Ministerul german al Apărării a confirmat vineri că soldații ucraineni au sosit în țară pentru a se antrena pe vehiculele de luptă de infanterie Marder pe care Berlinul a fost de acord să le furnizeze națiunii sfâșiate de război, potrivit CNN.

vehicule Marder Foto: Michael Sohn / AP / Profimedia

„Soldații ucraineni au sosit în Germania pentru a se antrena pe vehiculul de luptă al infanteriei Marder”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din această țară în cadrul unei conferințe de presă.

La începutul acestei luni, Germania a declarat că va furniza Ucrainei 40 de vehicule Marder și o baterie suplimentară de rachete antiaeriene Patriot.

Ministerul german al apărării a declarat vineri pentru CNN că antrenamentul va avea loc în Munster, Saxonia Inferioară, și se așteaptă să fie finalizat până la sfârșitul lunii martie.

Marder este un vehicul de luptă al infanteriei folosit de armata germană de la începutul anilor 1970, dar îmbunătățit continuu. În timp ce armata germană este în proces de eliminare treptată a vehiculului, sute de vehicule sunt încă în serviciu.

Un vehicul de luptă al infanteriei este un vehicul blindat puternic înarmat, folosit pentru a deplasa soldații pe câmpul de luptă. De obicei, este desfășurat împreună cu tancurile de luptă principale.

Miercuri, cancelarul german Olaf Scholz a anunțat livrarea suplimentară a 14 tancuri Leopard 2 A6 către Ucraina.

Instruirea soldaților ucraineni cu privire la modul de utilizare a tancurilor de luptă avansate urmează să înceapă „în curând” în Germania, potrivit Ministerului Apărării.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat vineri că țara sa va trimite alte 60 de tancuri modernizate forțelor ucrainene, pe lângă cele 14 vehicule Leopard 2 promise deja, relatează Ukraîinska Pravda.

Președintele Joe Biden a anunțat miercuri că SUA vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, ca parte a unui efort mai amplu din partea aliaților europeni, care demonstrează că sunt încă uniți împotriva invaziei Rusiei.

Urmărește ultimele evoluții din a 338-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.