Ambasadoarea SUA în Ucraina, Lynne Tracy, l-a vizitat pe Paul Whelan - americanul care este reținut în Rusia din 2018., potrivit Sky News și AFP.

Paul Whelan, detinut in RusiaFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

„Eliberarea sa rămâne o prioritate absolută. Guvernul SUA va continua să implice autoritățile ruse în acest caz pentru ca Paul să se întoarcă acasă cât mai curând posibil”, a declarat ambasada SUA în Rusia.

Fostul pușcaș marin american a fost arestat în decembrie 2018 și ulterior a primit o condamnare de 16 ani pentru spionaj, pe care o neagă cu tărie.

Paul Whelan, fost puşcaş marin, este închis în Rusia de cinci ani. El a fost arestat în 2018 şi condamnat la 16 ani de închisoare pentru spionaj. Eforturile americane de a obţine eliberarea lui odată cu Griner s-au soldat cu un eşec, dar autorităţile americane au promis că au în vedere în continuare aducerea lui acasă.

Moscova este acuzată în mod frecvent că face arestări arbitrare şi foloseşte cetăţenii străini drept pârghii de negociere.

Statele Unite au impus recent sancțiuni împotriva serviciului de securitate internă al Rusiei, FSB, și a unității de informații (OI) a Corpului Gardienilor Revoluției din Iran (IRGC), acuzându-i că sunt responsabili sau complici în detenția ilegală a unor americani în străinătate, au declarat oficiali de rang înalt ai administrației, potrivit Reuters.

Urmărește ultimele evoluții din a 435-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.