​Jurnaliștii de la Kremlin îl laudă pe președintele Vladimir Putin fiindcă și-a schimbat ceasul elvețian cu unul fabricat în Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Administratorii paginii de Twitter Kremlin Pool, pagina oficială a jurnaliștilor acreditați de Președinția Rusiei, a anunțat joi că noul ceas al lui Putin, cu care a înlocuit ceasul elvețian Blancpain, „a fost făcut printr-o comandă specială”.

Ei precizează că noul ceas al președintelui rus este un model „Imperial Peterhof Factory” al brandului Raketa, produs încă din 1961 la fabrica de ceasuri din localitatea Petergof aflată în Sankt Petersburg. Aceasta este una dintre cele mai vechi fabrici de ceasuri din Rusia, fiind creată la inițiativa împăratului Petru cel Mare în 1721.

Fabrica a început să producă ceasuri sub denumirea Raketa în 1961 în onoarea primului zbor în spațiu al cosmonautului Yuri Gagarin.

„După cum ne-a spus compania, clientul poate alege tipul pietrei prețioase, culoarea aurului și cureaua, să își graveze inițialele sau blazonul”, mai notează pagina Kremlin Pool.

În luna iunie, Vladimir Putin și-a comparat politicile cu cele ale celui mai cunoscut împărat al Rusiei atunci când acesta a luptat contra Suediei (în Marele Război al Nordului), invadând o parte din această țară, precum şi din Finlanda, dar și o parte din Estonia şi Letonia.

„Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (...) Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului timp de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, a cucerit ceva. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Nu cucerea nimic, recupera”, a afirmat Putin pe 9 iunie în timpul unei întâlniri cu tineri antreprenori la Moscova.

Jurnaliștii acreditați la Kremlin par să se bucure de mai multă libertate decât restul presei din Rusia, aceștia atrăgând atenția și mai devreme în cursul lunii iulie printr-o postare ce a părut să ironizeze vizita lui Vladimir Putin în Iran.