Procurorii au identificat și pus sub sechestru până acum 15 maşini de lux şi zece case şi terenuri deţinute în România de frații britanici Andrew și Tristan Tate, iar avocații acestora au formulat patru plângeri împotriva ordonanțelor DIICOT de instituire a acestor măsuri.

Fratii Tate la Curtea de Apel BucurestiFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe lista mașinilor de lux ridicate de DIICOT de la fraţii Tate se numără trei autoturisme Porsche, două BMW, două Ferrari, un autoturism Aston Martin, un McLaren, un Lamborghini şi cinci maşini Mercedes, conform unor surse judiciare citate de Agerpres. De asemenea, a fost pus sechestru pe 15 case și terenuri pe care cei doi frați le au în România, dar și pe alte bunuri, precum ceasuri de lux.

Miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins o solicitare de ridicare a sechestrului pus pe averea lor. Ioan Gliga, avocatul celor doi frați, a declarat joi pentru HotNews.ro că au mai fost depuse, tot la Tribunalul București, alte trei plângeri prin care sunt contestate ordonanțele DIICOT de instituire a sechestrului pe bunuri. Instanța ar urma să stabilească un termen pentru judecarea acestora.

Fraţii Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi de DIICOT în arest preventiv pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol. Alături de ei au fost arestate două tinere - o fostă poliţistă şi iubita lui Andrew Tate -, acuzate că îi sprijineau pe cei doi în activitatea lor infracţională.

Conform DIICOT, cei doi frați britanici şi cele două tinere au constituit un grup infracţional în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic destinate difuzării contracost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi ar fi obţinut importante sume de bani.

Anchetatorii spun că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov unde erau obligate să producă clipuri video care erau postate pe site-uri pentru adulţi. Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda 'loverboy').

Femeile ar fi fost ulterior transportate şi adăpostite într-un imobil din judeţul Ilfov, unde, prin acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), ar fi fost exploatate sexual de membrii grupului. Victimele le-au povestit anchetatorilor că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ele ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul "owned by Tate".

Până acum, au fost identificate șase victime.

Andrew și Tristan Tate au fost arestați preventiv pentru 30 de zile în 30 decembrie, decizia fiind luată de Tribunalul București. Măsura a fost contestată la Curtea de Apel București de către avocații celor doi frați, iar marți instanța a decis ca ei să rămână în arest.

„Voi fi ultimul bărbat din viața ta”

Cei doi frați racolau tinere sub pretextul începerii unei relații de iubire, după care le duceau într-o casă alături de alte fete și erau obligate să producă clipuri video ce erau ulterior postate pe site-uri pentru adulți, contra cost, arăta Tribunalul București în decizia de arestare preventivă a celor doi frați milionari.

În acest sens ar exista și stenograme ale unor discuții între frații Tate și victimele lor, conform Realitatea TV:

  • „Emory (Andrew Tate): Trebuie să înțelegi că, odată ce ești a mea, vei fi a mea pentru totdeauna. O femeie nu își părăsește niciodată bărbatul. Voi fi ultimul bărbat din viața ta.
  • Emory: Ce ne facem dacă ne îndrăgostim și te răpesc să te aduc la București?
  • Fată: Nu cred că e răpire, dacă eu vreau să vin.
  • Emory: Mai întâi trebuie să văd în ochii tăi că nu vei putea trăi niciodată fără mine. Si apoi pot avea încredere în tine să îți arăt totul.
  • Fată: Adu un inel cu tine când vii.
  • Emory: Poți fi suficient de iubitoare ca să fii soție? Să fii mereu lângă mine, oriunde merg? Să vorbești cu 0 bărbați în afară de mine? Ride or die?
  • Emory: Trebuie să te muți în România cu mine, să fiu cu ochii pe tine.
  • Emory: Ești a mea. Să nu uiți asta. Și să te porți ca atare. Vom fi împreună curând.
  • Fată: Dar pot să am încredere în tine?
  • Emory: Da. Poți.
  • Emory: Te vei muta în România cu mine. Planific când ajung acolo. Mai întâi, s-ar putea să trebuiască să merg la Praga câteva zile.
  • Emory: Și ne întâlnim în România.
  • Emory: Si vreau să știu că ești hotărâtă
  • Emory: Serioasă de căsătorie.
  • Fată: Da. Sunt serioasă”.

„Owned by Tate”

Victimele celor doi frați britanici Andrew și Tristan Tate le-au povestit anchetatorilor că atunci când au ajuns prima dată în vila celor doi în care era amenajat studioul de videochat au fost întâmpinate de paznici înarmați. De asemenea, tinerele ar fi fost obligate să își facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate”.

Ioan Gliga, avocatul fraților Tate, a declarat pentru Digi 24 că femeile s-ar fi tatuat din proprie inițiativă:

„Eu aș înțelege acest gest făcut de persoanele respective ca fiind un gest destinat a se face cât mai plăcute de către frații Tate și niciun moment nu s-a pus problema condiționării sau constrângerii pentru a face un asemenea gest și a fost voința lor liberă”.