Guvernul german a denunțat duminică o „nouă tentativă de intimidare nucleară" din partea Rusiei, după ce Vladimir Putin a anunțat desfășurarea de rachete „tactice" pe teritoriul Belarusului, transmite AFP.

Rachete nucleare balistice la o paradă militară de la MoscovaFoto: RusiaIvanov Arkady / Alamy / Alamy / Profimedia

„Nu vom lăsa aceste amenințări să ne abată de la cursul nostru", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul Ministerului de Externe, sub rezerva anonimatului.

„omparația făcută de președintele Putin cu rachetele nucleare ale NATO este greșită și nu poate fi folosită ca justificare", a adăugat el, subliniind că Belarusul "merge împotriva" angajamentului său de a rămâne un teritoriu fără arme nucleare.

Sâmbătă, Vladimir Putin a anunțat că Rusia va desfășura arme nucleare „tactice" în Belarus și că zece avioane au fost deja echipate pentru a fi pregătite să folosească astfel de arme.

„Nu este nimic neobișnuit aici: SUA fac acest lucru de zeci de ani. Ei își desfășoară de mult timp armele nucleare tactice pe teritoriul aliaților lor", a declarat Vladimir Putin într-un interviu la televiziunea rusă.