  • +6 (10 voturi)    
   Fals (Miercuri, 25 martie 2015, 11:56)

   Gamma [anonim] i-a raspuns lui marius

   e de 25% pe to corpul nu 50% per organ . La faza asta Jolie a fost desteapta .Riscul operatiilor era mult mai redus decat cel al pastrarii organelor respective . As vrea eu sa fie atat de simplu si in alte situatii :( .
 • -13 (27 voturi)    
  deschideti ochii (Miercuri, 25 martie 2015, 10:18)

  Anonim [anonim]

  Prostii in articolul asta.Daca mananci sanatos(ccea ce promoveaza Olivia Steer),nu o sa ai nevoie de medicamente.Angelina Jolie nu spune ce mananca,dar "preventiv"isi scoate ovarele,asa,pt ca are sanse 50% sa faca un cancer .Societatea este bolnava,cu toate medicamentele si vaccinurile existente la ora actuala.Vreau sa stiu cati bolnavi de inima s-au vindecat cu medicatie,intr-un an sau 2?Nici unul,toti au ajuns bolnavi cronici,clienti fideli farmaciilor,timp de 30-40-50 ani.Dar asta nu da de gandit nimanui.
  • +2 (6 voturi)    
   Lasa ma (Miercuri, 25 martie 2015, 13:26)

   yummyberry [utilizator] i-a raspuns lui Anonim

   Fii tu bolnav cronic tratat doar cu alimentatie sanatoasa. Cand o sa mori insa din cauza bolii, lasa vorba familiei sa ii multumeasca Oliviei Steer pt ca te-a ajutat sa o faci mai repede.
   • 0 (0 voturi)    
    multumiri (Duminică, 6 septembrie 2015, 16:14)

    ion ilie [anonim] i-a raspuns lui yummyberry

    Bolnav cronic??Cum am ajuns asa?Ce am facut gresit?Ce pot face?Doctori si chimicale?IN NICI UN CAZ. ALIMENTATIE SANATOASA???DAAAAA. Asta este.
  • +2 (8 voturi)    
   Deschide tu ochii (Miercuri, 25 martie 2015, 13:47)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   Exista multiple statistici care arata fara echivoc ca majoritatea tipurilor de cancer ce apar la om nu ai absolut nimic de-a face cu stilul de viata. Aproximativ 2/3 din toate tipurile de cancer sunt genetice, si poti sa alergi tu in fiecare zi zeci de km, sa mananci sanatos, sa dormi opt ore pe zi...nu conteaza nici cat negru sub unghie.
   Societatea asta bolnava traieste mult mai mult decat traia societatea fara medicamente. Tot ce e de ajuns sa faci este sa te uiti peste statistici. Speranta de viata a crescut simtitor. De aceea se si maresc limitele de pensionare...pentru ca lumea traieste mai mult decat o facea inainte...si totul datorita medicamentelor si vaccinurilor aduse de medicina moderna. Dar ce sa stii tu?
   • +1 (5 voturi)    
    Ia arata-mi te rog o statistica din aia... (Joi, 26 martie 2015, 0:03)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan

    ... fara echivoc. Eu iti pot arata ca multi medici mari si cercetatori spun ca genele "incarca arma", dar stilul de viata "apasa pe tragaci".


    "Aproximativ 2/3 din toate tipurile de cancer sunt genetice, si poti sa alergi tu in fiecare zi zeci de km, sa mananci sanatos, sa dormi opt ore pe zi...nu conteaza nici cat negru sub unghie."

    ABEREZI.


    "Tot ce e de ajuns sa faci este sa te uiti peste statistici. "

    Degeaba te uiti daca nu le intelegi, nu stii cum au fost facute si ce spun de fapt, ci tragi ce concluzii vrei tu, in mod superficial.


    "Speranta de viata a crescut simtitor. De aceea se si maresc limitele de pensionare...pentru ca lumea traieste mai mult decat o facea inainte...si totul datorita medicamentelor si vaccinurilor aduse de medicina moderna. "

    Tu nu stii ce e speranta de viata si cum se calculeaza.


    Dar ce sa stii tu?
 • -14 (24 voturi)    
  Discutabil (Miercuri, 25 martie 2015, 10:22)

  Ana [anonim]

  O acuzati pe d-na Steer dar si dv faceti exact acelasi lucru. Considerati ca detineti adevarul absolut.
  Fiecare om e liber sa aleaga propria solutie. O admirati pe Angelina. De fapt care este sensul vietii ei? Doar sa fie sigura ca traieste mult? Chiar si mutilata? Automutilata. Ca un fel de incercare de a-l pacali pe Dumnezeu.
  Curajul da, merita apreciat dar nu poti spune ca-i intelepciune. Curaj sau nebunie? Discutabil.
  Daca ati avea un bebelus si ati cunoaste copii nenorociti pe viata de acel vaccin, nu v-ati gandi de doua ori inainte sa luati decizia corecta pt copilul dv?
  Decizia corecta in aceste situatii se poate lua doar individual. De la caz la caz. Sa decida fiecare pentru el insusi.
  • +11 (17 voturi)    
   Femeia asta, Angelina, (Miercuri, 25 martie 2015, 11:25)

   Geo.B [utilizator] i-a raspuns lui Ana

   are copii. Mici. Copii pe care vrea sa-i vada crescand, casatorindu-se si poate vrea sa-si vada si nepotii.
   Noi toti vrem sa traim mult, nu fi ipocrita. Si tu vrei sa traiesti mult, nu-I asa? Ca sa nu-l pacalim pe Dumnezeu nu ar trebui sa luam niciun fel de medicament, niciun antibiotic, nicio operatie, niciun vaccin, ca in epoca de piatra cand speranta de viata era de 35 de ani. Asta iseamna sa nu-l pacalesti pe Dumnezeu?
   Mai are si un istoric impresionant de femei in familie, mama, bunica si o matusa decedate din cauza cancerului. Tu cum te-ai simti sa ai un asa istoric in familie, nu ai avea oare senzatia ca stai cu sabia deasupra capului, sperand la sansele ca nu o sa cada?
   Bine ca pitipoancele care isi baga silicoane cat roata carului nu se incadreaza la 'automutilate' !!!
   • -7 (15 voturi)    
    bunul simt (Miercuri, 25 martie 2015, 11:56)

    ana [anonim] i-a raspuns lui Geo.B

    daca intr-adevar avea bun simt jolie nu facea copii pt a-i expune riscului urias , ii ajungeau cei adoptati,acum la randul lor copiii vor trebui si ei sa se automutileze si toti descendentii pt a preveni boala ori asta nu se numeste viata.
    • +7 (11 voturi)    
     Maaaai (Miercuri, 25 martie 2015, 12:16)

     Geo.B [utilizator] i-a raspuns lui ana

     Pai daca nici Brad Pitt si Angelina Jolie nu ar trebui sa faca copii biologici... chiar nu stiu ce sa mai spun...
     Sansele scad cu timpul, copii pot sa nu mostenesaca mutatia genetica, pot sa-l mosteneasca pe tata. Sau peste 20-30 de ani medicina poate evolua asa de mult incat sa nu mai fie nevoie de genul asta de masuri preventive.
    • +6 (10 voturi)    
     bun simt (Miercuri, 25 martie 2015, 13:18)

     user12345 [utilizator] i-a raspuns lui ana

     Ana draga,dar tu inainte de a face copii ai avut bunul simt sa iti testezi IQ-ul?
  • +6 (10 voturi)    
   Dumnezeu ala al tau sa aiba mila de tine... (Miercuri, 25 martie 2015, 12:00)

   ChildoftheGrave [anonim] i-a raspuns lui Ana

   ... pt ca daca eu si cei ca mine va vom prinde vreodata, NU vom avea pic de mila!

   Prostia in stare crunta trebuie oprita si pedepsita exemplar, este un adevarat pericol public!

   Uite la ce se ajunge in ziua de azi, cu political correctness conform caruia fiecare imbecil are "right to an opinion"

   UNDE sunt vremurile in care oamenilor li se spunea pe fata "ESTI UN IDIOT, TACI SI IA LOC, NOTA 4!" ?!?
   • 0 (0 voturi)    
    un tip convins (Vineri, 27 martie 2015, 16:34)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui ChildoftheGrave

    ca le stie pe toate , stalin se numea , zicea ca cibernetica este ''pseudostiinta reactionara'' si trimitea in siberia pe ''idiotii''care gandeau ''antipartinic''
    primejdia in ce sustineti dvs,este ca adesea imbecilii sunt convinsi de propria lor intelepciune
  • +1 (7 voturi)    
   daca ati avea un bebelus...!! (Miercuri, 25 martie 2015, 13:23)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ana

   ... Si daca ati vedea de ZECE MII de ori (proportia din statistici) mai multi bebelusi morti sau nenorociti pentru ca NU au facut acel vaccin decat cei nenorociti pentru ca l-au facut - nu v-ati gandi de doua ori inainte de a lua decizia sa nu va vaccinati copilul?
   • +1 (3 voturi)    
    statisticile nu spun tot.. (Joi, 26 martie 2015, 5:51)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    ..
 • +7 (13 voturi)    
  Sad but true (Miercuri, 25 martie 2015, 10:25)

  feisbuk [anonim]

  Daca vreun copil / bebelus va crapa nevaccinat, atunci parintii imbecili pot gasi un avocat care sa o dea in judecata pe Olivia Steer, cea care s-a erijat in detinatoarea adevarului.

  Altfel spus, tanti Steer se joaca cu focul.
  • 0 (0 voturi)    
   si cine (Vineri, 27 martie 2015, 16:36)

   kripton [utilizator] i-a raspuns lui feisbuk

   i-a pus pe parinti sa o creada? in fond si la urma urmei,au acces si la opiniile medicilor si sunt adulti: ei ca parinti decid si isi asuma efectele acelei decizii
 • +2 (12 voturi)    
  Olivia=acarul Paun (Miercuri, 25 martie 2015, 10:27)

  Lili [anonim]

  Olivia este doar o nefericita. A trecut printr-o mare trauma (moartea foarte timpurie a surorii ei, provocata de cancer) si astfel a gasit ea cu cale sa-si explice tragedia. Altii o dau cu Dzeu, cu soarta, se iau de baut, de droguri etc... Cred ca ar trebui sa o lasam cu ale ei, cu cat mai putina atentie primeste, cu atat mai bine.

  Si sa punem lupa pe adevarata cauza: LIPSA VACCINURILOR si adevaratii vinovati: ...mmm, cine oare? poate ma ajuta un jurnalist de investigatii aici ...

  Situatie personala: Copilul meu a avut o gripa urata in luna in care trebuia sa faca vaccinul de 6 luni, asa ca nu l-am facut atunci, asteptand insanatosirea.(Pentru necunoscatori, vaccinul nu se face decat in stare perfecta de sanatate.) De atunci, de 8 luni mai precis, sun in fiecare luna la cabinet, si mi se spune ca primesc foarte putine vaccinuri, ca prioritari sunt cei care sunt pe liste in acea luna, si ca, daca mai raman vaccinuri dupa ce se vaccineaza aceia, putem veni si noi. Pana acum, nu a fost ocazia.

  Olivia-i de vina?
  • -6 (6 voturi)    
   nu e Olivia. (Miercuri, 25 martie 2015, 14:36)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Lili

   ..dar dl. Mixich a devenit judecatorul ei... si nu al sistemului care a determinat aparitia ei..
 • +8 (12 voturi)    
  ministerul e culpabil (Miercuri, 25 martie 2015, 10:30)

  Radu [anonim]

  Faptul ca o vedeta dubioasa din Bucuresti incearca sa isi creeze ceva faima pe sanatatea noastra nu e de nemaivazut. Reuseste, desi traiesc in bucuresti eu nu stiam ca exista doamna Steer inainte de a incepe isteria anti vaccin. Lucrurile astea se intampla.

  In cazul doamnei Jolie a fost pe dos: Intai am aflat ca exista si dupa aia a spus ceva despre medicina alopata. Dinsa procedeaza invers: foloseste faima pe care o are pentru a aduce in atentia publicului o problema medicala.

  Marele criminal este insa ministerul sanatatii. Eu cred ca se poate sesiza procuratura ptr. doamna Steer. Ptr. ca atenteaza la siguranta nationala. In cazul in care cadrul legal romanesc nu permite asta se poate interveni cu o initiativa legislativa in parlament. Nu glumesc. Exista tari in care parintii sunt arestati daca nu permit vaccinarea parintilor. De ce trebuie sa risc eu sanatatea si poate chiar viata copilului meu nou nascut ptr. ca un tantalau oarecare nevaccinat imi aduce virusul in casa? Nu, mercic.

  De asemenea, ministerul este principalul vinovat ptr. ca nu e in stare sa asigure vaccinul. Copilul meu nascut in Bucuresti acum aprox 5 ani nu a fost vaccinat in maternitate ptr. ca nu erau stocuri. Aici iar e cineva pasibil de puscarie.

  Ministerul se face inca vinovat prin lipsa unei campanii eficiente de informare. Am vazut cu totii cum s-a mobilizat Biserica in problema orelor de religie in clasa. O campanie media ca la carte care a contracarat eficient tabara celor ce erau impotriva. Rezultatul: peste 90% (mult mai bun). Ce pazeste domnul ministru si oamenii lui? As vrea sa vad afise pe strada: "Nu fi proasta, Vaccineaza-ti copilul! Poate sa moara!". Si un buget sanatos ptr. promovare.

  Dar poate ca ptr. asta trebuie sa il punem pe Patriarh ministru. Sigur s-ar descurca mai bine...
  • +1 (3 voturi)    
   eu nu stiam ca O. Steer face .. (Miercuri, 25 martie 2015, 14:38)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Radu

   ..campanii impotriva vaccinului, pana nu am citit ce scrie Mixich in articolele in care o ataca pe Olivia Steer..So.ce vedeta? ce campanie? povesti..bine puse la punct de dl. Mixich ca sa atraga atentia publicului asupra unei probleme mai mari..
   sunt curios cum va reusi dl. Mixich sa intoarca povestea cand se va dovedi ca nu O.Steere e problema aici, ci sistemul de sanatate..
 • +12 (14 voturi)    
  raspunerea (Miercuri, 25 martie 2015, 10:33)

  Mihai [anonim]

  Raspunderea "oficialilor din medicina" merge mult mai adinc decit lipsa vaccinului. Cum se poate ca in farmaciile din Romania sa se vanda in proportie de peste 50% bazaconii homeopate, leacuri ayurvedice Echinacceea, extract de rasina de mumie si alte uleiuri de sarpe? De ce e aproape imposibil sa mergi cu o raceala la medicul de familie fara sa-ti prescrie Oscillococcium si Stodal? Cum e posibil ca in Romania secolului XXI medici cu diplome adevarate nu scoase la imprimanta, sa faca conferinte in care popularizeaza cu impunitate Noua Medicina Germana, Reiki, terapia cu ingeri, bioelectrorezonanta si alte sarlatanii? De ce studentii la medicina nu invata un pic de gindire critica?
  • -6 (18 voturi)    
   Wake up (Miercuri, 25 martie 2015, 10:56)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Nu cred ca e cazul sa te erijezi in detinatorul adevarului absolut. Ce studii de homeopatie ai? Ce cunostinte de biologie, botanica? Ce stii de principiile active ale plantelor? Ai idee ca foarte multe dintre medicamentele alopate au la baza extracte din plante? Ar trebui sa te bucuri ca ai un medic deschis la minte si nu unul care te indoapa periodic cu medicamente ale caror efecte secundare depasesc si cele mai sumbre vise. Cred ca ignoranta se aplica multor medici tocmai pentru ca resping orice alternativa la calea batatorita pe care au fost invatati sa calce. La fel si noi. Ce logica e in a crede ca ceva 100% artificial e mai bun decat ceva 100% natural???
   • +1 (7 voturi)    
    Mai bine te trezesti tu (Miercuri, 25 martie 2015, 13:54)

    Razvan [anonim] i-a raspuns lui Ioana

    Ce logica e in a crede ca ceva 100% natural e mai bun decat ceva 100% artificial? Ia niste matraguna. Poate iti mai trece prostia.
    Argumentatia ta este ilogica si este si cunoscuta http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature.
    Si gresela de gandire care o faci e asta http://en.wikipedia.org/wiki/Naturalistic_fallacy
    Tu cumva crezi ca natura lucreaza inspre beneficiul omului, ceea ce clar nu se intampla.
    Normal ca exista medicamente ce au la baza plante pentru ca ceea ce functioneaza este incorporat in medicina moderna. Asa a fost si asa va fi mereu.
    Cred ca ignoranta ti se aplica tie.
    • 0 (4 voturi)    
     Mai bine te mai gandesti (Joi, 26 martie 2015, 0:21)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui Razvan

     E adevarat ca in natura exista si substante daunatoare, dar nu despre ele era vorba, ci despre substantele naturale benefice. Comparatia era intre leacuri naturale si leacuri artificiale.

     Deci tu raspunzi la o controversa care nu exista inainte sa o creezi tu. Adica te certi singur.
    • +1 (3 voturi)    
     omul nu e parte separata.. (Joi, 26 martie 2015, 5:03)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui Razvan

     ..de natura..
     Si tu faci parte din natura. Pe ce cale ai alege sa rationezi, omul e parte din natura inconjuratoare lui, nu inafara ei..
     Toate medicamentele copiaza mecanisme din natura.. sau incearca sa copieze substante din natura..de exemplu suplimentele hormonale..ce crezi ca a stat la baza producerii lor(am precizat ca omul e parte din natura..)? sau vitaminele din toate farmaciile sau magazinele naturiste...Sau laptele praf?!?! Greseala e la tine..
     Si pentru orice exista in natura exista mecanisme de autoreglare aplicabile inclusive omului..Imi pare rau ca tu crezi ca natura lucreaza impotriva ta..probabil ca tu lucrezi impotriva ei si asta ti-a creat aceasta stare..
     Unele medicamente au fost create observandu-se carentele din organismul uman si s-au cautat substituenti in alte parti in natura, substituenti care au fost replicati si adaptati pentru organismal uman..gen medicamentele pentru afectiunile sistemului nervos..
     Si ceva 100% natural e parte a unui mediu care s-a adaptat nevoilor cerute in ecosystem pentru cateva mii de ani..deci cu mult timp inainte ca tu sa stii ce se intampla in jurul tau si sa reporduci aproape 100% ceva din natura..
     e ca si cum ai spune ca untul e la fel ca margarina..
  • +3 (3 voturi)    
   Raceala (Miercuri, 25 martie 2015, 12:29)

   altMihai [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Am fost in Germania cu o raceala la medic. Mi-a zis sa beau ceai cu miere si lamaie. Am inteles ca e o practica raspandita la ei...
   • +1 (3 voturi)    
    pai (Miercuri, 25 martie 2015, 16:05)

    hollow [utilizator] i-a raspuns lui altMihai

    Ce-ai fi vrut sa-ti dea? Orice tratament pentru o raceala e paliativ. Racelile si gripele sunt cauzate de virusi si sunt combatute de propriul nostru sistem imunitar. Mai mult decat atat, majoritatea simptomelor se datoreaza unui fel de "exagerare" a raspunsului imunitar - de-aia spoturile la Nurofen si alte AINS-uri vor spune intotdeauna ca ele "combat simptomele" racelii si gripei, nu boala in sine. Adica iti scad febra, tusea, mucii si altele, pana cand sistemul tau imunitar omoara majoritatea virusilor.
  • +1 (3 voturi)    
   pai stai asa...! (Miercuri, 25 martie 2015, 13:45)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   In primul rand, e vorba despre libertatea de exprimare - CUM poti sa-i interzici cuiva sa spuna ceea ce e convins(a) ca e adevarat? De ce atunci sa nu interzicem COMPLET publicitatea?
   In al doilea rand: unele dintre metodele enumerate de tine chiar sunt ok! (asta nu inseamna ca trebuie renuntat la medicina "clasica").
   Si in al treilea rand: ce vrei sa se intample la final? Sa dea Statul o lege antiprostie?
 • -8 (14 voturi)    
  chiar asa este ? (Miercuri, 25 martie 2015, 10:35)

  miruna [anonim]

  nu am nimic impotriva ca Angelina Jolie sa faca astfel de anunturi. dar, se pare ca le face atunci cand considera ca a scazut publicitatea in jurul ei. si este pacat ca procedeaza astfel.
  incepe sa imi fie mila de ea, nu sa o mai admir.
  chiar totul trebuie spus si aratat??
  nimic nu mai ramane mister la o femeie moderna?
  • +1 (3 voturi)    
   uita-te la motiv! (Miercuri, 25 martie 2015, 13:47)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui miruna

   Nici mie nu-mi place AJ - dar a spus destul de clar ca a "iesit in public" pentru a incuraja si alte femei cu risc de cancer sa ia decizii mai in conformitate cu nivelul de stiinta actual (ma rog - nu asta e exprimarea ei insa asta e ideea in mare)
 • +11 (15 voturi)    
  Idiocracy (Miercuri, 25 martie 2015, 10:36)

  benicio [utilizator]

  "Dar principalul motiv al tacerii este ca oficialii din medicina nu stiu cum sa reactioneze. Stiu cum sa recupereze un pacient cu infarct. Dar nu stiu cum sa recupereze increderea pierduta a oamenilor."

  Frumos mod de a spune ca medicii nu stiu cum sa trateze prostia fara margini a unor parinti.
  • 0 (0 voturi)    
   INformare (Miercuri, 25 martie 2015, 12:35)

   Mihai [anonim] i-a raspuns lui benicio

   Nu e vorba de prostia parintilor. E vorba sa faci o alegere informata, ori sincer nu ai unde sa te informezi nene. MS nu te ajuta de loc, tot ce fac medicii e sa zica fa vaccin ca stiu eu mai bine. Dar daca eu nu sunt prost, nu e de ajuns, vreau detalii, ce contine vaccinul, cum functioneaza un vaccin heptavalent, ce substante contine etc. Nu pot sa zica, zic doar ca e ok.. nu-ti fa griji... samd.
   So... e un pic invers, numai prostii fac alegeri fara sa se gandeasca... fac outsourcing la gandire.
   • 0 (2 voturi)    
    pai informati-va, ca sa nu va deformati copiii (Joi, 26 martie 2015, 12:54)

    benicio [anonim] i-a raspuns lui Mihai

    Tocmai v-a dat domnul Mixich link catre informatii detaliate. Asa ca bagati mare pana nu e prea tarziu. In general si invatatul pe propria piele e o metoda didactica, chiar daca nu cea mai fericita. Dar invatatul pe pielea copiilor e mai mult decat idiotenie.
  • 0 (2 voturi)    
   poate n-ar fi rau... (Miercuri, 25 martie 2015, 13:48)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   ... sa stie macar cum sa nu PIARDA increerea oamenilor >:

   Iar aici nu despre "discurs" e vorba - ci chiar despre felul in care SE POARTA
  • -1 (3 voturi)    
   se numeste.. (Miercuri, 25 martie 2015, 14:39)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   ..lipsa de pregatire, incompetent medicala, etc.
 • +6 (18 voturi)    
  Boicot Olivia Steer si PRO TV (Miercuri, 25 martie 2015, 10:38)

  Vitaly [anonim]

  Mortalitatea cauzata de diverse virusuri a scazut atat de mult incat oamenii au uitat ca acestia exista si pot deveni periculosi din nou.
  Au uitat ca acum 100 de ani din 7 copii intr-o familie pana la maturitate mai ramaneau vreo 2-3 (o strabunica a avut 6 frati, pana la 40 de ani mai avea o singura sora, un bunic a avut la randul lui 6 frati, la 14 ani ramasese singur la parinti), au uitat ca multi bebelusi mureau in primele 6 luni de la nastere (au fost 2 cazuri la noi in familie in perioada interbelica).
  Acum lucrurile astea nu se mai intampla, si ni se par ciudate, de parca faptul ca disparitia lor a fost un miracol. NU, nu a fost, si se datoreaza mediciniei si virusurilor si nu vedetelor TV sau BOR.

  Propun un boicot la adresa PRO TV pentru iresponasabilitatea cu care promoveaza astfel de personaje.
  • -8 (14 voturi)    
   Victime vaccin (Miercuri, 25 martie 2015, 10:59)

   Ioana [anonim] i-a raspuns lui Vitaly

   Vitaly, crezi ca vaccinurile au eradicat intr-adevar bolile? Cum ramane cu evolutia societatii, accesul la educatie, apa curenta, sapun etc? Ca sa nu mai vorbesc de miile de victime ale vaccinurilor. Nepotul meu face otita din 2 in 2 luni de cand a facut vaccinul antipneumococic, inainte de vaccin neavand nicio problema.
   http://www.nvic.org/Vaccine-Memorial.aspx
   • +8 (10 voturi)    
    Cum ramane cu (Miercuri, 25 martie 2015, 12:34)

    Geo.B [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

    tbc-ul, tetanosul, hepatita? Ai idee cati copii mureau din aceste cauze inainte sa se inventeze vaccinul?Dar banala apendicita de azi?
    Dar daca o fetita a facut in copilarie banalele boli sa zicem varicela sau oreion, deci a dobandit o imunitate de 20-25 de ani si vaccinul nu a mai fost necesar. Ajunsa la maturitate, in perioada de graviditate daca intra in contact cu un purtator de virus (un copilas din astia nevaccinati de parinti din diverse motive), ai idee ce efecte devastatoare poate avea asupra unei sarcini?
    Sunt oameni care au diferite probleme medicale, atat adulti cat si copii, si care din aceste motive nu se pot vaccina. Acesti oameni beneficiaza de imunitatea de grup. Pentru o persoana care are deja probleme de sanatate care nu permit vaccinarea, contactul cu un purtator de virus poate fi fatal!
    • -4 (6 voturi)    
     imi pare rau pentru tine... (Miercuri, 25 martie 2015, 15:23)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui Geo.B

     ..dar si acum e hepatita in tara... pt ca abia acum s-au introdus vaccinuri impotriva acestei boli...
     Pana acum..nimic..

     TBCul?!?! tu glumesti asa-i?!?!

     tetanosul?!?! La fiecare zgarietura mai urata sau muscatura de animal mai pariculos, faci si un astfel de vaccine...

     Ce tot vb tu acolo?!?!?

     Sigur ca e letal contactul cu un virus..mai letal decat cel cu un autoturism, sau cu un ghiveci de flori.. asa-i?!? unde e el drobul de sare cand este nevoie de el..
     • +1 (5 voturi)    
      Rabufneste prostia din tine (Miercuri, 25 martie 2015, 16:50)

      Geo.B [utilizator] i-a raspuns lui akillies

      prin fiecare cuvant pe care il scrii, demonstrezi cat esti de incult!
      Muscatura de animal nu transmite tetanos, ci rabie, ma! Vaccinul anti-tetanos se face automat la nastere, de cum ai iesit din burta mamei automat ti se face vaccinul asta, care se repeat de cateva ori pe urma.
      Noi toti am facut in scoala vaccine anti-TBC, pe vremea lui Ceausescu era OBLIGATORIU, si avem si semne pe mana!
      Vaccinele alea obligatorii facute atunci, si la hepatita apropos, au creat imunitatea de grup de care beneficiem azi toti! Evident nu se fac vaccinuri pt toate formele de hepatita, ca sunt destule.
      • -1 (3 voturi)    
       scuzele mele.. (Joi, 26 martie 2015, 5:22)

       akillies [utilizator] i-a raspuns lui Geo.B

       ..dar muscatura de animal "transmite"(de fapt simpla perforare a pielii, pe care un caine, de exemplu, o face foarte bine si efficient) mai degraba tetanos decat rabie..nu toate animalele sunt turbate..mestere..
       antitetanos faci si daca te tai cu un cui ruginit..pentruca bacteria care produce tenaosul exista in sol iar cuiul ruginit..poarta destul de multe microorganisme din sol cat sa fie necesara preventia) si iti spun din experienta ce iti spun..asa ca prostia e la tine..
       si eu am facut anti-tbc, dar sunt multi bolnavi de tbc in Romania azi, si mai ales in categoriile de varste imunizate in copilari: poate nu ai auzit, dar au aparut tulpine rezistente la antibiotiec, iar imunizarea din scoala nu tine 100 de ani, ci un anumit timp (mai sus spunea cineva espre cum lucreaza vaccinul si cum si cei vaccinati pot fi expusi unor virusi fata de care stiau ca aveau imunitate- de ex "vaccinul" anti-hepatic B are garantie de 5 ani, dupa 5 ani mai faci o sesiune de 3 vaccine ca sa ai imunitate).
       Vaccin antihepatic se face de vreo 3-4 ani la nastere..obligatoriu.. In generatia mea nu s-a facut nici macar la varsta adolescentei, sau la varsta adulta..acest tratemnt; in adolescenta am contactat hepatita B de la stomatolog si am si acum forma cronica a bolii..stiu mai multe despre vaccin, boala asta si cam ce tine de hepatita B(I cu voia ta, despre tratamentul antirabic - am fost muscat de cateva ori de caini comunitari) decat tine(din ce ai expus mia sus)..si intreaba un medic de boli infectioase ce se recomanda in caz de muscatura de caine fara stapan...
       Mai citeste si tu ceva despre hepatita; Hepatita C nu are vaccin, Hepatita B, A, au; Hepatitele D, E ,F sunt asa de puternice ca nu prea au ce sa iti faca, dar sunt si foarte rare si deasemena nu exista vaccin pentru niciuna dintre ele.. exista tratamente, dar nu preventie..
       • +1 (3 voturi)    
        Mai omule, (Joi, 26 martie 2015, 13:14)

        Geo.B [utilizator] i-a raspuns lui akillies

        eu de la bun inceput am vorbit despre mortalitatea infantila care a scazut foarte mult in ultima suta de ani datorita vaccinelor facute in copilarie! Care parte nu o intelegi si cu care nu esti de accord?!!
        Normal ca nici o imunizare nu te tine toata viata, dar te ajuta sa treci cu bine de perioada copilariei, pe urma ca adult este treaba ta ce faci mai departe si daca mai vrei sa faci vaccine sau nu!
        Asa cum am scris mai sus, stiu ca nu exista vaccine pt toate formele de hepatita, dar pe vremea adolescentei mele exista deja vaccinul pt hepatita A si B. Puteau sa-l faca si adultii la cerere, daca ar fi vrut.
        La fel cu anti-tetanosul, se face periodic in copilarie incepand imediat dupa nastere, la maturitate te duci tu singurel si ti-l faci daca vrei.
        Poti sa te duci sa-ti faci boost la vaccinele din copilarie de cate ori crezi tu ca ai nevoie, ca adult poti sa iti faci orice vaccine de care consideri ca ai nevoie, in functie de locul unde traiesti si de ocupatia pe care o ai (anti difteric, anti-tetanos, anti- hepatic, anti ce vrei tu), dar eu vorbeam de perioada copilariei si de mortalitatea infantila care a scazut datorita vaccinarilor, intelegi?!
   • +2 (4 voturi)    
    Invata sa gandesti (Miercuri, 25 martie 2015, 13:59)

    Razvan [anonim] i-a raspuns lui Ioana

    Corelatia nu implica cauzalitate. Nu poti sa extrapolezi de la cazul tau particular si sa zici ca toate vaccinurile fac rau. Nici in cazul tau nu poti sa zici ca vaccinul a fost cauza. Ai tras o concluzie fara sa iei in calcul multitudinea de alti factori ce ar fi provocat otita in cazul nepotului tau.
    Dar ai nevoie de un creier functional sa nu sari in sus ca tuta si sa te gandesti la teorii ale conspiratiei, creier pe care tu nu il ai in posesie.
    Cat despre linkul tau http://en.wikipedia.org/wiki/National_Vaccine_Information_Center
    Cand si gasesti ceva dovezi stiintifice sa pui pe masa poate putem purta o conversatie. Pana atunci, cu tot felul de site-uri tembele si anti-stiintifice, discutia e inutila.
   • -2 (4 voturi)    
    as completa cu gripa.. (Miercuri, 25 martie 2015, 14:40)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

    ..care nu a fost eradicate oricate vaccinuri sau folosit impotriva ei..
 • -13 (31 voturi)    
  Audiatur et altera pars (Miercuri, 25 martie 2015, 10:38)

  Ioana [anonim]

  Eu nu inteleg ceva: de ce nu si-a scos creierul ca exista posibilitatea, nu foarte mare, dar totusi, de a face cancer. La fel poate scoate colonul, ficatul, plamanii etc. De ce am ajuns sa apreciem niste oameni pentru ca fac ceva impotriva firii? Noi ii apreciem, ignorand faptul ca sunt mii de persoane care se vindeca de cancer fara chimioterapie sau operatie, in vreme ce bolnavii ce se trateaza alopat ingroasa randurile in cimitire? De ce nu ne uitam si in directia asta, la miile de victime ale vaccinurilor? Audiatur et altera pars - obligatoriu trebuie sa verificati studiile INDEPENDENTE facute pentru a vedea ce efecte au vaccinurile cu adevarat. Si sunt satula de sfaturile medicilor, platiti de companii farmaceutice, al caror singur scop este sa faca profit. De ce in secolul XXI se moare atat de mult cand sunt pompati atatia bani in sanatate???
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/01/more-parents-waking-up-to-vaccine-dangers.aspx
  • +10 (12 voturi)    
   Studiu de caz I (Miercuri, 25 martie 2015, 12:50)

   Irina [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   Dragă Ioana,

   Îți scriu ție, deși, de regulă, nu-mi pierd vremea cu explicații care vor fi greșit interpretate sau pur și simplu ignorate, asta pentru că experiența m-a învățat să fiu tolerantă și să-i las pe ceilalți să-și trăiască viața după bunul plac, pe principiul că fiecare are dreptul la liberul arbitru. Am renunțat cu foarte mult timp în urmă să mai încerc să schimb lumea, pentru simplul motiv că lumea nu vrea să fie schimbată și-și merită soarta.
   Revenind, îmi dau seama din comentariul tău și multe din cele de mai sus, că n-ați înțeles nimic din mesajul articolului, așa cum nu înțelegeți nici ce presupune vaccinarea, nici asocierea acesteia cu o maladie devastatoare precum cancerul, dar și cu multe alte boli invalidante sau potențial fatale.
   Aș putea, în schimb, să-ți propun un studiu de caz. Mie îmi plăceau tare mult studiile de caz în facultate. Rezumau într-un mod practic și concis mesajul, ca toată lumea să înțeleagă ceea ce era de înțeles.
   Deși nu te cunosc și nu știu ce vârstă ai, ne vom imagina următoarea situație. Să spunem că te căsătorești de tânără cu dragostea vieții tale și aveți împreună un copil, o fetiță. Să ne imaginăm în continuare cum fetița crește și ajunge femeie (vaccinată sau nu). Peste ani și ani, devii și tu, la rândul tău bunică. Dar nenorocirea se produce când fiica ta de numai 34 ani este diagnosticată cu un cancer de col uterin, pentru care este necesar să facă chimioterapie, radioterapie, dar și o intervenție chirurgicală care presupune îndepărtarea întregului uter, precum și a ovarelor.
  • +10 (12 voturi)    
   Studiu de caz partea a II-a (Miercuri, 25 martie 2015, 12:51)

   Irina [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   Întrebarea mea pentru tine este următoarea: dacă tot ai văzut "mii de persoane care se vindeca de cancer fara chimioterapie sau operatie, in vreme ce bolnavii ce se trateaza alopat ingroasa randurile in cimitire", cum o vei sfătui pe fiica ta, proaspăt mămică, să procedeze?
   Îi vei da suc de sfeclă în regim 18 - 6, cătină cu miere, ceai de spânz, goji beri și ganoderma așteptând ca tumora aia de 7 cm, care este răspunzătoare de o hemoragie greu de controlat, să se micșoreze? Ai putea încerca. Deși, ceva îmi spune că n-o vei face.
   Sau chiar ai putea să te încăpățânezi că o poți salva cu ceai din rădăcină de pătrunjel. Pentru că, știm cu toții, este o prostie să te operezi și să faci chimioterapie, când este suficient să mănânci sănătos (orice ar însemna asta).
   Din cauza hemoragiei masive, fiica ta ajunge în stare gravă la spital, unde, după oprirea hemoragiei vi se explică gravitatea situației și trebuie să luați decizia urmării sau nu a unui tratament radical. Decideți, totuși, să mergeți "pe mâna medicilor" și fiica ta urmează un tratament extrem de lung, obositor, chinuitor și frustrant și te întrebi tot timpul cum este posibil ca o femeie atât de tânără, care are toată viața înainte, să trebuiască să treacă prin așa ceva.
   Din fericire, fiica ta reușește să treacă prin tot acest chin, rezultatele fiind încurajatoare. Ea se întoarce în sânul familiei, reluându-și viața familială și socială. Tu te gândești că sigur alimentația este un factor important în ecuație și-i interzici să mai consume carne de orice fel. Nenorocirea se produce însă trei ani mai târziu, când investigațiile arată că boala a recidivat, apar complicațiile și coșmarul este de neoprit.
   • -5 (11 voturi)    
    Cancer (Miercuri, 25 martie 2015, 13:03)

    Ioana [anonim] i-a raspuns lui Irina

    Draga Irina,

    am 31 de ani si inca nu am copii. Vreau sa am copii si sa iau o decizie corecta si informata in ce priveste vaccinarea lor.
    Mi-am vazut bunica de 83 de ani murind de cancer de piele. De la o zgrabunta pe obraz a ajuns sa aiba obrazul mancat de tumora si sa traiasca ultimele 3 luni cu morfina. Obisnuiam sa ii pun comprese cu ceai de musetel care o ajuta sa se scurga toate lichidele ce ii curgeau pe obraz. Iar medicii o trimisesera acasa ca nu mai aveau ce sa ii faca. Statuse sa aiba grija de bunicul, care a murit de cancer la plamani.
    Nu ma gandesc ca alimentatia e singura ce conteaza, ci ma gandesc si la calitatea vietii si la frica noastra de moarte. Bunica s-a sacrificat, desi a stiut ca tumora ii va creste. Nu ar face putini la fel.
    Consider ca trebuie sa fim informati corect in ce priveste efectele secundare ale tratamentelor. Trec zilnic pe langa Spitalul Oncologic din Cluj si vad fete trase la fata asteptand infrigurate la intrare, altele plimbandu-se prin jur, cu capul acoperit si privirea in pamant. Nu vad pe NIMENI sa iasa cu privirea senina si speranta.
    Sincer, daca as afla ca am cancer, as incerca sa ma echilibrez psihic, sa iau lucrurile asa cum sunt si sa fac un tratament care nu mi-ar pune in pericol viata si calitatea vietii.
    Sanatate va doresc.
    • +3 (3 voturi)    
     Draga Ioana, (Miercuri, 25 martie 2015, 19:21)

     user12345 [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

     Tu vrei sa vezi intr-un spital oncologic oameni zambind,senini?!Serios?!Intr-un spital in care moartea e fix dupa colt?Intr-un spital ca asta nici gandacii nu sunt plini de speranta....
     Despre efectele secundare ale tratamentelor sunt o garamada de informatii pe net,exista prospect pt fiecare medicament(este foaia aia pe care o gasesti in interiorul cutiei) ,si dupa ce le citesti,unde nu intelegi poti sa ii intrebi pe doctori,nu e greu,e ca la scoala cand aveai teme de facut...
     Tratamente care sa nu iti puna calitatea vietii in pericol,cand ai cancer?Serios?M-ai lasat fara cuvinte!Deci tu ai o boala fatala,care se manifesta prin dureri cumplite, varsaturi, incontinente urinare,etc si tu nu vrei sa iti pui caliatatea vietii in pericol?Care calitate?Si stai ca mai e ..."un tratament care nu mi-ar pune in pericol viata",cancerul e o boala care in final conduce la deces.....
     "as incerca sa ma echilibrez psihic" :))))))
     Prin gimnastica energetica,muzica pentru sincronizarea emisferelor si chirurgie cu lumina?
    • 0 (2 voturi)    
     Draga Ioana, (Miercuri, 25 martie 2015, 19:43)

     user12345 [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

     Imi pare sincer rau pt tine ca ai 31 de ani si inca nu ai invatat sa gandesti inainte de a vorbi(sau scrie,in cazul de fata).
     Tu vrei ca intr-un spital de oncologie oamenii sa zambeasca,sa fie senini?Serios??!!Intr-un loc ca asta, unde nici gandacii nu sunt plini de speranta....?!
     Mai vrei informatii despre efectele secundare ale tratamentelor,in conditiile in care orice medicament are un prospect in care sunt incluse toate informatiile despre el(foaia aia din interiorul cutiei,citeste-o,e interesanta),abunda internetul de informatii,forumuri,bloguri,etc. Citeste-le pe toate si daca nu intelegi sau ai intrebari vorbeste cu doctorii,nu e greu,e ca la scoala,cand aveai teme de facut.....
     Vorbesti de cancer,calitatea vietii si echilibru psihic in aceeasi fraza.Ceva nu se leaga....
     Cancerul e o boala care se manifesta prin dureri cumplite,varsaturi,incontinenta urinara,etc....care calitate a vietii?Cancerul duce la deces si tu vrei un tratament care nu ti-ar pune in pericol viata?Pai oricum mori...
     Iar echilibrul psihic,presupun ca l-ai atinge prin gimnastica energetica,muzica pt sincronizarea emisferelor si chirurgie prin lumina?
   • +4 (6 voturi)    
    FOARTE ASEMĂNĂTOR CU STEVE JOBS (Miercuri, 25 martie 2015, 13:06)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui Irina

    care s-a tratat naturist pînă cînd medicina normală nu a mai putut face nimic. Iată cum, chiar un om FOARTE inteligent poate cădea în capcana aiurelilor cvasi-vrăjitorești fiindcă, în afara profesiei, nu-și mai folosește deșteptăciunea ci sentimentele.
    • 0 (0 voturi)    
     interesant (Vineri, 27 martie 2015, 17:07)

     kripton [utilizator] i-a raspuns lui pointless man

     ati gasit un cuvant f potrivit pt a descrie medicina naturista si formele de terapie asociate: vrajitorie. DE FAPT VORBIM DE DOUA FORME DE CUNOASTERE: STIINTA SI VRAJITORIE.
  • +8 (8 voturi)    
   Studiu de caz partea a III-a (Miercuri, 25 martie 2015, 12:51)

   Irina [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   Acum te întreb: nu-i așa că ți-ai pierdut încrederea în medicul ăla care i-a recomandat chimio-radioterapia? Sau în chirurgul care a operat-o? Nu-i așa că vei regreta alegerea făcută și vei trâmbița că medicii sunt niște incompetenți, șpăgari ordinari, plătiți de firmele de medicamente să "îndoape" pacienții cu medicamente de care nu au nevoie? Și nu contest, unii chiar sunt.
   Dar gândește-te, totuși, la posibilitatea ca fiica ta să nu mai fi trăit acei trei ani de la momentul diagnosticului până la recidivă. Poate pare nemilos ceea ce spun, dar în fața unei maladii precum cancerul, și 3 zile senine, fără semne de boală contează.
   Și, în final, te mai întreb ceva, dragă Ioana, pentru că te văd înverșunată și mi se pare periculos să nu fii dispus să găsești o cale de mijloc... După toată tragedia și suferința provocate de această boală, nu-i așa că te vei gândi de două ori când rezultatele unor studii certificate îți vor spune că există pe piață un vaccin împotriva HPV (Virusul Papiloma Uman), care este răspunzător pentru un procent covârșitor din totalul cazurilor de cancer de col uterin? Formă de cancer care este, de altfel, o problemă de sănătate națională în România. Nu-i așa că parcă ai vrea să te duci repede să-l procuri pentru nepoata ta, chiar dacă nu e inclus în lista vaccinurilor obligatorii?
   Iar dacă răspunsul tău este "nu" la întrebarea mea, îți doresc mult succes în tratarea cu ganoderma, goji beri sau ceai de păpădie a fistulelor vezico-vaginale sau recto-vaginale, a ureterohidronefrozei ce necesită nefrostomă și a tuturor complicațiilor ce însoțesc de multe ori cazurile de cancer de col uterin avansat.
   Asta știind că în unele cazuri ar fi putut fi prevenit.
  • +10 (10 voturi)    
   Studiu de caz partea a IV-a (Miercuri, 25 martie 2015, 12:52)

   Irina [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   Adevărul este că nimeni nu are soluția ideală. Nu în medicină, cel puțin. Unii se vindecă, alții nu. Asta nu înseamnă că medicina nu funcționează. Înseamnă că mai avem multe de învățat și că mai este loc de progres. Ca în orice alt domeniu, de altfel. Important este să progresăm împreună și să învățăm unii de la alții, mergând în aceeași direcție, nu trâgând fiecare într-a lui.


   Te pup dragă Ioana și îți urez succes în toate. Și mai ales sănătate. Pentru că e cel mai de preț lucru pe care-l avem. Și uneori nu e loc de greșeală.

   Semnat:

   Un medic plecat să profeseze în Franța, pentru că opinia publică din România îl arată cu degetul, spunând că e "șpăgar", deși n-a acceptat niciodată vreun ban de la vreun pacient.
   • 0 (2 voturi)    
    Hey (Miercuri, 25 martie 2015, 13:20)

    adi.i [utilizator] i-a raspuns lui Irina

    Scriu pe un blog (pro vaccinare) și mi-a plăcut foarte mult comentariul tău. Pot să-l public acolo?
    • 0 (0 voturi)    
     Studiu de caz (Miercuri, 25 martie 2015, 14:32)

     Irina [anonim] i-a raspuns lui adi.i

     Desigur. Atât timp cât se înțelege mesajul.
   • +2 (2 voturi)    
    Multumesc (Miercuri, 25 martie 2015, 13:35)

    001 [utilizator] i-a raspuns lui Irina

    Draga Irina,

    nu sunt in banca acuzatorilor si apreciez medicina si rolul ei in viata noastra de zi cu zi, la fel cum apreciez medicii cinstiti si fideli pacientilor. Incerc doar sa atrag atentia ca multi medici pun mai presus de viata pacientilor interesele proprii, la fel cum o fac multe companii farmaceutice.
    Va doresc mult succes in activitatea dvs., exprimandu-mi regretul ca nu ati ramas.
   • +1 (3 voturi)    
    studiu de caz; o singura parte (Miercuri, 25 martie 2015, 16:48)

    Case Incase [anonim] i-a raspuns lui Irina

    Draga Irina, am un cancer netratabil. Da exista asa ceva. Trimis acasa, fara tratament si cu o speranta "statistica" de viata de maxim 3 ani. Ce as fi putut sa fac ? Am ramas doar cu credinta mea ortodoxa si un manunchi mare de tratamente intens discreditate pe aici. Am implinit deja 7 ani, fara recidiva. O fi putin? Acuma studiul, numit de mine "10": acum 10 ani doar 10% din spitalele oncologice din UK ofereau si tratamente complementare. Acum doar 10% nu ofera. Cnf bunei practici, acolo orice oncolog este obligat sa prezinte si oferta de tratamente complementare. Altfel isi risca licenta. Aici practica (cu f mici exceptii) este de a arunca cu noroi in aceste tratamente. Chiar si cand nu au solutii. In rest, putina rabdare: certitudinile dlui Mixich nu vor mai fi la fel dupa primul cancer. Iar la al doilea, va savura sucul de legume si clismele aferente, departe de mass-media. E doar o cestiune banala, ce tine de cat de mult esti afectat de subiect.
    • +2 (2 voturi)    
     Studiu de caz (Miercuri, 25 martie 2015, 18:46)

     user12345 [utilizator] i-a raspuns lui Case Incase

     Imi pare rau de faptul ca ati fost diagnostica/a cu o asa de ingrozitoare boala,dar nu cred ca ati inteles mesajul autorului.Daca inainte de a fi diagnosticat/a cu aceasta boala,vi s-ar fi oferit sansa sa aflati ca exista 50% sanse sa va imbolnaviti,dar in acelasi timp o operatie ar fi scazut riscul,ati fi facut interventia?De asemenea,daca boala dvs s-ar fi putut trata cu medicina alopata ati fi recurs la ea?Din moment ce vi s-a pus deja un diagnostic clar inseamana ca ati fost pe la doctori,ati vorbit cu ei si ati facut si analizele necesare diagnosticarii corecte a bolii.Ori,autorul tocmai acest lucru vrea sa scoata in evidenta:faptul ca unii bolnavi aleg sa se trateze dupa sfaturile primite de la diversi dubiosi,fara studii medicale si care nu pot diagnostica corect o suferinta.Totodata,articolul scoate in evidenta si faptul ca in Romania inca nu se pune accentul pe preventie,iar bolnavii ajung la doctor doar atunci cand nu mai este nimic de facut sau poate,si mai rau nu ajung deloc pt ca asculta de prezentatoare tv.In ceea ce priveste tratamentele naturiste,eu inca nu am intalnit doctor sa imi interzica acest lucru,atata timp cat nu am renuntat la tratamentul prescris,iar cel naturist a fost administrat sub supravegherea unui specialist(adica alt doctor nu pseudomedici sau vedete tv).Pt ca,va vine sau nu sa credeti si "naturalele"pot deveni periculoase daca nu sunt adminstrate in conformitate cu boala,varsta,greutatea,etc.Iar daca prin medicina alternativa va referiti la homeopatie,reiki,nmg,biorezonanta sau alte balarii din astea,imi pare sincer rau ca viata a fost atat de nedreapta cu dvs incat ati ajuns sa credeti in iluzii vandute pe bani multi.
     *Hint:Ryke Geerd Hamer,intemeietorul NMG este acuzat si condamnat pt uciderea pacientilor lui in diferite tari din Europa.
     P.S.:Un pacient care multumeste medicinei alopate, Big Pharma,"nenorocitilor de medici spagari,rezidenti incompetenti si asistente indiferente" din Romania,care au reusit sa ii readuca zambetul!
   • 0 (0 voturi)    
    O INTREBARE (Vineri, 27 martie 2015, 17:12)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui Irina

    am auzit ca romanistan este singura tara din europa unde vaccinul impotriva HPV a fost cumparat de stat in ideeea de a fi oferit gratuit populatiei.
    aceasta generozitate din partea unui stat care mentine alocatie pt copii la ridicola suma de 42 lei da de gandit.
  • +2 (4 voturi)    
   ia baga aicisha niste nume!! (Miercuri, 25 martie 2015, 13:57)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

   Da aici numele a minimum 3 persoane care au fost DOVEDITE ca bolnave de cancer, care s-a DOVEDIT ca nu au facut NICI UN FEL de tratament (adica au fost peroament sub observatie) si care DOVEDIT nu mai au in organismul lor celule canceroase!
   Persoane VERIFICABILE (din toate aceste pdv.) - adica la care sa poti sa mergi acasa, sa iti arate buletinele de analiza samd...!

   Altfel... ce zici tu sunt vorbe goale!
   • +1 (1 vot)    
    eu stiu (Miercuri, 25 martie 2015, 19:08)

    Probatus Imnprobatus [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    Eu stiu cel putin o astfel de persoana care nu a urmat nici un tratament alopat, la care diagnosticul a fost stabilit de trei medici anatomo-patologi si care traieste dupa ce a urmat doar tratamente naturiste, desi speranta maxima de viata care I s-a dat a fost de 3 ani. Din pacate nu exista insa nicaieri in lume vreo analiza care sa spuna ca un organism anume nu are celule canceroase. Cum de altfel nu exista nici un tratament alopat anti-cancer care sa garanteze vindecarea. Vorbim insa de oameni care au rezistat cancerului prin metode naturiste cu mult mai mult decat previziunile medicilor. Numai ca "neincrezatori" care au vazut documentele nu si-au cerut nici macar scuze pentru vehementa cu care au afirmat inainte ca "asa ceva nu se exista". Daca insa este cineva atat de convins ca are dreptate, atunci ii ofer sansa sa castige foarte usor 10000 de euro. Eu ii prezint documentele (diagnostic confirmat de cancer, inclusive IHC, pentru care nu exista chimioterapie nicaieri in lume) si persoana, el vine cu banii. Nu e mai corect asa ?
 • +9 (9 voturi)    
  Programul National de Imunizare (Miercuri, 25 martie 2015, 10:52)

  alice [anonim]

  Domnule Mixich, va rog neaparat sa scrieti un articol despre Programul National de Imunizare care nu se vrea a fi respectat. Acum 4 luni, cand nepotelul meu avea 2 luni, trebuia sa fie vaccinat conform PNI cu DTPa-IPV-HIB-HBV . Medicul de familie le-a spus parintilor ca nu a primit acel vaccin de la MS si daca vor sa fie vaccinat la timp sa-l achizitioneze din farmacie, daca nu, sa astepte pana il primeste. Eu m-am opus achizitionarii lui din doua motive : 1.suntem platitori de asigurari de sanatate(bunicii si parintii copilului) si inca cu o suma destul de consistenta fiecare in parte si 2. este dreptul copilului nostru de a beneficia gratuit de acest vaccin asa cum spune legea. In fine, am asteptat pana i-a venit vaccinul medicului si a fost vaccinat copilul cam pe la 2 luni si 3 saptamani. Acum, cand a implinit 6 luni si trebuie facut acelasi vaccin (DTPa-IPV-HIB-HBV), situatia se repeta: la medicul de familie nu exista vaccin, recomandare de achizitionare daca se doreste imunizarea la timp a copilului. De data asta parintii au achizitionat vaccinul din farmacie la pretul de 165 lei si au mers la medic sa-l faca. Eu am tot incercat sa obtin o informatie de pe site-ul CAS, de pe site-ul Ministerului Sanatatii, dar in zadar, nu exista informatii cu privire la Programul National de Imunizare. Am sunat la clinica unde este medicul de familie al copilului, sa intreb daca au in stoc acest vaccin prin Programul National de Imunizare, iar ei imi tot spuneau ca daca vreau sa-l achizitionez imi pot spune pretul. I-am intrebat si, daca in cazul in care l-am achizitionat, mi-l poate deconta cineva, dar am constatat ca vorbesc limbi straine. Ma intreb, daca mai multi parinti cumpara acest vaccin, medicul, cand il primeste, ca-l primeste pe numar de copii inscrisi, ce face cu el, il da la farmacie spre vanzare si-si ia el banii, nu? Multi parinti doresc sa-si vaccineze copii, dar lovindu-se probabil de aceasta problema renunta.
 • +7 (9 voturi)    
  Olivia si multe altele... (Miercuri, 25 martie 2015, 10:54)

  Sop [anonim]

  Daca ar fi doar Olivia Steer, ar fi bine: campania anti-Olivia pare sa functioneze. Dar, din pacate, sunt multe alte mamici urbane si rurale, bloger-ite, jurnaliste, scriitoare cu public, care fac exact acelasi lucru! Cand vad cate un articol in care apologia experientei personale este ridicata la rang de sfat medical cu efect garantat, ma intristez si ma enervez instant. Efectiv mi se face mila de copii acelor proaspete mamici care le plac si le cred pe mamicile astea "cu public" carora li se pare ca fac cercetare medicala doar pentru ca isi observa copii si pentru ca citesc diverse sfaturi de "parenting".
  Insa, daca ar fi mai multi medici care sa contrabalanseze cumva proportia de informatie online pentru noii parinti, ar fi altceva!
  Sunt de acord ca Ministerul asta al sanatatii e aproape degeaba, dar spiritul civic al medicilor nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu treburile guvernamentale. Mai ales in vremurile astea, cand viteza de diseminare a informatiei depasteste cu mult viteza de reactie a mamutului birocratic.
  • 0 (0 voturi)    
   f frumos (Vineri, 27 martie 2015, 17:20)

   kripton [utilizator] i-a raspuns lui Sop

   ati scris: spiritul civic al medicilor nu ar trebui sa aiba nici o legatura cu treburile guvernamentale!!
   mamut birocratic!! excelenta metafora!!
 • +7 (9 voturi)    
  Legea lu' Hanlon (Miercuri, 25 martie 2015, 10:57)

  Eu the first [utilizator]

  "Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity."

  Mi se pare cel putin improbabil ca vreo vedeta care-si castiga painea dintr-o imagine moale, pufoasa, sa straluceasca de inteligenta.

  Pe de alta parte, nici cineva care pt. sfaturi medicale calificate se uita la televizor nu prea poate sa straluceasca intelectual.

  Parerea mea.
 • +3 (5 voturi)    
  Noi nu avem nicio raspundere ? (Miercuri, 25 martie 2015, 11:01)

  madalina [anonim]

  De ce condamnam pe cineva pentru deciziile pe care le iau oamenii? Oamenii chiar nu mai au nicio raspundere pentru ce fac? Ce simplu ar fi sa gasim tapi ispasitori pentru deciziile noastre si noi sa ne dam nevinovati, iresponsabili, fara creier si fara putere de decizie.
  Poate spune vedeta X orice, pana la urma eu sunt cel care decid pentru mine. Am propriul creier cu care iau decizii, nu gandeste nimeni pentru mine. Sa reduci mase de oameni la niste vite obosite de procesul mental care se iau dupa X, Y mi se pare o mare imbecilitate.
  E o dovada de limitare intelectuala sa critici pe cineva ca a spus ce crede. Daca eu vad o fosta gimnasta ca mananca margarina si o recomanda, nu inseamna ca trebuie sa ma indop cu produse cancerigene. Daca vad fufe cu pretentii de cantarete ca beau Cola, Pepsi, spun ca e bine sa folosesti nu stiu ce produs toxic si spun ca e sanatate curata, nu inseamna ca si trebuie sa le urmezi.
  Ramane la latitudinea fiecaruia sa faca ce il duce capul. Daca vine Mircea Badea si spune sa te arunci in fata trenului, o faci?
  Sa fim seriosi, sa nu dam vina pe vedete pentru deciziile personale. Nimeni nu e responsabil pentru reactiile pe care le are cineva dupa ce e informat de o anumita chestie.
  • +3 (5 voturi)    
   problema e.. (Miercuri, 25 martie 2015, 12:41)

   maria [anonim] i-a raspuns lui madalina

   ca, din pacate, multi oameni nu sunt in stare sa gandeasca, iar deciziile lor nu sunt de fapt ale lor, ci sunt impuse sau copiate. Creierul lor le asigura, daca e sanatos, coordonarea miscarilor, satisfacerea nevoilor primare. Cand e vorba de formarea unor opinii, treaba se complica. Copilul mic invata totul de la parinti sau de la mediul in care traieste, i se insufla ce e bine, ce e rau. Mai departe copilul, ca si adultul, invata ce e bine si ce e rau de la scoala, de la biserica si de la televizor!! sau de pe internet, rareori din carti si tratate stiintifice. Cand e bombardat de o multime de informatii, eventual contradictorii, pe care nu le intelege sau pe care nu le poate receptiona in mod critic, rational, ajunge sa creada, sa inghita galusca, de la cel caruia i se pare lui mai simpatic sau mai destept. Si oamenii ajung din nefericire sa ii creada pe cei care striga mai tare la televizor, eventual in fiecare seara, mai ales daca arata si bine. Doar cativa sunt in stare sa aiba sau sa isi sustina public propriile opinii, cu atat mai mult cu cat contravin opiniilor promovate de vedete sau de institutii care influenteaza masele. De aceea cei care influenteaza datorita notorietatii pe care o au, au si o responsabilitate uriasa pentru ceea ce sustin. Societetea medicala trebuie sa iasa in public si sa isi sustina opiniile, in niciun caz sa taca. Astfel nu isi va reprosa ca nu a facut nimic sa impiedice epidemiile care vor veni peste niste bieti copii cu parinti ...
   • 0 (0 voturi)    
    ati definit (Vineri, 27 martie 2015, 17:25)

    kripton [utilizator] i-a raspuns lui maria

    corect esenta problemei. societatea este formata majoritar din indivizi care imita ce vad la vedetele de orice fel.
  • +1 (1 vot)    
   upss...!! :))) (Miercuri, 25 martie 2015, 14:10)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui madalina

   Condamni vedetele sa moara de foame - din CE crezi ca traiesc ele decat din "imagine"? adica imaginea lor aplicata pe diverse produse si servivii? adica pe banii fraierilor? ;)

   Tu negi aici chiar principiile publicitatii...!! :))))))))))
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns (Miercuri, 25 martie 2015, 15:55)

   sorin [anonim] i-a raspuns lui madalina

   Cat de adevarat!Ne transformam incet in oi obediente care nu mai gandesc absolut deloc si considera ca ce se spune la Tv e lege..Deja nu mai avem dreptul sa ne exprimam liber ca suntem acuzatii de diferite lucuri.Femeia asta atat a facut..si-a spus parerea.nu iti convine nu o mai urmari>daca iti da un semnal de alarma,cerceteaza si ia decizia pe care o vrei.Simplu!
 • -10 (18 voturi)    
  Barometrul sanatatii (Miercuri, 25 martie 2015, 11:17)

  Ioana [anonim]

  Nu ma iau niciodata dupa 'vedete', de orice soi ar fi. Pana una alta, Olivia Steer pare a fi sanatoasa tun, in vreme ce Angelina s-a ales cu mastectomie si histerectomie. Fiecare sa judece dupa cum stie.
  • +7 (9 voturi)    
   Dar, (Miercuri, 25 martie 2015, 11:40)

   deer [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

   Angelina nu a facut cancer, cum au facut mama, bunica si matusa ei. Si poate sa-si creasca copiii.
   • -6 (12 voturi)    
    Si totusi... (Miercuri, 25 martie 2015, 12:42)

    Ioana [anonim] i-a raspuns lui deer

    nu are nicio garantie ca nu va face in viitorul mai apropiat sau indepartat. Nu va face la san sau ovare, da mai sunt si alte organe. Doamne fereste, nu vreau sa faca vreodata, dar nu cred ca exemplul ei este demn de urmat. Din contra.
    • +5 (7 voturi)    
     nu are nicio garantie, dar (Miercuri, 25 martie 2015, 13:26)

     maria [anonim] i-a raspuns lui Ioana

     a facut tot ce se putea face in conditiile actuale (cunostiinte si tehnici medicale) pentru a preveni cancerul. Nu are ce sa isi reproseze, mai mult nu putea face.Si-a facut analize, a depistat markerii care ii indica riscul ridicat de cancer si s-a operat, cu riscul ca barbatul de langa ea sa zica ca nu mai e la fel de frumoasa, de femeie. A avut curajul sa renunte la o parte din ea in speranta ca va evita cancerul, de dragul copiilor si de dragul vietii.Le incurajeaza pe femeile in aceeasi situatie, ca exista viata si fericire si dupa o astfel de operatie. Nu are o garantie, dar sansele de supravietuire (evitare a cancerului) cresc foarte mult.
   • -3 (5 voturi)    
    nu a facut inca... (Miercuri, 25 martie 2015, 14:44)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui deer

    ..Angelina nici nu a ajuns la varsta declansarii bolii.. ce facut ea acum, e echivalentul efectului cancerului..exact acelasi lucru...cat paote trai o femeie fara hormone ovarieni si mamari? intreaba-l pe dl. Mixich si o sa afli..(fara suplimente hormonale).
  • +9 (11 voturi)    
   Ptr Ioana (Miercuri, 25 martie 2015, 12:28)

   Observer [anonim] i-a raspuns lui Ioana

   "Olivia Steer pare a fi sanatoasa tun" Poti fi sigura ca i s-au facut toate vaccinurile.
   • +6 (6 voturi)    
    meriti 2 likes (Miercuri, 25 martie 2015, 13:03)

    21unas [utilizator] i-a raspuns lui Observer

    :)))
  • +3 (5 voturi)    
   da' nici sa citesti nu te obosesti! :P (Miercuri, 25 martie 2015, 14:12)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ioana

   La Angelina NU este vorba despre "viata sanatoasa" vs. "viata nesanatoasa" - ci despre gene care i-au ramas MOSTENIRE si asupra carora ea nu are ABSOLUT NICI O influenta!

   Cu alte cuvinte: un ghinion pe care il mai cateva zeci, sute de mii de persoane :(
   • -1 (3 voturi)    
    genomul uman.. (Miercuri, 25 martie 2015, 18:11)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    ..nu a fost inteles complet (de-abia a fost "cartografiat") si tu visezi ca se stie cum functioneaza sau nu o gena?!?
    Mie tot a povestea drobului de sare imi suna..

    la cate excese a avut Angelina in tineretile ei... nici nu se mai pune problema vietii sanatoase vs celei nesanatoase...ci daca are rost sau nu sa te automutilezi pe baza unor statistici..
 • -1 (9 voturi)    
  Calea de mijloc e cea mai buna! (Miercuri, 25 martie 2015, 11:37)

  EllenaS [utilizator]

  Daca industria farmaceutica si medicina, in general, nu mai pot convinge pe multi de utilitatea vaccinurilor si a preventiei medicale, si profita de hotararile aproape irationale ale unor persoane cu notorietate, inseamna ca argumentele lor nu sunt suficiente. Pe Angelina Jolie nu pot sa nu o banuiesc si de ceva interes material cu expunerea pe tava a vietii ei, lucru pe care l-a facut si pana a avea probleme medicale. Eu ii doresc multa sanatate! Dar, daca perfidul cancer va aparea in alta parte a organismului decat la rudele sale, sa vezi atunci scaderea increderii in preventia medicala! Ne vom intoarce cu totii la leacurile babesti!
  • +3 (5 voturi)    
   Calea de mijloc e cea mai buna ! (Miercuri, 25 martie 2015, 14:25)

   Laurentiu [anonim] i-a raspuns lui EllenaS

   Sigur ca da. E cea mai buna intre a face sau nu vaccin alegem calea de mijloc..... Mare e gradina ta si multi au fugit peste gard....
 • +3 (7 voturi)    
  Angelina (Miercuri, 25 martie 2015, 12:57)

  nenumit [utilizator]

  Angelina e o femeie exceptionala. E tot ce pot spune.
 • +6 (10 voturi)    
  Multumim Olivia Steer (Miercuri, 25 martie 2015, 13:01)

  DrSkill [utilizator]

  Respect Darwin.
  Respect selectie naturala (prostia e doar o gena defecta)
  Merci Olivia Speer, pentru ca ne vei umple cabinetele si tine ocupati decade viitoare, tu si follower-ii tai.
  • -3 (5 voturi)    
   tu ai grija acolo (Miercuri, 25 martie 2015, 13:27)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui DrSkill

   ...sa nu fie invers!:) deocamada vorbim si balacarim, vedem pe viitor!:)
 • +1 (1 vot)    
  profilul psihologic romanesc (Miercuri, 25 martie 2015, 14:26)

  Adi [anonim]

  tine cumva si de profilul psihologic romanesc, de chinurile, cosmarurile si complexele mentalului colectiv romanesc. un alt exemplu: mark twain facea entertainment (si o multime de bani) din conferintele sale. raspandea voie buna si inteligenta. la noi, un puric raspandeste sentimentul vinovatiei secondat, ca o fata a lui ianus, de complexul superioritatii de a fi ortodox; raspandeste "ura iubitoare" si smintire. evident, comparatia dintre cei doi este exagerata.
 • +4 (8 voturi)    
  De ce... (Miercuri, 25 martie 2015, 14:29)

  Atoatestiutorul [utilizator]

  nu lasam atoatestiutorii sa se desfasoare? Sa-si spuna parerile lor personale, experientele lor bazate pe un copil sau o cunostinta. Lasati-i sa culpabilizeze industria pharma, lasati-i sa moara. Pentru ca asta se intampla. Ei nu accepta faptul ca speranta de viata statistic a crescut in ultimele decenii tocmai datorita progresului in domeniu si al producerii de "otravuri". Ei nu si nu: ne omoara vestul, masonii, industria farma. Nu vor sa ccepte evidente. Nu vor sa accepte ca unii trimit rachete in spatiu la micrometru pe cand ei, cugetatori liberi speculeaza si analizeaza si aprofundeaza...si STIU. Totul :)
  Daca occidentul o duce atat de prost, daca sunt omorati de industrii, de draci, laci, cum se face ca speranta de viata 8adik cat traieste EFECTIV omul acolo e cu cel putin 10 ani mai mare decat a vostra, cerstori asistati?
  Cums e face ca ai lor copii ajung sa fie manageri si sa dirijeze ca pe sclavi pe ai vostri copii? Cum se face ca "autistii" o duc mai bine?
  Chiar nu v-a trecut vreodata prin cap?
  PS. Ca un cunoscator aprofundat in domeniu, stiti in medie cat costa aducerea unui medicament pe piata? Tocmai datorita stringentei regulilor de acceptare, verificare pentru sanatate, siguranta? Cam UN MILIARD de euro. Normal ca produsul e protejat, patentat si trebuie sa "returneze" investitia. Altfel nu s-ar produce nimic niciodata.
  Oricum, pe mine ma uimesc drept-credinciosii anti-toate cand stau toata ziua pe la usile cabinetelor si vor medicamente sa-i tina voiosi, cand folosesc TOATA tehnologia produsa de "stiinta asta mafiota", cand vor sa aiba totul neoferind nimic decat critici.
 • +3 (3 voturi)    
  Trebuie sa ramanem lucizi (Miercuri, 25 martie 2015, 14:32)

  Tina.a [utilizator]

  Mi-a placut mult articolul. In primul rand pentru paralela facuta. Cat cumpat in comunicarea Angelinei care stia ca lumea va afla ce a facut si din dorinta de a ne impartasi un mod de a lua o decizie si a arata importanta prevenirii cancerului, a ales sa-si expuna niste decizii extreme de personale si sensibile. In contrast cu lipsa de responsabilitate a dnei Steer care DA SFATURI ca un expert si specialist ce sa faci in caz de X boala sau problema, daca e mai buna ciubotica cucului sau ceaiul de musetel, sa nu vaccinezi copilul ca ii faci rau etc. Lipsa de reactie a ministerului sanatatii mie imi arata clar degringolada si lipsa de competenta si interes a autoritatilor romane. Ce mi se pare mie, este ca de cand cu acest internet, sursele de dezinformare sunt vaste si foarte periculoase. Citesti un articol care daca este scris bine te face sa pui sub semnul intrebarii multe lucruri, Incerci sa te uiti la sursa, vezi un site obscur, nu ai timp si uneori cum sa verifici sursa dar daca informatiile corespund cumva parerii tale formate fara nicio baza, iti vine sa le si crezi. Si uite-asa, lumea se lauda ca nu se mai uita la televizor pentru ca manipuleaza, dar citeste multa informatie la fel de manipulatoare sau si mai si. Citesc zi de zi pareri care mai de care mai nastrusnice despre industria farma care numai raul ni-l vrea, sa ne jupoaie de bani, ai naibii nenorociti ca inventeaza chestii care ne imbolnavesc. Imi dau seama ca toti cei care cred astfel de lucruri n-au vazut un apropiat suferind cumplit de o boala grava, incercand orice inainte de a trece la medicamente, vindecat intr-un final tot de medicamentele produse si inventate cu sume enorme de niste nenorociti care vor sa ne omoare. Pana nu ai experienta, nu cunosti cazuri, nu stii ce se petrece cu adevarat cu pacientii, companiile, ministerul etc, poti sa crezi orice. Dupa ce vezi lucrurile din interior si te lovesti de ele....e alta treaba.
 • 0 (4 voturi)    
  vaccinuri care nu ajuta (Miercuri, 25 martie 2015, 16:53)

  Gabriel [anonim]

  dau si eu 2 ex de vaccin: 1. cel pt TBC: care este utilitatea lui, in conditiile in care suntem tara cu cei mai multi bonavi de TBC din Europa? desi acest vaccin s-a facut de mai bine de 40 de ani (l-am primit si eu in clasa a 7-a ca toti elevii)
  Am auzit ca sunt tari ,exemplu Germania, in care nu se mai face deoarece este irelevant. TBC-ul este o boala care se dobandeste in urma unor conditii dificile de viata: alimentatie deficitara si locuinte insalubre, iar la cei care fumeaza si beau alcool cantitati mari din cauza distrugerii organismului ( a capacitatii imunitare si de regenare a acestuia)...
  2. vacc pt cancer de col uterin administrat fetitelor de 12 ani, o varsta la care nu este o incidenta a acestei boli,...,ce relevanta are cand este valabil 2 ani? si apoi trebuie refacut. Nu este cumva oare o afacere? se vaccineaza fetele de varsta scolara,..., o baza sigura, sute de mii de vaccinuri anual prin program national decontate de la buget pe sume foarte mari... Pentru celelalte domnisoare/femei ?... pai nu mai e cazul ca acestea nefiind la scoala nu se mai aloca bani de la buget, acestea a trebui sa si le plateasca si nu mai este o afacere sigura (cum ar fi in precedentul caz ex 100.000 doze pe o factura platite odata), desi incidenta acestei boli este intre 36 ani si 46 ani...
 • +4 (4 voturi)    
  ne meritam soarta (Miercuri, 25 martie 2015, 17:29)

  Ecaterina [anonim]

  Daca pentru cetatenii tarii noastre sunt mai demne de incredere sfaturile Dnei Steer, Dragusanu, Radulescu, decat recomandarile medicilor...no coment!
 • -3 (7 voturi)    
  Cui foloseste extremismul? (Miercuri, 25 martie 2015, 17:32)

  Iulian [anonim]

  Prin seria de articole “pro vaccin” publicate observ ca insistati pe atacuri la persoana, in loc sa va limitati la argumente obiective pe acest subiect. Cui credeti ca foloseste aceasta abordare?

  De regula, campaniile de denigrare, axate pe atac la persoana, prind doar la populatia neinstruita, mare consumatoare de tabloide, manele si mititei (vezi campania PSD-Firea/Ponta bazata pe atac la persoana, avand ca argumente lipsa copiilor, balbaiala etc.). Daca acesta este publicul tinta caruia va adresati, atunci abordarea dvs. este inspirata.

  Daca nu doriti (doar) sa denigrati o persoana, ci sperati ca ii veti convinge pe parintii nehotarati/dezorientati sa ia o decizie corecta, cred ca ar trebui sa va schimbati abordarea.
  Atat in SUA cat si in Romania, marea majoritate a parintilor care aleg sa nu-si vaccineze copii sunt persoane instruite, de buna-credinta, care incearca sa se documenteze cat mai bine pentru a lua cea mai buna decizie, in cunostinta de cauza.

  La aceasta categorie de persoane nu prind atacurile la persoana ci, dimpotriva, creeaza un efect contrar, de simpatie pentru persoana atacata.

  Nici medicii de familie, nici Ministerul Sanatatii si, din pacate, nici dvs. se pare ca nu intelegeti ca persoanele instruite nu actioneaza in virtutea instinctului de turma ci au nevoie de informatie, de argumente pro si contra pe care sa le treaca prin propriul filtru, iar nu de argumente de genul "fa cum zic eu ca eu sunt doctor si stiu cel mai bine dar nu ma obosesc sa-ti explic tie (ca tu esti prost si nu poti intelege). Prin urmare, persoanele care opteaza contra vaccinare nu fac acest lucru datorita Oliviei Ster sau altor persoane publice ci pentru ca, pe baza informatiilor publice la care au acces, ajung la concluzia ca aceasta este cea mai putin riscanta optiune pentru copii lor.

  In concluzie, va sugerez sa oferiti informatii si argumente obiective iar nu cancan.
  • -1 (3 voturi)    
   in totalitate de acord (Joi, 26 martie 2015, 1:21)

   cristina [anonim] i-a raspuns lui Iulian

   si eu am remarcat asta . parintii care refuza vaccinarea sunt cei care s-au documentat temeinic inainte. "retetele" vaccinurilor au transpirat . avem informatii - sa le folosim. instinctul de turma nu ne foloseste . cu un simplu click oricine poate sa afle retetarul acestor cocktailuri. decideti dupa ce v-ati informat daca mai e cazul sa il "dati pe gat" cu atat mai mult sa va expuneti copiii .

   in fine ... nu stiu daca ati remarcat ,dar acum 20-30 de ani cuvantul "cancer" tinea mai degraba de zona neologismelor . acum cu toate inovatiile ce tin de sec XXI ,cu nivelul de trai ridicat avem explozii de cancer ,de diabet, de depresie , de autism etc. avem otravuri in paine , in tot ce consumam - deci cei care ne hranesc ne otravesc de fapt , bogatii lumii promoveaza imputinarea populatiei globului si voi astia "pro-vaccin" tot mai credeti ca vaccinurile sunt menite sa salveze vieti? vaccinurile sunt niste oua cu surprize - luati-le si veti vedea peste cativa ani ca nu v-au ferit de maladii ,ci le-au adus in viata voastra . sunteti mintiti frumos si nu vedeti . Bill Gates nu baga miliarde de dolari in vaccinuri din spirit umanitar , ci pentru ca e un evreu cu mare dare de mana obsedat de ideea de decimare a populatiei . mai studiati si voi personajele din spatele vaccinurilor ,cautati mai multe informatii ,incercati sa fiti obiectivi .
   • +1 (3 voturi)    
    documentat temeinic (Joi, 26 martie 2015, 9:30)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui cristina

    definiti va rog "documentat temeinic". Wiki, Viata ortodoxa, care sunt sursele documentarii alea temeinice.
    Nici specialistii aproape ca nu mai fac fata cantitatii de cercetare noua si teorii stiintifice dovedite. IAr voi, niste neica nimeni calauziti de Olivera asta si cu raposatul Iustin le stiti "temeinic" pe toate. Interesant.
    Eu ma repet: cu toate rautatile industriei pe care o acuzati, cum se face ca se traieste mai mult si mai bine? Pai dupa teoriile voastre trebuisa sa se moara pe capete si de-abia sa mai reusim.
   • +2 (2 voturi)    
    Partea a doua (Joi, 26 martie 2015, 9:33)

    Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui cristina

    ...a mesajului nici n-am citit-o initial dar observ imbecilitatea specifica celor limitati. Sa acuzi evreii ca vor sa decimeze populatia nu poate fi decat o tampenie marca "legiunea romana". Pai mai ucisule, daca e sa aiba vreun interes evreii asta ar fi sa fie cat mai multi palmasi platitori si muncitori sa-si faca ei banutii grasi (ca asta ar fi un scop, nu omorarea populatiei). Mare e gradina, Doamne.
    • -1 (3 voturi)    
     partea a treia (Joi, 26 martie 2015, 11:46)

     cristina [anonim] i-a raspuns lui Atoatestiutorul

     daca nu ai citit , nu te mai deranja .trebuia sa ai rabdarea sa citesti tot inainte sa arunci cu pietre . sustin informarea inainte de toate .
     si te rog , tu , minte luminata ...vorbeste frumos . lasa termeni de genul "idioti" , "imbecilitatea celor limitati " ca nu ai 5 capete, nu esti un super-om ,dar probabil vorbeai de tine . in cazul asta te rog sa ma ierti .

     este o vorba in popor '"...nebunii vor ajunge sa ii arate cu degetul pe ceilalti si sa spuna : - uite, nebuni! "
 • +1 (1 vot)    
  Suntem responsabili de actiunile noastre (Miercuri, 25 martie 2015, 17:34)

  Laura [anonim]

  Ar fi prea simplu sa nu ne asumam consecintele actiunilor noastre. Fratilor, sunteti adulti, majori si responsabili pentru voi. Nu aveti dreptul sa veniti cu argumentul "a spus Olivia Steer". Si daca a spus, ce?
  Nu aveti creier sa ganditi, sa judecati argumentele pro si contra si sa decideti ce e mai bine pentru fiecare?
  Lasati aceste false dezbateri ca sunt derizorii si "aparatorii" sau "criticii" unei tabere sunt ridicoli.
  Aveti discernamant, aveti libertatea de a alege si de a decide, nu mai sunteti la gradinita sa spuneti ca "asa mi-a spus doamna educatoare". Am depasit faza cand trebuia sa facem ce ni se ordona, ce ni se spunea.
  Cantariti, judecati, sunteti maturi, responsabili. Daca nu va place sa fiti maturi, daca nu va place sa va asumati raspunderea pentru prostiile din viata voastra, ascultati orbeste de ideile ce vi se impun la televizor.
  E ridicol sa dai vina pe cineva ca si-a spus parerea. Are dreptul sa gandeasca, asa si fiecare din noi are dreptul sa urmeze drumul potrivit. Fara a arunca dupa aceea cu pietre in cel pe care l-a urmat. Nu l-a obligat nimeni sa procedeze ca raw-veganii sau ca cei care se mutileaza pentru a castiga ani de viata. Cand esti in situatia aia, problema se pune altfel, deci sa nu judecam stramb, asa, daca nu am trait experienta asta.
 • -4 (6 voturi)    
  Lumea se schimba si odata cu ea paradigmele (Miercuri, 25 martie 2015, 17:37)

  Rob [anonim]

  Intr-adevar, ne-am obisnuit cu vaccinurile, astfel incat vaccinul a devenit azi o paradigma. Ce se va petrece insa intr-o buna zi, in care se va afla ca vaccinurile au intr-adevar efecte secundare care pot fi grave?
  Modificarea paradigmei - se pare - este greu de realizat, data fiind multimea de opinii "anti-Steer".

  Cu toate acestea, oameni buni, mai cititi si alte pareri, nu doar ce ati aflat la scoala!

  Din ce in ce mai multe studii arata ca vaccinurile pot avea efecte grave (autism, meningita, hepatita B, varicela, zoster, encefalita, pneumonie sunt doar cateva dintre ele), iar beneficiile sunt foarte discutabile.

  Vezi: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/09/27/vaccines-are-dangerous-says-the-government.aspx

  In ceea ce priveste Angelina Jolie, mutilarea pentru a preintampina imbolnavirea... Hmmm
  Imi place mai mult Olivia Steer. Inclin sa cred ca are mai multa credinta in Dumnezeu.
 • -3 (5 voturi)    
  pff (Miercuri, 25 martie 2015, 17:57)

  CRMS [utilizator]

  Iaca de aia nu mai putem noi ca nu o placi matale pe Olivia Steer.
  Sincer imi esti mai antipatic decat de ea, mr. Mixich
 • 0 (2 voturi)    
  Skeptic Pengus despre stiinta si contra Olivia Ste (Miercuri, 25 martie 2015, 18:08)

  Ioana [anonim]

  Imi place la nebunie cum o actiune remarcabila si demna de toata admiratia din partea Angelinei o readuce repede in prim plan pe Olivia Steer. E pe sticla, e faimoasa, deci are dreptate. Vorba lui Skeptic Pengu, mult mai grav e ceea ce se imprastie in societate prin piersicuta (Felicia Popescu), Crina Veres si restu. Cititi daca n-ati citit, e foarte amuzant - si trist in acelasi timp: http://skepticpengus.blogspot.ro/p/cuvant-inainte.html
 • -1 (5 voturi)    
  De ce Japonia a oprit vaccinul ROR (Miercuri, 25 martie 2015, 20:45)

  nick [anonim]

  Amestecati lucrurile dle V.M. Cei care au refuzat ROR au gasit destule argumente in diverse studii publicate pana acum si nu in ceea ce spune o vedeta TV. Nici nu stiam ca e implicata intr-o astfel de campanie. Au mai fost si decizii ale unor instante de judecata care au acordat despagubiri. In acest sens, foarte pe scurt: http://www.dailymail.co.uk/health/article-17509/Why-Japan-banned-MMR-vaccine.html. Nu e nimic de mirare ca oamenii sunt retinuti. In bogata Californie, sunt aceleasi procente de vaccinare ca in saracul Bucuresti. Faptul ca o suta de copii americani au facut pojar nu ii ingrijoreaza.
  • -1 (5 voturi)    
   Nu te-ai prins inca de metoda? (Miercuri, 25 martie 2015, 23:58)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui nick

   Activisti de genul asta isi aleg intotdeauna un oponent pe care il pot bate (sau cred ei ca il pot bate).

   Cei pro-vaccin se bat cu vedete TV si cu popi, ateii se bat cu cei care pupa moaste etc. Pentru ca ei numai la nivelul ala pot combate.

   Si prostimea priveste "lupta" si zice: "da ba, vedeta aia n-are nici o pregatire in domeniu, inseamna ca ce sustine ea e gresit si ailalti au dreptate."
 • -2 (4 voturi)    
  unde dai si unde crapa (Miercuri, 25 martie 2015, 22:02)

  luca [anonim]

  unde dai si unde crapa... adica ma leg de o imagine supercunoscuta, ca sa castig popularitate m multa, adica bani. efect agelina jolie, din cate se stie tine de un nou fenomen si anume de prevenirea bolilor fatale mostenite genetic prin extirparea preventiva a organelor care au sansa sa se infecteze. cu alte cuvinte, daca mama ta, de exemplu, a marit de cancer la san, atunci tu ca ai bani, iti extirpi din timp sanii , ca sa mai faci cancer. si asta preventiv si din timp. olivia ster insa promoveaza vaccinarea si are dreptate in ceea ce spune si sustine, insa asocierea cu fenomenul angelina jolie este aiurea, fara nicio legatura.
 • 0 (0 voturi)    
  steer are dreptate (Joi, 26 martie 2015, 22:20)

  tot luca [anonim]

  daca autorul nu stie, poate, doamna steer poarta o mostenire genetica nasoala, inclusiv o amintire cu surioara ei ceva m mare care a plecat dintre noi din cauza cancerului. suma regretelor.
 • 0 (0 voturi)    
  Olivia Steer, această mămică periculos de incultă (Vineri, 24 aprilie 2015, 22:03)

  Albert Guilmont [anonim]

  Madam Steer are dreptul la opinie. dar nu are dreptul de a dezinforma şi de a înşela pe ceilalţi.

  Fiecare are dreptul să fie cît de prost vrea, cu o condiţie: prostia lui să nu facă victime.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by