Televiziunile rusești au început să promoveze un festival numit după Alina Kabaeva, amanta președintelui Vladimir Putin, pe care chiar aceasta îl va prezenta.

Alina Kabaeva prezentand „Festivalul Alina”Foto: Captura video

Informația a fost prezentată pe Twitter de Francisc Scarr, jurnalistul de la BBC care monitorizează mass-media rusă, acesta notând că „Festivalul Alina” va avea loc miercuri după-masa.

Alina Kabaeva este una din cele mai laureate sportive din istoria gimnasticii ritmice, cu două medalii olimpice, 14 la campionatele mondiale și 21 la europene. Ea a fost descrisă drept „cea mai flexibilă femeie din Rusia”, iar la un moment dat a pozat odată nud, înfășurată doar într-o blană, într-o revistă pentru bărbați.

Presa susține că președintele rus ar fi avut o relație cu Alina Kabaeva timp de ani de zile, lucru pe care Vladimir Putin l-a negat în 2008.

Alina Kabaeva este președintele consiliului de administrație al National Media Group (NMG), un holding care deține participații importante în aproape toate principalele media federale rusești care reproduc propaganda guvernului rus.

Ea ar avea un salariu anual de 10 milioane de dolari la NMG. Anterior ea a fost timp de 8 ani o membră a parlamentului de la Moscova.

Occidentul a impus sancțiuni împotriva amantei lui Vladimir Putin

În luna mai Marea Britanie a adoptat sancțiuni împotriva Alinei Kabaeva, o măsură propusă și de Comisia Europeană.

Sancțiunile impuse de Londra vizează întreaga rețea financiară care sponsorizează viața luxoasă a lui Vladimir Putin care pe hârtie are o avere modestă deși se crede că în realitate este unul dintre cei mai bogați bărbați din lume.

Administrația președintelui american Joe Biden a pregătit la rândul ei un pachet de sancțiuni împotriva amantei lui Putin însă a decis în ultimul moment să nu îl implementeze, temându-se că acesta va fi perceput ca un atac personal împotriva sa de către liderul de la Kremlin.

O evaluare clasificată a serviciilor secrete din SUA făcută în timpul investigației asupra presupusei intervenții ruse în alegerile din SUA din 2016 o numește pe Kabaeva drept beneficiară a averii lui Putin.

Ea a prezentat un spectacol de gimnastică ritmică și în luna aprilie deși aparițiile sale publice sunt extrem de rare.

Faptul că ea va prezenta un nou spectacol atât de curând după anteriorul ar putea fi un semn că va fi încorporată în sistemul de propagandă patriotică a Kremlinului, date fiind reușitele sale din domeniul sportiv.

Urmărește ultimele evoluții din a 96-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.