Moshe Azman, Rabinul-șef al Ucrainei, a publicat un colaj cu două fotografii care arată cum nepoții săi s-au adăpostit de loviturile rusești cu rachete și apoi, după ce au fost evacuați în Israel, de cele ale Hamas.

Moshe Azman, Rabinul-sef al UcraineiFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

„În prima fotografie nepoții mei se ascund de rachetele teroriștilor ruși în regiunea Kiev, în primele zile ale îngrozitoarei invazii din Ucraina. Mai târziu, alături de mii de alte persoane, i-am evacuat în Israel și Europa. În a doua fotografie, aceleași persoane, dar ascunzându-se de rachetele teroriștilor de la Hamas”, a explicat el într-o postare făcută pe rețeaua de socializare „X”, fosta Twitter.

„Două colțuri diferite ale lumii, dar o durere și luptă împărtășită... Mi se frânge inima când văd aceste fețe, dar cred că lumina adevărului și credinței ne va ajuta să trecem prin aceste încercări”, a adăugat el.

„Mă rog la Atotputernicul ca el să își verse mânia și furia asupra tuturor celor implicați în această terorizare a populației civile!”, și-a încheiat el mesajul.

Forțele armate israeliene estimează în ultimul bilanț al numărului de victime că cel puțin 1.200 de persoane și-au pierdut viața în Israel de sâmbătă, când Hamas și-a lansat atacul surpriză, până astăzi.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că escaladarea violențelor între Israel și Hamas este un rezultat al politicilor duse de Statele Unite și că o soluție de durată pentru conflict nu poate fi atinsă fără crearea unui stat palestinian liber.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.