Statele Unite avertizează marţi că „nu încurajează” Ucraina să efectueze atacuri în Rusia, în urma unor atacuri cu dronă în două baze aeriene ruseşti, atribuite Kievului, relatează The Guardian.

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUAFoto: Susan Walsh / AFP / Profimedia

„Nu vom permite Ucrainei să organizeze atacuri în afara frontierelor sale”, subliniază un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Noi nu încurajăm Ucraina să lanseze atacuri în afara frontierelor sale”, continuă purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane în faţa presei.

„Tot ceea ce facem noi, tot ceea ce face lumea pentru a susţine Ucraina facem în susţinerea independenţei ei”, dă asigurări Ned Price.

Un al treilea aerodrom rusesc a fost incendiat marți în urma unui atac cu dronă, la o zi după ce Ucraina a demonstrat o nouă capacitate aparentă de a pătrunde la sute de kilometri adâncime în spațiul aerian rusesc prin atacuri asupra a două baze aeriene rusești, potrivit Reuters.

Aceasta a venit la o zi după ce Rusia a confirmat că a fost lovită la sute de kilometri de Ucraina de ceea ce a spus că sunt drone din epoca sovietică - la baza aeriană Engels, unde se află flota de bombardiere strategice a Rusiei, și în Ryazan, la câteva ore de mers cu mașina de Moscova.

Kievul nu a revendicat în mod direct responsabilitatea pentru aceste lovituri, dar le-a sărbătorit totuși.