La două săptămâni de la moartea lui Matthew Perry, certificatul de deces al interpretului lui Chandler din serialul „Friends” a fost eliberat de autorități, însă el nu conține cauza morţii actorului în vârstă de 54 de ani, relatează Deadline și News.ro.

Actorul Matthew Perry a murit la vârsta de 54 de ani la locuința sa din Los AngelesFoto: David Acosta/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Departamentul de Sănătate Publică al comitatului Los Angeles a anunțat că va dezvălui cauza decesului abia după ce vor fi finalizate testele toxicologice.

Testele inițiale făcute de medicii legiști arată că moartea celebrului actor, găsit inconștient în jaccuzi-ul din locuinţa sa din Los Angeles pe 28 octombrie, nu a fost cauzată de o supradoză de fentanil sau metamfetamină.

Rezultatele finale vor fi gata în următoarele patru sau șase luni, iar abia atunci medicul legist va putea stabili cu exactitate cauza și modul în care Matthew Perry a murit. În casa actorului au fost găsite medicamente eliberate pe baza unei rețete emise de un doctor, în baza mai multor afecțiuni pe care acesta le avea.

Matthew Perry se lupta de ani de zile cu dependenţa de droguri şi de alcool. Potrivit certificatului de deces, a fost efectuată o autopsie, dar documentul nu conţine alte informaţii pe această temă.

Actorul american a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii intime, la 3 noiembrie, în cimitirul Forest Lawn Memorial Park din Los Angeles. Ceremonia a durat aproximativ două ore.

Au fost prezenţi actorii din serialul „Friends”, Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc şi David Schwimmer, cu care Matthew Perry a împărtăşit o mare prietenie.

Vedete legendare, precum Elizabeth Taylor şi Michael Jackson, sunt înmormântate în acest cimitir de pe dealurile Hollywood-ului.