Fost campioana olimpica la gimnastica, Alina Kabaeva, despre care au existat zvonuri ca ar avea o relatie intima cu Vladimir Putin va conduce un imperiu media important, potrivit unui anunt facut de grup, scrie AFP. "Alina a fost de acord sa preia postul de presedinte al Consiliului de Administratie" al National Media Group (NMG), a declarat purtatorul de cuvant Oksana Razoumova.

Alina KabaevaFoto: Captura YouTube

Deputat din partea partidului Rusia Unita, Alina Kabaeva a condus Consiliul de Supraveghere al NMG, un grup fondat in 2008 de catre Iuri Kovalchuk, un apropiat al lui Vladimir Putin.

Imperiul media include posturile REN-TV si Piaty Kanal, publicatiile Izvestia si Tvoi Den, precum si postul radio Russkaya Sluzhba Novostei. NMG detine si actiuni la Pervy Kanal si la studiul ArtPictures, condus de regizorul Fiodor Bondartchouk

Co-fondatorul NMG, presedinte la banca Rossia, a fost vizat de sanctiunile impuse de Statele Unite si Europa, dupa anexarea Crimeei si din cauza crizei din Ucraina.

Viata privata a presedintelui a fost intotdeauna un subiect tabu pentru presa rusa. Moskovski Korrespondent a fost singurul ziar care a rupt aceasta regula in 2008, sugerand ca Vladimir Putin a divortat in secret si intentioneaza sa se casatoreasca cu Alina Kabaeva.

Putin a negat zvonurile, afirmand ca "niciun cuvant nu este adevarat".

"Exista o viata privata in care nimeni nu poate interveni. Intotdeauna am avut un sentiment negativ fata de cei care, cu fanteziile lor erotice, se amesteca in viata celorlalti", a declarat Putin.

In aprilie 2013, Vladimir Putin a anuntat public ca a divortat de sotia sa Ludmila, dupa 30 de ani de casnicie.