Alina Kabaeva, amanta lui Putin, se ascunde în Elveția cu cei patru copii ai cuplului, au declarat unele surse. „În timp ce Vladimir Putin își desfășoară asaltul în Ucraina, atacând cetățeni nevinovați și provocând o criză a refugiaților, familia lui este adăpostită într-o cabană foarte privată și foarte secretă undeva în Elveția – cel puțin pentru moment”, a declarat una dintre acestea.

Vladimir Putin si Alina KabaevaFoto: kremlin.ru

Se presupune că Alina, medaliată olimpică cu aur, are patru copii cu liderul rus, dar cei doi nu au confirmat oficial niciodată. Sursele spun că ar avea două gemene de șapte ani, născute lângă Lugano în Elveția în februarie 2015. Cei doi ar mai avea și doi fii.

Este notoriu faptul că Putin disprețuiește întrebările despre viața lui privată. „Am o viață privată în care nu permit amestecul. Trebuie respectată. Am reacționat mereu negativ la cei care-și vâră nasurile curioase și fanteziile erotice în viața altora”, a declarat el odată.

Putin – care are două fiice adulte, Maria, 36, și Katerina, 35, din prima căsătorie cu fosta însoțitoare de zbor Liudmila Șkrebneva – s-a străduit din răsputeri să-și ferească copiii de atenția presei și publicului. El vorbește rar despre copii, menținând confuzia privind numărul acestora.

Putin și Șkrebneva au fost căsătoriți timp de 30 de ani până la divorțul lor din 2013. Fiica Maria s-a născut la Leningrad în 1985, iar Katrina în Germania în 1986, pe când Putin lucra la KGB.

Cine este Alina Kabaeva, iubita lui Vladimir Putin

Alina Kabaeva este una din cele mai laureate sportive din istoria gimnasticii ritmice, cu două medalii olimpice, 14 la campionatele mondiale și 21 la europene. Ea a fost descrisă drept „cea mai flexibilă femeie din Rusia” și a pozat odată nud, înfășurată doar într-o blană, într-o revistă pentru bărbați.

În 2008, ziarul „Moskovsky Korespondent” a scris că Putin a divorțat și ar urma să se însoare cu Kabaeva. Informația fost negată de Kremlin și ziarul a fost închis. Dar speculațiile au continuat cu numeroase presupuneri că au mai mulți copii și chiar că s-ar fi cununat în cadrul unei ceremonii ortodoxe private.

Kabaeva a fost o membră pro-Kremlin a parlamentului timp de opt ani, iar în 2014 a fost numită la conducerea grupului de stat National Media, cu un salariu anual de $10 milioane. În ciuda acestor poziții importante, a fost rar văzută în public în ultimii ani.

Kabaeva a negat în iulie 2013 că ar avea copii, deși circulau informații că ar fi născut o fetiță într-un spital pentru elite din St. Anna, Ticino, Elveția.

Elveția, sancțiuni istorice împotriva Rusiei

Confuziile au fost sporite după ce s-a spus că ar fi născut doi fii la maternitatea Kulakov din Moscova. Iar Putin a subestimat țara, dacă a ales să-și ascundă familia în Elveția. Aceasta a renunțat la neutralitate și a adoptat o poziție hotărâtă față de Rusia, ceea ce a șocat comunitatea internațională.

Consiliul Federal Elvețian a anunțat pe 28 februarie prin președintele Ignazio Cassis că a înghețat activele unei serii de cetățeni și companii din Rusia, precizând că „sancțiunile financiare împotriva președintelui rus Vladimir Putin, prim-ministrului Mihail Mișusti, ministrului de externe Serghei Lavrov și altor 367 de persoane vor fi aplicate imediat.”

„Elveția își refirmă solidaritatea cu Ucraina și poporul acesteia; va livra ajutoare pentru cei care au fugit în Polonia”, a anunțat guvernul elvețian. Entități rusești ar fi depus fonduri estimate la 11 miliarde de dolari în bănci elvețiene, conform unor date din 2020 citate de The New York Times.

Nu este limpede cum îi vor afecta sancțiunile pe copii și pe Kabaeva, din moment ce se presupune că au pașapoarte elvețiene, iar activele lui Putin sunt ascunse cu grijă.

Surse: Page Six, The New York Post.

---

Urmărește ultimele evoluții ale celei de-a 12-a zile a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.