​Fostul președinte Donald Trump susține într-o postare bizară făcută pe rețelele de socializare că procurorii americani și-ar fi imaginat că ar putea fugi în Rusia în urma noii sale inculpări în statul Georgia, relatează Forbes.

Donald Trump coboară din „Trump Force One”. El a sosit la Washington, unde va compărea în fața unui tribunalFoto: Alex Brandon / AP / Profimedia

Trump a fost inculpat la începutul săptămânii trecute într-un al patrulea dosar penal, acesta fiind acuzat de tentativă de răsturnare a rezultatului alegerilor prezidențiale din 2020 în acest stat conservator din sud-estul Statelor Unite.

Procurorii locali i-au inculpat pe Donald Trump şi pe alţi 18 acuzați, printre care fostul său avocat Rudy Giuliani și Mark Meadows, fostul șef al Cancelariei de la Casa Albă, pentru un număr total de 41 de capete de acuzare în legătură cu eforturile de a anula pierderea alegerilor de către fostul președinte republican în Georgia.

Ancheta este condusă de Fani Willis, procurorul general al Comitatului Fulton, care include Atlanta, cel mai mare oraș și capitala acestui stat american.

„Procurorul General eșuat al Comitatului Fulton (Atlanta), Fani Willis, a insistat pentru o cauțiune de 200.000 de dolari pentru mine”, a scris Donald Trump luni noaptea pe Truth Social, rețeaua sa de socializare pe care a lansat-o în octombrie 2021.

„Presupun, prin urmare, că ea a crezut că eu eram un risc de 'fugă' - că voi fugi departe, poate în Rusia, Rusia, Rusia, să împart un apartament cu cupolă aurie cu Vladimir, fără să mai fiu văzut sau auzit vreodată”, a continuat el.

Donald Trump denunță în termeni duri noua sa inculpare în Georgia

„Aș putea să îmi iau avionul foarte 'subestimat' cu TRUMP lipit cu aur să îl poată vedea toți. Probabil că nu, mi-ar fi mult mai bine într-un zbor comercial - sunt convins că nimeni nu m-ar recunoaște!”, a conchis ironic Donald Trump.

Trump a atacat-o pe procuroarea Willis, o democrată, și într-un mesaj separat în care a anunțat că intenționează să se predea justiției din Georgia joi pentru a fi inculpat oficial.

„Vă vine să credeți? Voi merge joi la Atlanta, Georgia pentru a fi ARESTAT de un Procuror General al Stângii Radicale, Fani Willis, care supervizează unul dintre cele mai mari DEZASTRE legate de Crime și Infracțiuni Violente din Istoria Americană”, a scris el tot pe Truth Social.

„În cazul meu, excursia la Atlanta nu va fi pentru 'Crimă' ci pentru că am făcut un APEL TELEFONIC PERFECT [legitim - n.r.]”, a continuat el cu referire la o conversație pe care a avut-o în ianuarie 2021 cu fostul secretar de stat republican al Georgiei, Brad Raffensperger, în care i-a cerut acestuia să găsească voturile necesare pentru a fi declarat câștigător în acest stat conservator.

La fel ca în cazul altor inculpări ale sale, Trump a acuzat de asemenea că noul proces este doar o „vânătoare de vrăjitoare” coordonată de Departamentul de justiție al administrației Biden.