Ridicarea de către autoritățile române a colecției de mașini de lux deținute de Andrew Tate și de fratele său Tristan a atras inclusiv atenția BBC, societatea de radiodifuziune a Marii Britanii notând că modul în care milionarul americano-britanic și-a făcut banii reprezintă o parte cheie a investigației desfășurate la noi în țară.

Masini de lux ale lui Andrew Tate ridicate de autoritatile romaneFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe lista mașinilor de lux ridicate de DIICOT de la fraţii Tate se numără trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un autoturism Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

De asemenea, autoritățile române au pus sechestru pe 15 case și terenuri pe care cei doi frați le au în România, dar și pe alte bunuri, precum ceasuri de lux.

BBC amintește că anchetatorii români au confirmat că 6 femei au fost identificate drept potențiale victime, însă săptămâna trecută două dintre ele au negat public că au fost abuzate în vreun fel de frații Tate.

Jurnaliștii de la BBC amintesc, de asemenea, motivul oferit de Tate pentru mutarea sa în România, acesta afirmând în una din înregistrările sale video că a luat decizia pentru a-i fi mai ușor să scape de eventuale acuzații de viol.

El a spus în înregistrarea respectivă că aceasta ar fi „40%” din motivația sa, susținând însă că „nu sunt un violator, dar îmi place ideea de a putea face ce vreau. Îmi place să fac ce vreau”.

Curtea de Apel București a decis săptămâna trecută ca frații Andrew și Tristan Tate să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile, respingând apelul formulat de avocații acestora față de hotărârea pronunțată pe 30 decembrie.

Sâmbătă, maşinile fraţilor Andrew şi Tristan Tate aflate sub sechestru asigurator au fost ridicate în prezenţa poliţiştilor şi a reprezentanţilor Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Cum arată colecția de mașini de lux deținută de frații Tate

Fotografii realizate de Inquam Photos / Octav Ganea: