Președintele american Joe Biden se află în Polonia, a declarat luni agenția de presă de stat PAP, citată de viceministrul polonez de externe Piotr Wawrzyk, după o vizită surpriză în Ucraina, citează Reuters.

Joe BidenFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

La începutul zilei, Biden s-a plimbat prin capitala ucraineană Kiev într-o vizită neanunțată, promițând să fie alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie, într-o călătorie programată pentru a pune în dificultate Kremlinul înainte de aniversarea unui an de la invazia Rusiei.

Biden a putut fi văzut coborând din tren în imaginile difuzate de televiziunea privată TVN24. La scurt timp după aceea, coloana de mașini a plecat din gară

Biden a ajuns la Varşovia

Președintele Statelor Unite a ajuns în capitala poloneză cu puţin înainte de miezul nopţii (ora locală), la bordul unui avion cu care a venit din sud-estul Poloniei, după ce şeful Casei Albe venise din Ucraina până acolo cu trenul.

Vizibil obosit, dar coborând totuşi cu uşurinţă treptele avionului, preşedintele Joe Biden a fost întâmpinat de ambasadorul Statelor Unite în Polonia şi a urcat în limuzina oficială, relatează News.ro.