Stormy Daniels, fosta vedetă de filme pentru adulți aflată în centrul dosarului penal împotriva lui Donald Trump, a spus că nu crede că fostul președinte ar trebui să meargă la închisoare dacă va fi condamnat pentru plata făcută de acesta în schimbul tăcerii sale, relatează Reuters.

Stormy DanielsFoto: Markus Schreiber / AP / Profimedia

„Nu cred că merită să fie închis pentru infracțiunile lui împotriva mea. Mă simt ca celelalte lucruri pe care le-a făcut, dacă este găsit vinovat, absolut”, a declarat Daniels, 44 de ani, într-un interviu acordat lui Piers Morgan de la Fox Nation care va fi difuzat joi.

Trump se confruntă cu 34 de capete de acuzare.

Donald Trump a pledat marţi nevinovat de falsificarea unor documente contabile, în faţa unui tribunal din New York, într-o audiere istorică ce a stârnit pasiuni în America şi a pregătit terenul pentru un proces care va avea loc în mai puţin de un an, când Statele Unite vor intra în febra alegerilor prezidenţiale din 2024.

Trump, în vârstă de 76 de ani, se confruntă, de asemenea, cu anchete penale la Washington pentru că a încercat să anuleze pierderea în alegerile din 2020 și a manipulat greșit documente clasificate, precum și o anchetă penală separată în Georgia cu privire la încercarea sa de a-și anula înfrângerea în acel stat.

Trump, favoritul în cursa pentru nominalizarea republicană în 2024, neagă că a avut o aventură cu Daniels, dar a recunoscut plata.

Următoarea audiere în acest caz este stabilită pentru 4 decembrie. Experții în drept au spus că un proces ar putea să nu aibă loc mai devreme de un an, iar o condamnare nu l-ar împiedica pe Trump să candideze la președinție.

Daniels, pe numele său real Stephanie Clifford - i-a spus lui Piers Morgan că, dacă cazul va merge în judecată, ea ar dori să depună mărturie.

"Nu am nimic de ascuns. Sunt singura care a spus adevărul", a spus ea.

Referințe: