Atacul ucrainean de ieri asupra podului care leagă Crimeea de continent a provocat cozi uriașe de mașini pline de turiști care încercau să fugă de pe o insulă care a fost mult timp o destinație de vacanță populară pentru ruși, potrivit Sky News.

Orașul Feodosia din CrimeeaFoto: Sergei Malgavko / TASS / Profimedia

Dar, în ciuda faptului că a devenit efectiv o zonă de război, televiziunea de stat rusă continuă să încurajeze oamenii să călătorească acolo în timpul vacanței de vară.

Francis Scarr de la BBC a postat pe Twitter un clip în care prezentatorul rus spune „Crimeea așteaptă fiecare oaspete cu brațele deschise!”.

Circulația rutieră a fost deschisă parțial pe o bandă a podului din Crimeea luni seara târziu, a anunțat vicepremierul rus Marat Kușnullin pe canalul său de Telegram, la aproape 24 de ore după ce acesta a fost avariat de două explozii.

Cu toate acestea, operațiunile cu feribotul au fost suspendate marți dimineața devreme, din cauza vremii nefavorabile, au relatat agențiile ruse, citând ministerul pentru situații de urgență din Crimeea, susținut de Moscova.

Luni dimineața, două explozii au avariat podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia continentală, provocând moartea a două persoane și închizând principala cale de acces a traficului rutier rusesc în peninsula ocupată.

Moscova a calificat-o drept o lovitură „teroristă" a dronelor maritime ucrainene, deși Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov a declarat luni după-amiaza că Podul Kerci a fost „sfâșiat” de drone maritime, părând a fi primul oficial de rang înalt de la Kiev care confirmă că Ucraina s-a aflat în spatele exploziilor care au avariat podul ce leagă Crimeea de Rusia continentală.

Urmărește ultimele evoluții din a 510-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.