Elon Musk i-a răspuns fostului președinte american Donald Trump după ce acesta l-a numit un „artist al vrăjelilor”, CEO-ul Tesla și SpaceX afirmând că republicanul este prea bătrân să mai candideze pentru un nou mandat la Casa Albă, relatează Bloomberg.

Donald Trump si Elon MuskFoto: Alex Brandon / Associated Press / Profimedia Images

„Trump ar avea 82 de ani la sfârșitul mandatului, prea bătrân să fie chief executive (n.r. o referință la funcția de CEO) a orice, cu atât mai puțin a Statelor Unite”, a scris Musk pe Twitter.

Miliardarul sud-african a părut de asemenea să își exprime sprijinul pentru unul dintre cei mai puternici contracandidați ai lui Trump în alegerile primare ale Partidului Republican, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

„Dacă DeSantis candidează împotriva lui Biden în 2024, DeSantis va câștiga cu ușurință - el nici măcar nu are nevoie de o campanie”, a adăugat Elon Musk.

Musk a spus într-o postare separată că Statele Unite au avut parte de prea multă „dramă” în timpul mandatului lui Trump.

Postările sale marchează prima ocazie în care antreprenorul din domeniul tech spune că fostul președinte republican ar trebui să nu candideze pentru un nou mandat, lucru pe care Trump a sugerat în mod repetat că intenționează să îl facă, fără a face însă deocamdată un anunț oficial în acest sens.

De ce l-a atacat Donald Trump pe Musk

Afirmațiile sale vin după ce Donald Trump l-a atacat în timpul unui miting electoral ținut în Alaska weekendul trecut, afirmând că acesta l-a mințit în față că l-a votat la alegerile prezidențiale.

„Știți că [Musk] a zis ziua trecută că 'O, n-am votat niciodată pentru un republican'. Eu am zis 'N-am știut asta'”. El mi-a spus că m-a votat. Deci e doar un alt artist al vrăjelilor (bullshit artist)”, a relatat fostul președinte republican.

Trump, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri la nivel mondial înainte să intre în politică, a amintit de asemenea că a prognozat încă din luna mai că Musk nu va cumpăra Twitter.

„Elon nu va cumpăra Twitter. Unde ați mai auzit asta? De la mine”, le-a amintit Trump susținătorilor săi, mulți dintre ei exprimându-și anterior entuziasmul față de tranzacție din cauza declarațiilor miliardarului sud-african că este un „absolutist” al libertății de exprimare.

Musk a notificat în mod oficial Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA că renunță la cumpărarea Twitter vinerea trecută.