Jane Fonda a relatat că regizorul francez René Clément i-a cerut să se culce cu el în timpul realizării thriller-ului „Joy House” din 1964, film în care actrița americană a jucat alături de Alain Delon şi Lola Albright, scrie revista Variety, citată de News.ro.

Jane FondaFoto: NDZ-Star Max-IPx / Associated Press / Profimedia

Ea a făcut dezvăluirea în timpul talk show-ului „Watch What Happens Live”, după ce gazda emisiunii, Andy Cohen, i-a cerut să numească „un bărbat de la Hollywood care a încercat să te agaţe după ce l-ai refuzat”.

Actriţa premiată cu două Oscaruri a răspuns: „Regizorul francez René Clément”.

„Ei bine, a vrut să se culce cu mine pentru că a spus că personajul trebuie să aibă un orgasm în film şi că trebuie să vadă cum sunt orgasmele mele. A spus-o în franceză şi m-am prefăcut că nu înţeleg”, a relatat ea.

„Am poveşti pentru tine, puştiule, dar nu avem timp”, a mai spus Fonda.

Clément avea 51 de ani la momentul producţiei, în timp ce Fonda avea 27. Clément a fost unul dintre cei mai prolifici regizori de film din Franţa în anii 1950 şi 1960, câştigând cinci premii la Festivalul de Film de la Cannes în timpul carierei sale. A murit în 1996, la vârsta de 82 de ani.

„Joy House”, susţinut de MGM, a prezentat-o ​​pe Fonda ca o femeie care se îndrăgosteşte de un escroc care fuge de gangsterii americani.

Cinematografia franceză, vizată de critici privind abuzurile sexuale

Relatarea actriţei vine pe fondul criticilor continue împotriva industriei filmului francez pentru perpetuarea abuzurilor. Actriţa din „Portret of a Lady on Fire”, Adele Haenel, a publicat luna aceasta o scrisoare deschisă în care a anunţat că părăseşte cinematografia.

Ea a criticat Festivalul de Film de la Cannes, care a început săptămâna aceasta, pentru că este „gata să facă orice pentru a-şi apăra şefii violatori”, amintind de regizori acuzați de viol, precum Roman Polanski şi Gerard Depardieu.

Delegatul general al Festivalului de Film de la Cannes, Theirry Fremaux, a respins afirmaţia lui Haenel, spunând jurnaliştilor:

„Ea nu a crezut asta când a venit la Cannes să-şi prezinte filmele decât dacă nu suferă de o disonanţă cognitivă”.

„Dar dacă aţi crede că este un festival pentru violatori, nu aţi fi aici să mă asculţaţi, nici să vă plângeţi că nu găsiţi locuri pentru a intra la proiecţii”, a adăugat el.

Fonda se află în prezent în turneul de promovare pentru filmul „Book Club: The Next Chapter” în care joacă alături de alte actrițe veterane de la Hollywood și care a debutat în topul clasamentului box office după lansarea sa.