Hadi Matar, suspectul în cazul atacului comis asupra scriitorului Salman Rushdie, vineri, în timpul unui eveniment în statul New York, a fost pus oficial sub acuzare pentru tentativă de omor și rămâne în detenție fără posibilitatea eliberării pe cauţiune, au anunțat sâmbătă anchetatorii, transmite Reuters.

Poliția intervenind la locul atacului asupra scriitorului Salman RushdieFoto: Joshua Goodman / AP / Profimedia

Matar, un bărbat de 24 de ani din Fairview, New Jersey, a fost fost inculpat oficial vineri noapte, fiind acuzat de tentativă de omor de gradul doi și agresiune de gradul doi, a anunțat într-un comunicat procurorul districtual Jason Schmidt, din comitatul Chautauqua, unde a avut loc incidentul.

După atacul de vineri, agresorul a fost plasat în detenție fără posibilitatea eliberării pe cauţiune.

Scriitorul de origine indiană Salman Rushdie (75 de ani), care a trăit ani la rând ascunzându-se după ce Iranul l-a ameninţat în 1989 că-l va ucide în urma publicării cărţii „Versetele Satanice”, a fost înjunghiat vineri în gât şi în torace în timp ce participa la New York la o conferinţă pe tema libertăţii artistice. Starea sa este gravă, fiind conectat la un ventilator şi nu poate vorbi.

Poliţia din New York a identificat suspectul atacului asupra lui Rushdie ca fiind Hadi Matar, un bărbat de 24 de ani din Fairview, New Jersey, care a cumpărat un bilet de acces la evenimentul de la Chautauqua Institution. Poliţia nu a stabilit încă motivul atacului.

CITEȘTE ȘI: