Actorii din „Friends” Matt LeBlanc şi Courteney Cox i-au adus marţi un omagiu personal colegului de platou, Matthew Perry, care a murit la sfârşitul lunii octombrie în California, relatează News.ro.

Actorii din Friends, de la stânga la dreapta: David Schwimmer, LisaKudrow, Matthew Perry, Courteney Cox Arquette, Jennifer Aniston și Matt Leblanc, la cea de-a 54-a ediție a Premiilor EmmyFoto: Hahn Lionel/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Momentele pe care le-am împărtăşit au fost sincer printre momentele preferate din viaţa mea”, a scris pe Instagram Matt LeBlanc, care l-a interpretat pe Joey, colegul de cameră şi cel mai bun prieten al lui Chandler, interpretat de Matthew Perry.

Matt LeBlanc îşi însoţeşte postarea cu mai multe imagini din serial în care apar cei doi actori, inclusiv unele în care se îmbrăţişează. „A fost o onoare să împart scena cu tine şi să te numesc 'prietenul meu'”, a scris el, înainte de a adăuga: „Întinde-ţi aripile şi zboară, fratele meu, eşti liber în sfârşit”.

Matthew Perry, în vârstă de 54 de ani, a fost găsit inconştient la 28 octombrie de asistenta sa într-o cadă cu hidromasaj în locuinţa sa din Los Angeles.

Courteney Cox, care a interpretat-o pe Monica, iubita şi apoi soţia lui Chandler în serial, a distribuit pe contul ei de Instagram un clip din celebra scenă în timpul căreia este dezvăluită publicului idila dintre cele două personaje.

„Sunt atât de recunoscătoare pentru fiecare moment pe care l-am petrecut cu tine Matty şi îmi lipseşti în fiecare zi”, a scris actriţa. Postarea ei este însoţită de o înregistrare video după finalul scenei, în care Courteney Cox, în pat cu Matthew Perry, face o glumă picantă la adresa publicului din studio.

„În acea scenă, înainte de a începe să filmăm, el mi-a şoptit o replică amuzantă”, explică ea. „Obişnuia să facă des astfel de lucruri. Era amuzant şi era drăguţ”, adaugă Courteney Cox.

Actorii din „Friends” au participat la înmormântarea lui Matthew Perry

Cauza morţii lui Matthew Perry este încă necunoscută. Actorul se lupta de ani de zile cu o dependenţă de droguri şi alcool. La locuința sa din Los Angeles nu au fost găsite droguri şi nu există nicio dovadă care să sugereze că ar fi fost vorba de o crimă.

Rezultatele finale vor fi gata în următoarele patru sau șase luni, iar abia atunci medicul legist va putea stabili cu exactitate cauza și modul în care Matthew Perry a murit.

Moartea sa neaşteptată a provocat o avalanşă de omagii, de la personalităţi importante de la Hollywood până la premierul canadian Justin Trudeau.

Actorul american a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii intime, la 3 noiembrie, în cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles. Ceremonia a durat aproximativ două ore.

Pe lângă LeBlanc și Cox, la înmormântare au fost prezenţi și ceilalți actori din serialul Friends, Jennifer Aniston, Lisa Kudrow şi David Schwimmer, cu care Perry a împărtăşit o mare prietenie.