Fostul președinte american Donald Trump a escaladat disputa publică din ultimele zile cu CEO-ul SpaceX și Tesla Elon Musk, afirmând despre acesta că s-ar fi pus în genunchi în fața lui în perioada când era la Casa Albă, relatează Business Insider.

Donald Trump si Elon MuskFoto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images

Donald Trump a distribuit marți mai multe postări pe platforma sa social media, Trump Social, în care l-a atacat pe Musk.

„Când Elon Musk a venit la Casa Albă să-mi ceară ajutor pentru numeroasele sale proiecte subvenționate - fie că sunt mașini electrice care nu pot fi conduse suficient de mult, mașini fără șofer care au accidente sau rachete către nicăieri, care fără subvenții n-ar avea nicio valoare - să-mi spună cât de mare fan Trump și fan Republican este, puteam să-i spun 'cazi în genunchi și cerșește' și ar fi făcut-o”, a afirmat Trump într-una dintre postări.

Fostul președinte republican pare să facă referire la cel puțin două dintre companiile lui Musk, Tesla și SpaceX.

Într-o altă postare Trump pare de asemenea să jubileze că miliardarul sud-african a fost dat în judecată de Twitter după ce a anunțat săptămâna trecută că renunță la cumpărarea companiei, în pofida unui acord anterior în acest sens.

„Elon ar trebui să se concentreze acum să se scoată din acest dezastru cu Twitter fiindcă ar putea ajunge să datoreze 44 de miliarde de dolari pentru ceva care poate nu valorează nimic. De asemenea, multă concurență pentru mașinile electrice!”, a scris Donald Trump.

De ce au intrat în conflict Donald Trump și Elon Musk

Comentariile fostului președinte american vin după ce zilele trecute Musk a spus despre acesta că este prea bătrân să mai candideze pentru un nou mandat la președinția SUA, un lucru pe care Donald Trump a sugerat în mod repetat că intenționează să îl facă.

„Trump ar avea 82 de ani la sfârșitul mandatului, prea bătrân să fie chief executive (n.r. o referință la funcția de CEO) a orice, cu atât mai puțin a Statelor Unite”, a scris Musk pe Twitter.

Reacția miliardarului sud-african a venit după ce weekendul trecut Trump l-a descris drept un „artist al vrăjelilor” în timpul unui miting electoral susținut în Alaska pentru susținerea fostului guvernator Sarah Palin care acum candidează pentru un loc în Camera Reprezentanților de la Washington.

Toată disputa a început după ce Musk a declarat în luna mai la o conferință tech ce a avut loc în Miami că nu a votat niciodată pentru republicani și că a votat „în mod covârșitor” pentru candidați ai Partidului Democrat de-a lungul vieții sale.

„Știți că [Musk] a zis ziua trecută că 'O, n-am votat niciodată pentru un republican'. Eu am zis 'N-am știut asta'”. El mi-a spus că m-a votat. Deci e doar un alt artist al vrăjelilor (bullshit artist)”, a relatat Donald Trump în timpul mitingului din orașul Anchorage din Alaska.